Menu 81 zł
Opłatek wigilijny
Zupa
do wyboru:
Grzybowa z łazankami
Barszczyk czerwony z uszkami
Danie ciepłe
Karp panierowany
Pierogi z kapustą i grzybami
Kapusta z grochem lub Kapusta z grzybami
Ziemniaki z wody
Napoje:
Kompot wigilijny
Menu 95 zł
Opłatek wigilijny
Zupa
do wyboru:
Grzybowa z łazankami
Barszczyk czerwony z uszkami
Danie ciepłe
Karp panierowany
Pierogi z kapustą i grzybami
Kapusta z grochem lub Kapusta z grzybami
Ziemniaki z wody
Zimne przekąski:
Karp po żydowsku lub karo w galarecie lub ryba po grecku
Sałatka jarzynowa lub sałatka grecka lub sałatka nicejska
Marynaty
Pieczywo, masło
Napoje (bez ograniczeń):
kompot wigilijny
Kawa, Herbata, Woda i Napoje Niegazowane
Stół deserowy:
Patera ciast: makowiec, sernik, szarlotka, piernik
Menu 119 zł
Opłatek wigilijny
Zupa
Do wyboru:
Grzybowa z łazankami
Barszczyk czerwony z uszkami
Danie ciepłe
Karp panierowany
Pierogi z kapustą i grzybami
Kapusta z grochem lub Kapusta
Ziemniaki z wody
Zimna przekąska
Śledź w oleju lub Śledź w śmietanie lub Ryba po grecku
Karp po żydowsku lub karp w galarecie
Sałatka jarzynowa lub Sałatka grecka lub Sałatka pieczarkowa
Pieczywo, Masło
Napoje
(bez ograniczeń)
Kompot wigilijny
Kawa, Herbata, Woda, Napoje gazowane i niegazowane
Stół deserowy
Patera ciast :makowiec, sernik, szarlotka, piernik
Menu 129 zł
Opłatek wigilijny
Zupa
Do wyboru:
Grzybowa z łazankami
Barszczyk czerwony z uszkami
I Danie ciepłe
Karp panierowany
Sola w gęstym sosie cytrynowym
Dorsz w sosie beszamelowym
Kapusta z grzybami
Ziemniaki w mundurkach, zapiekane w folii
Deser
do wyboru:
Deser lodowy na musie owocowym z czekoladą i płatkami migdałowymi
Jabłuszka w szlafroczku z gałką lodów
Panna-Cotta na musie malinowym
Krem Tiramisu z wiśniami
II Ciepłe Danie
Pierogi z kapustą i grzybami
Kapusta z grochem
Napoje
(bez ograniczeń)
Kompot wigilijny
Kawa, Herbata, Woda, Napoje gazowane i niegazowane
Stół deserowy
Patera ciast :makowiec, sernik, szarlotka, piernik
Menu 133 zł
Opłatek wigilijny
Zupa
Do wyboru:
Grzybowa z łazankami
Barszczyk czerwony z uszkami
I Danie ciepłe
Karp panierowany
Kapusta z grzybami
Ziemniaki w mundurkach zapiekane w folii
Deser
do wyboru:
Deser lodowy na musie owocowym z czekoladą i płatkami migdałowymi
Jabłuszka w szlafroczku z gałką lodów
Panna-Cotta na musie malinowym
Krem Tiramisu z wiśniami
II Danie Ciepłe
Kapusta z grochem
Pierogi z kapustą i grzybami
Zimna przekąska
Śledź w oleju lub Śledź w śmietanie lub Ryba po grecku
Karp po żydowsku lub karp w galarecie
Sałatka jarzynowa lub Sałatka grecka lub Sałatka pieczarkowa
Pieczywo, Masło
Napoje
(bez ograniczeń)
Kompot wigilijny
Kawa, Herbata, Woda, Napoje gazowane i niegazowane
Stół deserowy
Patera ciast :makowiec, sernik, szarlotka, piernik
Menu 156 zł
Opłatek wigilijny
Zupa
Do wyboru:
Grzybowa z łazankami
Barszczyk czerwony z uszkami
I Danie ciepłe
Karp panierowany
Sola w gęstym sosie cytrynowym
Dorsz w sosie beszamelowym
Kapusta z grzybami
Ziemniaki w mundurkach, zapiekane w folii
Deser
do wyboru:
Deser lodowy na musie owocowym z czekoladą i płatkami migdałowymi
Jabłuszka w szlafroczku z gałką lodów
Panna-Cotta na musie malinowym
Krem Tiramisu z wiśniami
II Danie Ciepłe
Pierogi z kapustą i grzybami
Kapusta z grochem
Zimna przekąska
Karp po żydowsku lub karp w galarecie lub ryba po grecku
Jajko faszerowane łososiem i kawiorem lub Rolada z Łososia norweskiego
Sałatka jarzynowa lub sałatka grecka lub Sałatka pieczarkowa
Marynaty
Pieczywo, Masło
Napoje
(bez ograniczeń)
Kompot wigilijny
Kawa, Herbata, Woda, Napoje gazowane i niegazowane
Stół deserowy
Patera ciast :makowiec, sernik, szarlotka, piernik
Menu 169 zł
Opłatek wigilijny
Zupa
Do wyboru:
Grzybowa z łazankami
Barszczyk czerwony z uszkami
I Dania ciepłe
Karp panierowany
Sola w gęstym sosie cytrynowym
Dorsz w sosie beszamelowym
Kapusta z grzybami
Ziemniaki w mundurkach, zapiekane w folii
Deser
do wyboru:
Deser lodowy na musie owocowym z czekoladą i płatkami migdałowymi
Jabłuszka w szlafroczku z gałką lodów
Panna-Cotta na musie malinowym
Krem Tiramisu z wiśniami
II Danie Ciepłe
Pierogi z kapustą i grzybami
Kapusta z grochem
Zimna przekąska
Śledź w oleju lub Śledź w śmietanie lub Ryba po grecku
Karp po żydowsku lub Karp w galarecie
Jajko faszerowane łososiem i kawiorem lub Rolada z Łososia norweskiego
Sałatka jarzynowa lub Sałatka grecka lub Sałatka pieczarkowa
Sałatka nicejska lub Sałatka norweska
Marynaty
Pieczywo,Masło
Napoje
(bez ograniczeń)
Kompot wigilijny
Kawa, Herbata, Woda, Napoje gazowane i niegazowane
Stół deserowy
Patera ciast :makowiec, sernik, szarlotka, piernik
Menu 187 zł
Opłatek wigilijny
Zupa
Do wyboru:
Grzybowa z łazankami
Barszczyk czerwony z uszkami
I Danie ciepłe
Karp panierowany
Sola w gęstym sosie cytrynowym
Dorsz w sosie beszamelowym
Kapusta z grzybami
Ziemniaki w mundurkach, zapiekane w folii
Deser
do wyboru:
Deser lodowy na musie owocowym z czekoladą i płatkami migdałowymi
Jabłuszka w szlafroczku z gałką lodów
Panna-Cotta na musie malinowym
Krem Tiramisu z wiśniami
II Danie Ciepłe
Kapusta z grochem
Pierogi z kapustą i grzybami
Zimna przekąska
Cygaretki z Łososia lub Tatar z wędzonego łososia
Śledź w oleju lub Śledź w śmietanie lub Ryba po grecku
Karp po żydowsku lub karp w galarecie
Pstrąg w galarecie lub Łosoś w galarecie
Jajko faszerowane łososiem i kawiorem lub Rolada z Łososia norweskiego
Sałatka jarzynowa lub Sałatka grecka lub Sałatka pieczarkowa
Sałatka nicejska lub Sałatka norweska
Marynaty
Pieczywo, Masło
Napoje
(bez ograniczeń)
Kompot wigilijny
Kawa, Herbata, Woda, Napoje gazowane i niegazowane
Stół deserowy
Patera ciast :makowiec, sernik, szarlotka, piernik
Ξ Info organizacyjne Ξ
Poniżej przedstawiamy podstawowe informacje na temat organizacji z nami imprezy okolicznościowej, które pomogą Państwu wstępnie zorientować się w naszej ofercie oraz kwestiach organizacyjnych – ułatwiając przygotowanie przyjęcia.
∴ Pojemność sal ∴
• Sala jaśminowa – z dostępem do ogródka
– do 32 osób (bez miejsca do tańczenia)
• Sala waniliowa – z dostępem do ogródka
– do 45 osób (z miejscem do tańczenia)
– do 60osób (bez miejsca do tańczenia)
• Sala bankietowa – w tym opcja na cały lokal
– do 240 osób (z parkietem do tańczenia)
– do 500 osób (bez miejsca do tańczenia)
∴ Dostępność ogródków ∴
• Ogródek wewnętrzny dostępny jest jedynie dla Sali waniliowej i jaśminowej (od tamtej strony znajduje się też parking dla tych sal). Dla Sali bankietowej ogródek ten jest dostępny w przypadku, gdy na Sali waniliowej nie odbywa się żadna inna impreza.
• Ogródek zewnętrzny, od strony parkingu, dostępny dla wszystkich sal.
∴ Oferowane zniżki ∴
Oferujemy zniżki w tygodniu (poniedziałek-piątek). Warunkiem otrzymania 10% rabatu jest minimalny budżet imprezy który
wynosi 2 500 zł.
∴ Minimalne ilości osób na imprezach ∴
Zależy od terminu imprezy. Informacje można uzyskać od obsługi.
∴ Imprezy taneczne ∴
Odbywają się w terminach, kiedy nie mamy imprez zamkniętych i tylko wówczas, gdy w ramach kilku lub jednej imprezy
uzbiera się odpowiednia liczba osób.
∴ Zaliczka i płatność za imprezę ∴
Zaliczka płacona jest w dniu zamawiania imprezy. Przy wpłacie zaliczki Klient otrzymuje paragon z kasy fiskalnej, który
stanowi dowód zamówienia imprezy. W przypadku większych imprez lub Komunii spisywana jest dodatkowo odpowiednia
umowa. Jeżeli planowany budżet imprezy nie przekracza 5 000 zł, to zaliczka wynosi 500 zł. W przypadku imprez o
wyższym budżecie wysokość zaliczki jest ustalana indywidualnie.
Pozostałą kwotę należy wpłacić najpóźniej w dniu imprezy, po pierwszym ciepłym posiłku. Płatności można dokonywać
gotówką, kartą lub przelewem.
∴ Płatność za dzieci ∴
Opłata za dzieci (2-12 lat) wynosi 50%, ale tylko wówczas, gdy jest 20 pełnopłatnych uczestników imprezy (w przypadku
Komunii 30). Dzieci do 2 lat nie płacą, ale należy je zgłosić w celu przygotowania miejsca i siedziska przy stole.
∴ Specjalne menu dla dzieci ∴
Oferujemy oddzielny stolik dla dzieci i specjalne menu. Warunkiem jest uczestniczenie w imprezie minimum 8 pociech.
∴ Opieka nad dziećmi ∴
Dzieci pozostają pod wyłączną opieką Klienta, a obsługa restauracji nie jest i nie może być angażowana w pilnowanie
najmłodszych naszych Gości. Dlatego też, jeśli uznają Państwo, iż „dynamika sytuacji” będzie tego wymagać – prosimy o
uwzględnienie osoby, która obejmie dzieci swą pieczą.
∴ Kącik zabaw dla dzieci ∴
Posiadamy zabawki edukacyjne dla dzieci (2-7lat) i udostępniamy go na życzenie Klienta. Nie dotyczy terminów
komunijnych.
∴ Wybór menu ∴
Przy wyborze menu należy zwrócić uwagę czy w propozycji są 3 rodzaje kotletów, czy też tylko 1. W przypadku gdy do
wyboru są 3 kotlety, to podawane jest 1,5 kotleta na osobę i 2 dodatki (do wyboru, np. frytki, ziemniaki). Wszystko to jest
podawane na półmiskach.
∴ Obiady domowe ∴
W naszej restauracji serwujemy obiady domowe, czynne wtorek- piątek w godz. 11.30-17.00. Możecie więc państwo
spróbować naszej kuchni jeszcze przed zamówieniem imprezy. Wszystkie posiłki przygotowywane są w naszej kuchni.
Produkty są dostarczane przez stałych, zaufanych dostawców.
∴ Własne jedzenie ∴
W pełni przestrzegamy zaleceń i przepisów dotyczących higieny przygotowywania posiłków oraz selekcjonowania ich
składników – dlatego też nie pozwalamy na wnoszenie przez naszych Klientów własnych potraw i przekąsek oraz tortów,
ciast i innych słodyczy.
∴ Zmiany w menu ∴
Każde menu możemy dowolnie zmieniać, gdyż podane propozycje są jedynie przykładami. Nie dotyczy to jednak imprez typu
Sylwester i Komunie.
∴ Dania wegetariańskie i wegańskie ∴
Na specjalne życzenie mogą zostać przygotowane nietypowe dania. Nie dotyczy to jednak imprez typu Sylwester i Komunie.
∴ Muzyka ∴
Na nośnikach posiadamy muzykę relaksacyjną. Jeżeli Klient życzy sobie inny rodzaj muzyki, to proszę o tym poinformować
podczas ustalania menu. Wówczas, w zależności od wybranej Sali, ustalimy na jakim nośniku Klient przyniesie ,,swoją
muzykę”.
∴ Dekoracje ∴
Jeżeli mają Państwo życzenie, to możemy przyozdobić salę, krzesła i stoły wiodącym kolorem. Prosimy o doprecyzowanie
tego punktu przy ostatecznym ustalaniu menu.
∴ Oprawa muzyczna i obsługa imprez ∴
Organizując u nas imprezę, możecie Państwo skorzystać z rekomendowanych przez nas zespołów muzycznych, DJ czy
animatorów. Możecie również przyprowadzić swoją obsługę imprezy. Opłata za każdą osobę z obsługi imprezy wynosi 50%.
∴ Ostateczne menu i liczba Gości ∴
Wszystkie szczegóły ustalane muszą być najpóźniej tydzień przed imprezą. W przypadku Komunii jest to 2 tygodnie przed
imprezą.
∴ Godziny podania posiłków ∴
Przy ostatecznym zamawianiu menu proszę podać zarówno godzinę, na którą są umówieni Goście, jak i godzinę podania
pierwszego posiłku. Pozwoli to przygotować salę na czas oraz usprawni wydawanie posiłków.
∴ Menu na stole ∴
Podczas każdej imprezy, na stole będą leżały karty informacyjne, na których podany będzie spis dań i godzinowy program
imprezy. Jeżeli Państwo nie życzą sobie takiego wydrukowanego programu wraz z menu, to proszę o informację przy
ustalaniu menu.
∴ Napoje bezalkoholowe bez ograniczeń ∴
Na wszystkich imprezach napoje bezalkoholowe podawane są bez ograniczeń. O ewentualnych brakach należy informować
obsługę (jeżeli ta ich nie dostrzegła).
∴ Prezenty dla Gości ∴
Podczas imprezy, każdy uczestnik otrzyma od naszej restauracji mały podarunek/pamiątkę.
∴ Pakowanie niezjedzonych potraw ∴
Niezjedzone przez Gości potrawy obsługa zapakuje w jednorazowe opakowania, które zapewnia Restauracja – zostaną one
wydane po imprezie.
∴ Ocena imprezy ∴
Po imprezie, prosimy o wystawienie oceny i komentarza na naszym profilu Facebook i na Google. Zachęcamy także do
polubienia strony FB, gdzie publikujemy wszystkie aktualności.