Warning: array_merge(): Argument #1 is not an array in /wp-content/plugins/elementor/includes/base/controls-stack.php on line 1184

Wesele

Zbliża się jeden z najważniejszych dni Waszego życia, a my jesteśmy po to by Wasi Goście w tej uroczystej chwili mogli czuć się wyjątkowo i niepowtarzalnie.
Dołożymy wszelkich starań, by po wzruszającej ceremonii zaślubin zachwycić pięknie udekorowaną salą , wyśmienitymi potrawami i profesjonalną obsługą.
Każdy nasz Klient może mieć pewność, że powierzając nam zorganizowanie wesela, zadbamy o najmniejszy szczegół.

Zapewniamy wykwalifikowany personel, który zatroszczy się o pełną wygodę Gości i sprawi, żeby przyjęcie weselne przebiegło dokładnie tak jak to zaplanujemy.
Dzięki naszemu Szefowi Kuchni i stałemu zespołowi, wszystkie dania spełnią najwyższe standardy sztuki kulinarnej. Wybieramy najlepsze produkty, najświeższe i starannie wyselekcjonowane, aby później Goście mogli skosztować wyśmienitych dań.

Do Państwa dyspozycji oddajemy klimatyzowane, przestronne, nowocześnie wykończone wnętrza.
Posiadamy trzy sale, których wybór uzależniony jest od potrzeb Naszych Gości.

• Sala Bankietowa – wygodnie i komfortowo można oddać się wspaniałej zabawie organizując wesele do 240 osób z parkietem do tańca
• Sala Waniliowa- możliwość zorganizowania mniejszych przyjęć ślubnych do 60 osób
• Sala Jaśminowa – idealna na uroczystości do 30 osób

Podczas wesela, Sala Bankietowa może być połączona z Salą Waniliową, która jest doskonałym miejscem na ustawienie stołu deserowego, wiejskiego czy też szwedzkiego.
Natomiast Sala Jaśminowa może pełnić funkcję sali zabaw dla dzieci, pokoju dla Młodej Pary lub miejsca ze specjalnymi atrakcjami, czekającymi na Waszych Gości.

W Saffron zadbamy o to, by wszyscy bawili się wspaniale, ponieważ każdy z Państwa jest dla Nas wyjątkowym gościem!

Zapraszamy serdecznie

Wybór Menu

 Warianty Menu | Informacje ogólne

Powitanie
Chlebek weselny
Lampka wina musującego


 

Obiad weselny
Rosół z makaronem

do wyboru danie mięsne:

Kotlet schabowy, Schab rozmaitości, Kotlet szwajcarski nadziewany serem i szynką, Zrazy wieprzowe w sosie, Pieczeń z karczku w sosie,Polędwiczka pieczona na bazie śliwek i bekonu, Filet z kurczaka zapiekany z pomidorem i serem mozarella, Filet drobiowy po parysku zapiekany z ananasem i żółtym serem, Kotlet devolay, Pieczona noga z kurczaka

do wyboru dodatek:

Ziemniaki gotowane, Frytki, Kluski śląskie

Bukiet surówek

Deser (do wyboru):

Deser lodowy z bitą śmietaną

Mus czekoladowy z bitą śmietaną i wisienką


 

Zimne przekąski
Półmisek różnych wędlin lub półmisek pieczonych wędlin
Roladki z szynki zawijane z pastą jajeczną lub Roladki szynki zawijane ze szparagami
Galaretka drobiowa lub Zielony ogórek z twarożkiem nadziewany, podany na sałacie
Vol-au-vent z pasztetem i prażonymi orzechami włoskimi lub Pasztet myśliwski, ze śliwką i z orzechami
Koreczki boczkowe ze śliwką kalifornijską lub Babeczka z nadzieniem z szynki i pieczarek
Jajko faszerowane pastą z tuńczyka/pieczarek lub Rolada z ciasta francuskiego ze szpinakiem
Rolada drobiowa z brokułem lub Rolada wieprzowa nadziewana farszem z mięsa mielonego i pieczarek
Śledź w oliwie z kolorową cebulką lub Śledź w śmietanie lub Ryba po grecku
Śledź po kaszubsku lub Tatar ze śledzia

Dipy: musztarda, ketchup, chrzan, sos czosnkowy
Marynaty : ogórki konserwowe, papryka konserwowa, pieczarki marynowane lub Warzywa świeże
Pieczywo, Masło

Sałatki
do wyboru dwa rodzaje:

Sałatka grecka z serem feta, oliwkami i balsamicznym vinaigrette lub Sałatka Caprese
Sałatka nicejska lub Sałatka pieczarkowa lub Sałatka jarzynowa


 

Ciepła przekąska
do wyboru zupa:

Żurek, Krem brokułowy, Barszczyk czerwony z pasztecikiem,
Grzybowa z makaronem, Flaki, Gulaszowa

Kolacja
do wyboru zestaw:

Zraz wieprzowy, kopytka, buraczki zasmażane
Pieczeń z karczku w sosie, kluski śląskie, kapusta zasmażana
Sztuka mięsa w sosie myśliwskim, kluski śląskie, surówka


 

Ciepła przekąska nocna
do wyboru zupa:

Żurek, Krem brokułowy, Barszczyk czerwony z pasztecikiem,
Grzybowa z makaronem naleśnikowym, Flaki , Gulaszowa


 

Napoje (bez ograniczeń)
Kawa, herbata,
Napoje owocowe, napoje gazowane, woda mineralna

Powitanie
Chlebek weselny
Lampka wina musującego


 

Obiad Weselny
Rosół z makaronem

Do wyboru trzy dania mięsne:

Kotlet schabowy, Schab rozmaitości, Kotlet szwajcarski nadziewany serem i szynką, Zrazy wieprzowe w sosie,
Pieczeń z karczku w sosie, Polędwiczka pieczona na bazie śliwek i bekonu, Filet z kurczaka zapiekany z pomidorem i serem mozarella,
Filet drobiowy po parysku zapiekany z ananasem i żółtym serem, Kotlet devolay pieczona noga z kurczaka

do wyboru dwa dodatek:

Ziemniaki gotowane, Frytki, Kluski śląskie

Bukiet surówek

Deser (do wyboru):

Deser lodowy z bitą śmietaną
Mus czekoladowy z bitą śmietaną i wisienką


 

Zimne przekąski
Półmisek różnych wędlin lub połmisek pieczonych wędlin
Roladki z szynki zawijane z pastą jajeczną lub Roladki szynki zawijane ze szparagami
Galaretka drobiowa lub Zielony ogórek z twarożkiem nadziewany, podany na sałacie
Vol-au-vent z pasztetem i prażonymi orzechami włoskimi lub Pasztet myśliwski, ze śliwką i z orzechami
Koreczki boczkowe ze śliwką kalifornijską lub Babeczka z nadzieniem z szynki i pieczarek
Jajko faszerowane pastą z tuńczyka/pieczarek lub Rolada z ciasta francuskiego szpinakiem
Rolada drobiowa z brokułem lub Rolada wieprzowa nadziewana farszem z mięsa mielonego i pieczarek
Śledź w oliwie z kolorową cebulką lub Śledź w śmietanie lub Ryba po grecku
Śledź po kaszubsku lub Tatar ze śledzia

Dipy: musztarda, ketchup, chrzan, sos czosnkowy
Marynaty : ogórki konserwowe, papryka konserwowa, pieczarki marynowane lub Warzywa świeże
Pieczywo, Masło

Sałatki
do wyboru dwa rodzaje :

Sałatka grecka z serem feta, oliwkami i balsamicznym vinaigrette lub Sałatka Caprese
Sałatka nicejska lub Sałatka pieczarkowa lub Sałatka jarzynowa


 

Ciepła przekąska
do wyboru zupa:

Żurek, Krem brokułowy, Barszczyk czerwony z pasztecikiem,
Grzybowa z makaronem, Flaki, Gulaszowa


 

Kolacja
do wyboru zestaw:

Zraz wieprzowy, kopytka, buraczki zasmażane
Pieczeń z karczku w sosie, kluski śląskie, kapusta zasmażana
Sztuka mięsa w sosie myśliwskim, kluski śląskie, surówka


 

Ciepła przekąska nocna
do wyboru zupa:

Żurek, Krem brokułowy, Barszczyk czerwony z pasztecikiem,
Grzybowa z makaronem, Flaki, Gulaszowa


 

Napoje (bez ograniczeń)
Kawa i herbata
Napoje owocowe, napoje gazowane, woda mineralna

Powitanie
Chlebek weselny
Lampka wina musującego


 

Obiad Weselny
Rosół z makaronem

Do wyboru trzy dania mięsne:

Kotlet schabowy, Schab rozmaitości, Kotlet szwajcarski nadziewany serem i szynką, Zrazy wieprzowe w sosie,
Pieczeń z karczku w sosie, Polędwiczka pieczona na bazie śliwek i bekonu, Filet z kurczaka zapiekany z pomidorem i serem mozarella,
Filet drobiowy po parysku zapiekany z ananasem i żółtym serem, Kotlet devolay pieczona noga z kurczaka

do wyboru dwa dodatek:

Ziemniaki gotowane, Frytki, Kluski śląskie

Bukiet surówek

Deser (do wyboru):

Deser lodowy na musie owocowym z czekoladą i płatkami migdałowymi
Jabłuszko w szlafroczku z gałką lodów

Panna-Cotta na musie malinowym



Zimne przekąski
Półmisek różnych wędlin lub półmisek pieczonych wędlin
Babeczki z nadzieniem pikantnym lub polędwica z daktylami
Pierś z kaczki z gruszką i cherry lub Kurczak w pomarańczach
Vol-au-vent z pasztetem i prażonymi orzechami włoskimi lub Pasztet myśliwski, ze śliwką i z orzechami
Roladki z szynki z pastą jajeczną lub Roladki szynki ze szparagami
Jajko faszerowane kawiorem lub Jajko faszerowane łososiem i kaparami
Rolada drobiowa z brokułem lub Rolada wieprzowa nadziewana farszem z mięsa mielonego i pieczarek
Rolada z łososia norweskiego lub Carpacio z Łososia
Śledź po kaszubsku lub Tatar ze śledzia

Dipy: musztarda, ketchup, chrzan, sos czosnkowy
Marynaty : ogórki konserwowe, papryka konserwowa, pieczarki marynowane lub Warzywa świeże
Pieczywo, Masło

Sałatki
do wyboru dwa rodzaje:

Sałatka grecka z serem feta, oliwkami i balsamicznym vinaigrette lub Sałatka Caprese
Sałatka z sera żółtego z ananasem i kukurydzą lub Sałatka norweska


 

Przekąska ciepła
do wyboru zupa:

Żurek, Krem brokułowy, Barszczyk czerwony z pasztecikiem,
Grzybowa z makaronem, Flaki, Gulaszowa


 

Kolacja
do wyboru zestaw:

Kotlet Cordon blue, ziemniaki, surówka
Filet z indyka w sosie z zielonym pieprzem, ziemniaki gotowane, surówka
Boeuf strogonow, kluski półfrancuskie, surówka z kapusty pekińskiej


 

Przekąska ciepła nocna
do wyboru zupa:

Żurek, Krem brokułowy, Barszczyk czerwony z pasztecikiem,
Grzybowa z makaronem naleśnikowym, Flaki, Gulaszowa


 

Napoje (bez ograniczeń)
Kawa, herbata
Napoje owocowe, napoje gazowane, woda mineralna

 

Tort weselny
Cena 50zł / kg
(od 140 osób bezpłatnie)


 

Ciasto (4 rodzaje)
Cena 5zł od osoby 100g/osoba
(od 120 osób bezpłatnie)

Ciasto w pudełku (prezent dla gości)

20zł/ok.600g


 

Owoce
Cena 5zł od osoby
(od 130 osób bezpłatnie)


 

Stół staropolski
Szynka wędzona z kością, pętla kiełbas, salceson, kaszanka, boczek wędzony, pasztetowa
Chleb wiejski, smalec
Ogórki kiszone, chrzan, ćwikła
Cena 10zł od osoby
(od 150 osób bezpłatnie)


 

Okrągłe stoły
Cena 10zł od osoby
(od 120 osób bezpłatnie)


 

Szwedzki stół
bezpłatnie – alternatywnie wobec zimnej płyty na stołach weselnych

Poprawiny
Cena jak ze aktualne menu na chrzciny

Rabaty:

10% – przy liczbie osób mniejszej niż 60

15% – przy liczbie osób pomiędzy 60-100

20% – przy liczbie osób pomiędzy 100-150

25% – przy liczbie osób powyżej 150 osób

Poniżej przedstawiamy podstawowe informacje na temat organizacji z nami imprezy okolicznościowej, które pomogą Państwu wstępnie zorientować się w naszej ofercie oraz kwestiach organizacyjnych – ułatwiając przygotowanie przyjęcia.

∴ Pojemność sal ∴

• Sala jaśminowa – z dostępem do ogródka

– do 32 osób (bez miejsca do tańczenia)

• Sala waniliowa – z dostępem do ogródka

– do 45 osób (z miejscem do tańczenia)

– do 60osób (bez miejsca do tańczenia)

• Sala bankietowa – w tym opcja na cały lokal

– do 240 osób (z parkietem do tańczenia)

– do 500 osób (bez miejsca do tańczenia)

∴ Zaliczka i płatność za imprezę ∴

• Zaliczka płacona jest w dniu zamawiania imprezy. Przy wpłacie zaliczki klient otrzymuje paragon z kasy fiskalnej, który stanowi dowód zamówienia imprezy. W przypadku większych imprez lub Komunii spisywana jest dodatkowo odpowiednia umowa. Jeżeli planowany budżet imprezy nie przekracza 5000zł, to zaliczka wynosi 500zł.  W przypadku imprez o wyższym budżecie wysokość zaliczki jest ustalana indywidualnie.

• Pozostałą kwotę należy wpłacić najpóźniej w dniu imprezy, po pierwszym ciepłym posiłku. Płatności można dokonywać gotówką, kartą lub przelewem.

∴ Płatność za dzieci ∴

Opłata za dzieci (2-12 lat) wynosi 50%, ale tylko wówczas, gdy jest 20 pełnopłatnych uczestników imprezy (w przypadku komunii 30). Dzieci do 2 lat nie płacą, ale należy je zgłosić w celu przygotowania miejsca i siedziska przy stole.

∴ Opieka nad dziećmi. ∴

Dzieci pozostają pod wyłączną opieką klienta, a obsługa restauracji nie jest i nie może być angażowana w pilnowanie najmłodszych naszych gości. Dlatego też, jeśli uznają Państwo, iż „dynamika sytuacji” będzie tego wymagać – prosimy o przewidzenie osoby, która obejmie dzieci swą pieczą.

∴ Ostateczne menu i liczba gości ∴

Wszystkie szczegóły ustalane muszą być najpóźniej tydzień przed imprezą. W przypadku Komunii i Wesel  jest to 2 tygodnie przed imprezą.

∴ Godziny podania posiłków ∴

Przy ostatecznym zamawianiu menu proszę podać zarówno godzinę, na którą są umówieni goście, jak i godzinę podania pierwszego posiłku. Pozwoli to przygotować salę na czas oraz usprawni wydawanie posiłków.

∴ Pakowanie niezjedzonych potraw ∴

Niezjedzone przez gości potrawy obsługa zapakuje w jednorazowe opakowania, które zapewnia Restauracja oraz zostanie ono wydane po imprezie.

∴ Ocena imprezy ∴

Po imprezie, prosimy o wystawienie oceny i komentarza na naszym profilu Facebook i na Google. Zachęcamy także do polubienia strony FB, gdzie publikujemy wszystkie aktualności.

Informacje o Menu


Zmiany w menu

Każde menu możemy dowolnie zmieniać, gdyż podane propozycje są jedynie przykładami.


Dania wegetariańskie i wegańskie.

Na specjalne życzenie mogą zostać przygotowane nietypowe dania. Nie dotyczy to jednak imprez typu Sylwester i Komunie.


Ilości dań głównych

Przy wyborze menu należy zwrócić uwagę czy w propozycji są 3 rodzaje kotletów, czy też tylko 1. W przypadku gdy do wyboru są 3 kotlety, to podawane jest 1,5 kotleta na osobę i 2 dodatki (do wyboru, np: frytki, ziemniaki). Wszystko to jest podawane na półmiskach.


Napoje bezalkoholowe bez ograniczeń

Na wszystkich imprezach napoje bezalkoholowe podawane są bez ograniczeń.


Okrągłe stoły

Cena 10zł od osoby
(od 120 osób bezpłatnie)

Galeria

Sala Bankietowa | Sala Waniliowa | Sala Jaśminowa | Zdobienie stołów i potraw


Warning: array_merge(): Argument #1 is not an array in /wp-content/plugins/elementor/includes/base/controls-stack.php on line 1184
« 1 z 2 »

Kontakt

saffron.menadzer@gmail.com | tel. 535 299 677