Warning: array_merge(): Argument #1 is not an array in /wp-content/plugins/elementor/includes/base/controls-stack.php on line 1184

Wigilie

Powoli wkrada się do naszych domów, sklepów i reklam świąteczna atmosfera.
Już wkrótce nadejdzie też czas świątecznych imprez firmowych.
Z największą przyjemnością wesprzemy Państwa w przygotowaniu takiego spotkania.
Ofertę dostosujemy indywidualnie do Państwa potrzeb.

Oferujemy różnorodne menu w cenach od 62 zł do 168 zł. Mamy nadzieję, że nasza propozycja będzie interesująca i będziemy mieli przyjemność gościć Państwa w naszym lokalu.  

Wybór Menu

 Warianty Menu | Informacje ogólne

Poniżej przedstawiamy podstawowe informacje na temat organizacji z nami imprezy okolicznościowej, które pomogą Państwu wstępnie zorientować się w naszej ofercie oraz kwestiach organizacyjnych – ułatwiając przygotowanie przyjęcia.

∴ Pojemność sal ∴

• Sala jaśminowa – z dostępem do ogródka

– do 32 osób (bez miejsca do tańczenia)

• Sala waniliowa – z dostępem do ogródka

– do 45 osób (z miejscem do tańczenia)

– do 60osób (bez miejsca do tańczenia)

• Sala bankietowa – w tym opcja na cały lokal

– do 240 osób (z parkietem do tańczenia)

– do 500 osób (bez miejsca do tańczenia)

∴ Dostępność ogródków ∴

 Ogródek wewnętrzny dostępny jest jedynie dla Sali waniliowej i jaśminowej (od tamtej strony znajduje się też parking dla tych sal). Dla Sali bankietowej ogródek ten jest dostępny w przypadku, gdy na Sali waniliowej nie odbywa się żadna inna impreza.

• Ogródek zewnętrzny, od strony parkingu, dostępny dla wszystkich sal.

Minimalne ilości osób na imprezach ∴

Zależy od terminu imprezy. Informacje można uzyskać od obsługi.

∴ Imprezy taneczne ∴

Odbywają się w terminach, kiedy nie mamy imprez zamkniętych i tylko wówczas, gdy w ramach kilku lub jednej imprezy uzbiera się odpowiednia liczba osób.

∴ Zaliczka i płatność za imprezę ∴

• Zaliczka płacona jest w dniu zamawiania imprezy. Przy wpłacie zaliczki klient otrzymuje paragon z kasy fiskalnej, który stanowi dowód zamówienia imprezy. W przypadku większych imprez lub Komunii spisywana jest dodatkowo odpowiednia umowa. Jeżeli planowany budżet imprezy nie przekracza 5000zł, to zaliczka wynosi 500zł.  W przypadku imprez o wyższym budżecie wysokość zaliczki jest ustalana indywidualnie.

• Pozostałą kwotę należy wpłacić najpóźniej w dniu imprezy, po pierwszym ciepłym posiłku. Płatności można dokonywać gotówką, kartą lub przelewem.

∴ Płatność za dzieci ∴

Opłata za dzieci (2-12 lat) wynosi 50%, ale tylko wówczas, gdy jest 20 pełnopłatnych uczestników imprezy (w przypadku komunii 30). Dzieci do 2 lat nie płacą, ale należy je zgłosić w celu przygotowania miejsca i siedziska przy stole.

∴ Opieka nad dziećmi. ∴

Dzieci pozostają pod wyłączną opieką klienta, a obsługa restauracji nie jest i nie może być angażowana w pilnowanie najmłodszych naszych gości. Dlatego też, jeśli uznają Państwo, iż „dynamika sytuacji” będzie tego wymagać – prosimy o przewidzenie osoby, która obejmie dzieci swą pieczą.

∴ Muzyka ∴

Na nośnikach posiadamy muzykę relaksacyjną. Jeżeli klient życzy sobie inny rodzaj muzyki, to proszę o tym poinformować podczas ustalania menu. Wówczas, w zależności od  wybranej Sali, ustalimy na jakim nośniku klient przyniesie ,,swoją muzykę”.

∴ Ostateczne menu i liczba gości ∴

Wszystkie szczegóły ustalane muszą być najpóźniej tydzień przed imprezą. W przypadku Komunii i Wesel  jest to 2 tygodnie przed imprezą.

∴ Godziny podania posiłków ∴

Przy ostatecznym zamawianiu menu proszę podać zarówno godzinę, na którą są umówieni goście, jak i godzinę podania pierwszego posiłku. Pozwoli to przygotować salę na czas oraz usprawni wydawanie posiłków.

∴ Pakowanie niezjedzonych potraw ∴

Niezjedzone przez gości potrawy obsługa zapakuje w jednorazowe opakowania, które zapewnia Restauracja oraz zostanie ono wydane po imprezie.

∴ Ocena imprezy ∴

Po imprezie, prosimy o wystawienie oceny i komentarza na naszym profilu Facebook i na Google. Zachęcamy także do polubienia strony FB, gdzie publikujemy wszystkie aktualności.

Zupa (do wyboru):

Grzybowa z łazankami, Barszczyk czerwony z uszkami

Dania ciepłe:

Karp panierowany,

Pierogi z kapusta i grzybami,

Kapusta z grochem lub Kapusta z grzybami,

Ziemniaki z wody


 

Napoje:

kompot wigilijny

Zupa:

Grzybowa z łazankami, Barszczyk czerwony z uszkami

Dania ciepłe:

Karp panierowany,

Pierogi z kapusta i grzybami,

Kapusta z grochem lub Kapusta z grzybami,

Ziemniaki z wody


 

Zimne przekąski:

Karp po żydowsku lub karo w galarecie lub ryba po grecku,

Sałatka jarzynowa lub sałatka grecka lub sałatka nicejska

Marynaty

Pieczywa, masło


 

Napoje: (bez ograniceń)

kompot wigilijny

Kawa, Herbata, Woda i Napoje Niegazowane


 

Stół deserowy:

Patera ciast: makowiec, sernik, szarlotka, piernik

Zupa:

Grzybowa z łazankami, Barszczyk czerwony z uszkami

Dania ciepłe:

Karp panierowany,

Łosoś grillowany,

Dorsz w sosie beszamelowym,

Pierogi z kapusta i grzybami,

Kapusta z grochem lub Kapusta z grzybami,

Dodatki:

Ziemniaki w mundurkach, zapiekane w folii lub Ziemniaki z wody

Deser:

Deser lodowy na musie owocowym z czekoladą i płatkami migdałowymi lub Jabłuszko w szlafroczku z gałką lodów lub Panna-Cotta na musie malinowym


 

Zimne przekąski:

Śledź w oliwie z cebulką lub Śledź w śmietanie lub Ryba po grecku

Karp po żydowsku lub karo w galarecie

Pstrąg faszerowny lub Rolada z łososia norweskiego

Sałatka jarzynowa lub sałatka grecka lub sałatka nicejska

Sałatka śledziowa lub sałatka norweska

Marynaty

Pieczywa, masło


 

Napoje: (bez ograniceń)

kompot wigilijny

Kawa, Herbata, Woda i Napoje Niegazowane


 

Stół deserowy:

Patera ciast: makowiec, sernik, szarlotka, piernik

Informacje o Menu


Zmiany w menu

Każde menu możemy dowolnie zmieniać, gdyż podane propozycje są jedynie przykładami.


Dania wegetariańskie i wegańskie.

Na specjalne życzenie mogą zostać przygotowane nietypowe dania. Nie dotyczy to jednak imprez typu Sylwester i Komunie.


Ilości dań głównych

Przy wyborze menu należy zwrócić uwagę czy w propozycji są 3 rodzaje kotletów, czy też tylko 1. W przypadku gdy do wyboru są 3 kotlety, to podawane jest 1,5 kotleta na osobę i 2 dodatki (do wyboru, np: frytki, ziemniaki). Wszystko to jest podawane na półmiskach.


Napoje bezalkoholowe bez ograniczeń

Na wszystkich imprezach napoje bezalkoholowe podawane są bez ograniczeń.


Własne jedzenie

W pełni przestrzegamy zaleceń i przepisów dotyczących higieny przygotowywania posiłków oraz selekcjonowania ich składników – dlatego też nie pozwalamy na wnoszenie przez naszych klientów własnych potraw i przekąsek oraz tortów, ciast i innych słodyczy.

Galeria

Sala Waniliowa | Sala Jaśminowa | Zdobienie stołów i potraw


Warning: array_merge(): Argument #1 is not an array in /wp-content/plugins/elementor/includes/base/controls-stack.php on line 1184

Kontakt

saffron.menadzer@gmail.com | tel. 535 299 677