fbpx

Wigilie

Powoli wkrada się do naszych domów, sklepów i reklam świąteczna atmosfera.
Już wkrótce nadejdzie też czas świątecznych imprez firmowych.
Z największą przyjemnością wesprzemy Państwa w przygotowaniu takiego spotkania.
Ofertę dostosujemy indywidualnie do Państwa potrzeb.

Oferujemy różnorodne menu w cenach od 69 zł do 178 zł. Mamy nadzieję, że nasza propozycja będzie interesująca i będziemy mieli przyjemność gościć Państwa w naszym lokalu.  

Wybór Menu

 Warianty Menu | Informacje ogólne

Opłatek wigilijny

Zupa

do wyboru:

Grzybowa z łazankami

Barszczyk czerwony z uszkami

Danie ciepłe

Karp panierowany

Pierogi z kapustą i grzybami

Kapusta z grochem lub Kapusta z grzybami

Ziemniaki z wody


Napoje:

Kompot wigilijny 

Opłatek wigilijny

Zupa

do wyboru:

Grzybowa z łazankami

Barszczyk czerwony z uszkami

Danie ciepłe

Karp panierowany

Pierogi z kapustą i grzybami

Kapusta z grochem lub Kapusta z grzybami

Ziemniaki z wody


Zimne przekąski:

Karp po żydowsku lub karo w galarecie lub ryba po grecku  

Sałatka jarzynowa lub sałatka grecka lub sałatka nicejska 

Marynaty

Pieczywo, masło


Napoje (bez ograniczeń):

kompot wigilijny

Kawa, Herbata, Woda i Napoje Niegazowane


Stół deserowy:

Patera ciast: makowiec, sernik, szarlotka, piernik 

Opłatek wigilijny

Zupa

Do wyboru:

Grzybowa z łazankami

 Barszczyk czerwony z uszkami

Danie ciepłe

Karp panierowany

Pierogi z kapustą i grzybami

Kapusta z grochem lub Kapusta                              

Ziemniaki z wody


Zimna przekąska

Śledź w oleju lub Śledź w śmietanie lub Ryba po grecku

Karp po żydowsku lub karp w galarecie

Sałatka jarzynowa lub Sałatka grecka lub Sałatka pieczarkowa

Pieczywo, Masło


Napoje

(bez ograniczeń)

Kompot wigilijny

Kawa, Herbata, Woda, Napoje gazowane i niegazowane


Stół deserowy

Patera ciast :makowiec, sernik, szarlotka, piernik

Opłatek wigilijny

Zupa

Do wyboru:

Grzybowa z łazankami

Barszczyk czerwony z uszkami


I Danie ciepłe

Karp panierowany

Sola w gęstym sosie cytrynowym

Dorsz w sosie beszamelowym

Kapusta z grzybami

Ziemniaki w mundurkach, zapiekane w folii

Deser

do wyboru:

Deser lodowy na musie owocowym z czekoladą i płatkami migdałowymi

Jabłuszka w szlafroczku z gałką lodów

Panna-Cotta na musie malinowym

Krem Tiramisu z wiśniami


II Ciepłe Danie

Pierogi z kapustą i grzybami

Kapusta z grochem


Napoje

(bez ograniczeń)

Kompot wigilijny

Kawa, Herbata, Woda, Napoje gazowane i niegazowane


Stół deserowy

Patera ciast :makowiec, sernik, szarlotka, piernik

  Opłatek wigilijny

Zupa

Do wyboru:

Grzybowa z łazankami

 Barszczyk czerwony z uszkami


I Danie ciepłe

Karp panierowany

Kapusta z grzybami

Ziemniaki w mundurkach zapiekane w folii

Deser

do wyboru:

Deser lodowy na musie owocowym z czekoladą i płatkami migdałowymi

 Jabłuszka w szlafroczku z gałką lodów

Panna-Cotta na musie malinowym

Krem Tiramisu z wiśniami


II Danie Ciepłe

Kapusta z grochem

Pierogi z kapustą i grzybami


Zimna przekąska

Śledź w oleju lub Śledź w śmietanie lub Ryba po grecku

Karp po żydowsku lub karp w galarecie

Sałatka jarzynowa lub Sałatka grecka lub Sałatka pieczarkowa

Pieczywo, Masło


Napoje

(bez ograniczeń)

Kompot wigilijny

Kawa, Herbata, Woda, Napoje gazowane i niegazowane


Stół deserowy

Patera ciast :makowiec, sernik, szarlotka, piernik

Opłatek wigilijny

Zupa

Do wyboru:

Grzybowa z łazankami

Barszczyk czerwony z uszkami

I Danie ciepłe

Karp panierowany

Sola w gęstym sosie cytrynowym

Dorsz w sosie beszamelowym

Kapusta z grzybami

Ziemniaki w mundurkach, zapiekane w folii

Deser

do wyboru:

Deser lodowy na musie owocowym z czekoladą i płatkami migdałowymi

Jabłuszka w szlafroczku z gałką lodów

Panna-Cotta na musie malinowym

Krem Tiramisu z wiśniami


II Danie Ciepłe

Pierogi z kapustą i grzybami

Kapusta z grochem


Zimna przekąska

Karp po żydowsku lub karp w galarecie lub ryba po grecku

Jajko faszerowane łososiem i kawiorem lub Rolada z Łososia norweskiego

Sałatka jarzynowa lub sałatka grecka lub Sałatka pieczarkowa

Marynaty

Pieczywo, Masło


Napoje

(bez ograniczeń)

Kompot wigilijny

Kawa, Herbata, Woda, Napoje gazowane i niegazowane


Stół deserowy

Patera ciast :makowiec, sernik, szarlotka, piernik

Opłatek wigilijny

Zupa

Do wyboru:

Grzybowa z łazankami

Barszczyk czerwony z uszkami 

I Dania ciepłe

Karp panierowany

Sola w gęstym sosie cytrynowym

Dorsz w sosie beszamelowym

Kapusta z grzybami

Ziemniaki w mundurkach, zapiekane w folii

Deser

do wyboru:

Deser lodowy na musie owocowym z czekoladą i płatkami migdałowymi

Jabłuszka w szlafroczku z gałką lodów

Panna-Cotta na musie malinowym

 Krem Tiramisu z wiśniami


II Danie Ciepłe

Pierogi z kapustą i grzybami

Kapusta z grochem

Zimna przekąska

Śledź w oleju lub Śledź w śmietanie lub Ryba po grecku

Karp po żydowsku lub Karp w galarecie

Jajko faszerowane łososiem i kawiorem lub Rolada z Łososia norweskiego

Sałatka jarzynowa lub Sałatka grecka lub Sałatka pieczarkowa

Sałatka nicejska lub Sałatka norweska

Marynaty

Pieczywo,Masło


Napoje

(bez ograniczeń)

Kompot wigilijny

Kawa, Herbata, Woda, Napoje gazowane i niegazowane


Stół deserowy

Patera ciast :makowiec, sernik, szarlotka, piernik

Opłatek wigilijny

Zupa

Do wyboru:

Grzybowa z łazankami

Barszczyk czerwony z uszkami

I Danie ciepłe

Karp panierowany

Sola w gęstym sosie cytrynowym

Dorsz w sosie beszamelowym

Kapusta z grzybami

Ziemniaki w mundurkach, zapiekane w folii

Deser

do wyboru:

Deser lodowy na musie owocowym z czekoladą i płatkami migdałowymi

 Jabłuszka w szlafroczku z gałką lodów

Panna-Cotta na musie malinowym

Krem Tiramisu z wiśniami


II Danie Ciepłe

Kapusta z grochem

Pierogi z kapustą i grzybami


Zimna przekąska

Cygaretki z Łososia lub Tatar z wędzonego łososia

Śledź w oleju lub Śledź w śmietanie lub Ryba po grecku

Karp po żydowsku lub karp w galarecie

Pstrąg w galarecie lub Łosoś w galarecie

Jajko faszerowane łososiem i kawiorem lub Rolada z Łososia norweskiego

Sałatka jarzynowa lub Sałatka grecka lub Sałatka pieczarkowa

Sałatka nicejska lub Sałatka norweska

Marynaty

Pieczywo, Masło


Napoje

(bez ograniczeń)

Kompot wigilijny

Kawa, Herbata, Woda, Napoje gazowane i niegazowane


Stół deserowy

Patera ciast :makowiec, sernik, szarlotka, piernik

Poniżej przedstawiamy podstawowe informacje na temat organizacji z nami imprezy okolicznościowej, które pomogą Państwu wstępnie zorientować się w naszej ofercie oraz kwestiach organizacyjnych – ułatwiając przygotowanie przyjęcia.

∴ Pojemność sal ∴

• Sala jaśminowa – z dostępem do ogródka

– do 32 osób (bez miejsca do tańczenia)

• Sala waniliowa – z dostępem do ogródka

– do 45 osób (z miejscem do tańczenia)

– do 60osób (bez miejsca do tańczenia)

• Sala bankietowa – w tym opcja na cały lokal

– do 240 osób (z parkietem do tańczenia)

– do 500 osób (bez miejsca do tańczenia)

∴ Dostępność ogródków ∴

 Ogródek wewnętrzny dostępny jest jedynie dla Sali waniliowej i jaśminowej (od tamtej strony znajduje się też parking dla tych sal). Dla Sali bankietowej ogródek ten jest dostępny w przypadku, gdy na Sali waniliowej nie odbywa się żadna inna impreza.

• Ogródek zewnętrzny, od strony parkingu, dostępny dla wszystkich sal.

∴ Oferowane zniżki ∴

Oferujemy zniżki w tygodniu (poniedziałek-piątek). Warunkiem otrzymania 10% rabatu jest minimalny budżet imprezy który
wynosi 2 500 zł.

∴ Minimalne ilości osób na imprezach ∴

Zależy od terminu imprezy. Informacje można uzyskać od obsługi.

∴ Imprezy taneczne ∴

Odbywają się w terminach, kiedy nie mamy imprez zamkniętych i tylko wówczas, gdy w ramach kilku lub jednej imprezy
uzbiera się odpowiednia liczba osób.

∴ Zaliczka i płatność za imprezę ∴

Zaliczka płacona jest w dniu zamawiania imprezy. Przy wpłacie zaliczki Klient otrzymuje paragon z kasy fiskalnej, który
stanowi dowód zamówienia imprezy. W przypadku większych imprez lub Komunii spisywana jest dodatkowo odpowiednia
umowa. Jeżeli planowany budżet imprezy nie przekracza 5 000 zł, to zaliczka wynosi 500 zł. W przypadku imprez o
wyższym budżecie wysokość zaliczki jest ustalana indywidualnie.
Pozostałą kwotę należy wpłacić najpóźniej w dniu imprezy, po pierwszym ciepłym posiłku. Płatności można dokonywać
gotówką, kartą lub przelewem.


∴ Płatność za dzieci ∴

Opłata za dzieci (2-12 lat) wynosi 50%, ale tylko wówczas, gdy jest 20 pełnopłatnych uczestników imprezy (w przypadku
Komunii 30). Dzieci do 2 lat nie płacą, ale należy je zgłosić w celu przygotowania miejsca i siedziska przy stole.

∴ Specjalne menu dla dzieci ∴

Oferujemy oddzielny stolik dla dzieci i specjalne menu. Warunkiem jest uczestniczenie w imprezie minimum 8 pociech.

∴ Opieka nad dziećmi ∴

Dzieci pozostają pod wyłączną opieką Klienta, a obsługa restauracji nie jest i nie może być angażowana w pilnowanie
najmłodszych naszych Gości. Dlatego też, jeśli uznają Państwo, iż „dynamika sytuacji” będzie tego wymagać – prosimy o
uwzględnienie osoby, która obejmie dzieci swą pieczą.

∴ Kącik zabaw dla dzieci ∴

Posiadamy zabawki edukacyjne dla dzieci (2-7lat) i udostępniamy go na życzenie Klienta. Nie dotyczy terminów
komunijnych.

∴ Wybór menu ∴

Przy wyborze menu należy zwrócić uwagę czy w propozycji są 3 rodzaje kotletów, czy też tylko 1. W przypadku gdy do
wyboru są 3 kotlety, to podawane jest 1,5 kotleta na osobę i 2 dodatki (do wyboru, np. frytki, ziemniaki). Wszystko to jest
podawane na półmiskach.

∴ Obiady domowe ∴

W naszej restauracji serwujemy obiady domowe, czynne wtorek- piątek w godz. 11.30-17.00. Możecie więc państwo
spróbować naszej kuchni jeszcze przed zamówieniem imprezy. Wszystkie posiłki przygotowywane są w naszej kuchni.
Produkty są dostarczane przez stałych, zaufanych dostawców.

∴ Własne jedzenie ∴

W pełni przestrzegamy zaleceń i przepisów dotyczących higieny przygotowywania posiłków oraz selekcjonowania ich
składników – dlatego też nie pozwalamy na wnoszenie przez naszych Klientów własnych potraw i przekąsek oraz tortów,
ciast i innych słodyczy.

∴ Zmiany w menu ∴

Każde menu możemy dowolnie zmieniać, gdyż podane propozycje są jedynie przykładami. Nie dotyczy to jednak imprez typu
Sylwester i Komunie.

∴ Dania wegetariańskie i wegańskie ∴

Na specjalne życzenie mogą zostać przygotowane nietypowe dania. Nie dotyczy to jednak imprez typu Sylwester i Komunie.

∴ Muzyka ∴

Na nośnikach posiadamy muzykę relaksacyjną. Jeżeli Klient życzy sobie inny rodzaj muzyki, to proszę o tym poinformować
podczas ustalania menu. Wówczas, w zależności od wybranej Sali, ustalimy na jakim nośniku Klient przyniesie ,,swoją
muzykę”.

∴ Dekoracje ∴

Jeżeli mają Państwo życzenie, to możemy przyozdobić salę, krzesła i stoły wiodącym kolorem. Prosimy o doprecyzowanie
tego punktu przy ostatecznym ustalaniu menu.

∴ Oprawa muzyczna i obsługa imprez ∴

Organizując u nas imprezę, możecie Państwo skorzystać z rekomendowanych przez nas zespołów muzycznych, DJ czy
animatorów. Możecie również przyprowadzić swoją obsługę imprezy. Opłata za każdą osobę z obsługi imprezy wynosi 50%.

∴ Ostateczne menu i liczba Gości ∴

Wszystkie szczegóły ustalane muszą być najpóźniej tydzień przed imprezą. W przypadku Komunii jest to 2 tygodnie przed
imprezą.

∴ Godziny podania posiłków ∴

Przy ostatecznym zamawianiu menu proszę podać zarówno godzinę, na którą są umówieni Goście, jak i godzinę podania
pierwszego posiłku. Pozwoli to przygotować salę na czas oraz usprawni wydawanie posiłków.

∴ Menu na stole ∴

Podczas każdej imprezy, na stole będą leżały karty informacyjne, na których podany będzie spis dań i godzinowy program
imprezy. Jeżeli Państwo nie życzą sobie takiego wydrukowanego programu wraz z menu, to proszę o informację przy
ustalaniu menu.

∴ Napoje bezalkoholowe bez ograniczeń ∴

Na wszystkich imprezach napoje bezalkoholowe podawane są bez ograniczeń. O ewentualnych brakach należy informować
obsługę (jeżeli ta ich nie dostrzegła).

∴ Prezenty dla Gości ∴ 

Podczas imprezy, każdy uczestnik otrzyma od naszej restauracji mały podarunek/pamiątkę.

∴ Pakowanie niezjedzonych potraw ∴

Niezjedzone przez Gości potrawy obsługa zapakuje w jednorazowe opakowania, które zapewnia Restauracja – zostaną one
wydane po imprezie.

∴ Ocena imprezy ∴

Po imprezie, prosimy o wystawienie oceny i komentarza na naszym profilu Facebook i na Google. Zachęcamy także do
polubienia strony FB, gdzie publikujemy wszystkie aktualności.

Informacje o Menu


Zmiany w menu

Każde menu możemy dowolnie zmieniać, gdyż podane propozycje są jedynie przykładami.


Dania wegetariańskie i wegańskie.

Na specjalne życzenie mogą zostać przygotowane nietypowe dania. Nie dotyczy to jednak imprez typu Sylwester i Komunie.


Ilości dań głównych

Przy wyborze menu należy zwrócić uwagę czy w propozycji są 3 rodzaje kotletów, czy też tylko 1. W przypadku gdy do wyboru są 3 kotlety, to podawane jest 1,5 kotleta na osobę i 2 dodatki (do wyboru, np: frytki, ziemniaki). Wszystko to jest podawane na półmiskach.


Napoje bezalkoholowe bez ograniczeń

Na wszystkich imprezach napoje bezalkoholowe podawane są bez ograniczeń.


Własne jedzenie

W pełni przestrzegamy zaleceń i przepisów dotyczących higieny przygotowywania posiłków oraz selekcjonowania ich składników – dlatego też nie pozwalamy na wnoszenie przez naszych klientów własnych potraw i przekąsek oraz tortów, ciast i innych słodyczy.

Galeria

Sala Waniliowa | Sala Jaśminowa | Zdobienie stołów i potraw

Kontakt

imprezy@saffron.com.pl | tel. 535 299 677