Informacje
Poniżej przedstawiamy podstawowe informacje na temat organizacji z nami imprezy okolicznościowej, które pomogą Państwu wstępnie zorientować się w naszej ofercie oraz kwestiach organizacyjnych – ułatwiając przygotowanie przyjęcia.
∴ Pojemność sal ∴
• Sala jaśminowa – z dostępem do ogródka
– do 32 osób (bez miejsca do tańczenia)
• Sala waniliowa – z dostępem do ogródka
– do 45 osób (z miejscem do tańczenia)
– do 60osób (bez miejsca do tańczenia)
• Sala bankietowa – w tym opcja na cały lokal
– do 240 osób (z parkietem do tańczenia)
– do 500 osób (bez miejsca do tańczenia)
∴ Dostępność ogródków ∴
• Ogródek wewnętrzny dostępny jest jedynie dla Sali waniliowej i jaśminowej (od tamtej strony znajduje się też parking dla tych sal). Dla Sali bankietowej ogródek ten jest dostępny w przypadku, gdy na Sali waniliowej nie odbywa się żadna inna impreza.
∴ Oferowane zniżki ∴
Oferujemy zniżki w tygodniu (poniedziałek-piątek). Warunkiem otrzymania 10% rabatu jest minimalny budżet imprezy który
wynosi 2 500 zł.
∴ Minimalne ilości osób na imprezach ∴
Zależy od terminu imprezy. Informacje można uzyskać od obsługi.
∴ Imprezy taneczne ∴
Odbywają się w terminach, kiedy nie mamy imprez zamkniętych i tylko wówczas, gdy w ramach kilku lub jednej imprezy
uzbiera się odpowiednia liczba osób.
∴ Zaliczka i płatność za imprezę ∴
Zaliczka płacona jest w dniu zamawiania imprezy. Przy wpłacie zaliczki Klient otrzymuje paragon z kasy fiskalnej, który
stanowi dowód zamówienia imprezy. W przypadku większych imprez lub Komunii spisywana jest dodatkowo odpowiednia
umowa. Jeżeli planowany budżet imprezy nie przekracza 5 000 zł, to zaliczka wynosi 500 zł. W przypadku imprez o
wyższym budżecie wysokość zaliczki jest ustalana indywidualnie.
Pozostałą kwotę należy wpłacić najpóźniej w dniu imprezy, po pierwszym ciepłym posiłku. Płatności można dokonywać
gotówką, kartą lub przelewem.
∴ Płatność za dzieci ∴
Opłata za dzieci (2-12 lat) wynosi 50%, ale tylko wówczas, gdy jest 20 pełnopłatnych uczestników imprezy (w przypadku
Komunii 30). Dzieci do 2 lat nie płacą, ale należy je zgłosić w celu przygotowania miejsca i siedziska przy stole.
∴ Specjalne menu dla dzieci ∴
Oferujemy oddzielny stolik dla dzieci i specjalne menu. Warunkiem jest uczestniczenie w imprezie minimum 8 pociech.
∴ Opieka nad dziećmi ∴
Dzieci pozostają pod wyłączną opieką Klienta, a obsługa restauracji nie jest i nie może być angażowana w pilnowanie
najmłodszych naszych Gości. Dlatego też, jeśli uznają Państwo, iż „dynamika sytuacji” będzie tego wymagać – prosimy o
uwzględnienie osoby, która obejmie dzieci swą pieczą.
∴ Kącik zabaw dla dzieci ∴
Posiadamy zabawki edukacyjne dla dzieci (2-7lat) i udostępniamy go na życzenie Klienta. Nie dotyczy terminów
komunijnych.
∴ Wybór menu ∴
Przy wyborze menu należy zwrócić uwagę czy w propozycji są 3 rodzaje kotletów, czy też tylko 1. W przypadku gdy do
wyboru są 3 kotlety, to podawane jest 1,5 kotleta na osobę i 2 dodatki (do wyboru, np. frytki, ziemniaki). Wszystko to jest
podawane na półmiskach.
∴ Obiady domowe ∴
W naszej restauracji serwujemy obiady domowe, czynne wtorek- piątek w godz. 11.30-17.00. Możecie więc państwo
spróbować naszej kuchni jeszcze przed zamówieniem imprezy. Wszystkie posiłki przygotowywane są w naszej kuchni.
Produkty są dostarczane przez stałych, zaufanych dostawców.
∴ Własne jedzenie ∴
W pełni przestrzegamy zaleceń i przepisów dotyczących higieny przygotowywania posiłków oraz selekcjonowania ich
składników – dlatego też nie pozwalamy na wnoszenie przez naszych Klientów własnych potraw i przekąsek oraz tortów,
ciast i innych słodyczy.
∴ Zmiany w menu ∴
Każde menu możemy dowolnie zmieniać, gdyż podane propozycje są jedynie przykładami. Nie dotyczy to jednak imprez typu
Sylwester i Komunie.
∴ Dania wegetariańskie i wegańskie ∴
Na specjalne życzenie mogą zostać przygotowane nietypowe dania. Nie dotyczy to jednak imprez typu Sylwester i Komunie.
∴ Muzyka ∴
Na nośnikach posiadamy muzykę relaksacyjną. Jeżeli Klient życzy sobie inny rodzaj muzyki, to proszę o tym poinformować
podczas ustalania menu. Wówczas, w zależności od wybranej Sali, ustalimy na jakim nośniku Klient przyniesie ,,swoją
muzykę”.
∴ Dekoracje ∴
Jeżeli mają Państwo życzenie, to możemy przyozdobić salę, krzesła i stoły wiodącym kolorem. Prosimy o doprecyzowanie
tego punktu przy ostatecznym ustalaniu menu.
∴ Oprawa muzyczna i obsługa imprez ∴
Organizując u nas imprezę, możecie Państwo skorzystać z rekomendowanych przez nas zespołów muzycznych, DJ czy
animatorów. Możecie również przyprowadzić swoją obsługę imprezy. Opłata za każdą osobę z obsługi imprezy wynosi 50%.
∴ Ostateczne menu i liczba Gości ∴
Wszystkie szczegóły ustalane muszą być najpóźniej tydzień przed imprezą. W przypadku Komunii jest to 2 tygodnie przed
imprezą.
∴ Godziny podania posiłków ∴
Przy ostatecznym zamawianiu menu proszę podać zarówno godzinę, na którą są umówieni Goście, jak i godzinę podania
pierwszego posiłku. Pozwoli to przygotować salę na czas oraz usprawni wydawanie posiłków.
∴ Menu na stole ∴
Podczas każdej imprezy, na stole będą leżały karty informacyjne, na których podany będzie spis dań i godzinowy program
imprezy. Jeżeli Państwo nie życzą sobie takiego wydrukowanego programu wraz z menu, to proszę o informację przy
ustalaniu menu.
∴ Napoje bezalkoholowe bez ograniczeń ∴
Na wszystkich imprezach napoje bezalkoholowe podawane są bez ograniczeń. O ewentualnych brakach należy informować
obsługę (jeżeli ta ich nie dostrzegła).
∴ Prezenty dla Gości ∴
Podczas imprezy, każdy uczestnik otrzyma od naszej restauracji mały podarunek/pamiątkę.
∴ Pakowanie niezjedzonych potraw ∴
Niezjedzone przez Gości potrawy obsługa zapakuje w jednorazowe opakowania, które zapewnia Restauracja – zostaną one
wydane po imprezie.
∴ Ocena imprezy ∴
Po imprezie, prosimy o wystawienie oceny i komentarza na naszym profilu Facebook i na Google. Zachęcamy także do
polubienia strony FB, gdzie publikujemy wszystkie aktualności.
Menu 118 zł
Kolacja
Rosół z makaronem
Kotlet schabowy
Ziemniaki gotowane
Bukiet surówek
Deser (do wyboru):
Deser lodowy z bitą śmietaną lub Mus czekoladowy z bitą śmietaną i wisienką
Przekąska ciepła- nocna
do wyboru :
Żurek , Krem brokułowy, Barszczyk czerwony z pasztecikiem, Grzybowa z makaronem, Flaki , Gulaszowa
Przekąski zimne
Półmisek różnych wędlin lub półmisek pieczonych wędlin
Jajko faszerowane pastą z pieczarek lub Rolada z ciasta francuskiego ze szpinakiem
Śledź w oliwie z kolorową cebulką lub śledź w śmietanie lub ryba po grecku
Sałatka grecka z serem feta, oliwkami i balsamicznym vinaigrette lub Sałatka pieczarkowa
Dipy: musztarda, ketchup, chrzan, sos czosnkowy
Marynaty : ogórki konserwowe, papryka konserwowa, pieczarki marynowane
Pieczywo, Masło
Stół deserowy
Ciasto (cztery rodzaje)
Napoje (bez ograniczeń)
Kawa, Herbata, Woda, Napoje gazowane i niegazowane
Menu 151 zł
Kolacja
Rosół z makaronem
do wyboru danie mięsne:
Kotlet schabowy, Schab rozmaitości, Kotlet szwajcarski nadziewany serem i szynką, Zrazy wieprzowe w sosie,
Pieczeń z karczku w sosie, Polędwiczka pieczona na bazie śliwek i bekonu, Filet z kurczaka zapiekany z pomidorem i serem mozarella,
Filet drobiowy po parysku zapiekany z ananasem i żółtym serem, Kotlet devolay pieczona noga z kurczaka
do wyboru dodatek:
Ziemniaki gotowane lub Kluski śląskie
Deser (do wyboru):
Deser lodowy na musie owocowym z czekoladą i płatkami migdałowymi
Jabłuszko w szlafroczku z gałką lodów
Panna-Cotta na musie malinowym
Przekąska ciepła do wyboru:
Żurek, Krem brokułowy, Barszcz czerwony z pasztecikiem, Grzybowa z makaronem, Flaki, Gulaszowa
Przekąska ciepła – nocna:
Żurek, Krem brokułowy, Barszcz czerwony z pasztecikiem, Grzybowa z makaronem, Flaki, Gulaszowa
Przekąski zimne
Półmisek różnych wędlin lub półmisek pieczonych wędlin
Jajko faszerowane pastą z pieczarek lub Rolada z ciasta francuskiego ze szpinakiem lub sałatka warzywna
Rolada drobiowa z brokułem lub Rolada wieprzowa nadziewana farszem z mięsa mielonego i pieczarek
Babeczki z nadzieniem z szynki lub Koreczki boczkowe ze śliwką kalifornijską
Roladki z szynki zawijane z pastą jajeczną lub Roladki szynki zawijane ze szparagami
Sałatka nicejska lub Saatka Caprese
Śledź w oliwie z kolorową cebulką lub Śledź po kaszubsku lub Tatar ze śledzia
Dipy: musztarda, ketchup, chrzan, sos czosnkowy
Marynaty : ogórki konserwowe, papryka konserwowa, pieczarki marynowane
Pieczywo, Masło
Stół deserowy
Ciasto (cztery rodzaje)
Napoje (bez ograniczeń)
Kawa, herbata, woda, napoje gazowane i niegazowane
Menu 174 zł
Kolacja
Rosół z makaronem
do wyboru trzy dania mięsne:
Kotlet schabowy, Schab rozmaitości, Kotlet szwajcarski nadziewany serem i szynką, Zrazy wieprzowe w sosie,
Pieczeń z karczku w sosie, Polędwiczka pieczona na bazie śliwek i bekonu, Filet z kurczaka zapiekany z pomidorem i serem mozzarella,
Filet drobiowy po parysku zapiekany z ananasem i żółtym serem, Kotlet devolay pieczona noga z kurczaka
do wyboru dwa dodatki:
Ziemniaki gotowane , Frytki, Kluski Śląskie
Bukiet surówek
Deser (do wyboru):
Deser lodowy na zimnym musie owocowym z czekoladą i płatkami migdałowymi lub Jabłuszko w szlafroczku z gałką lodów lun Pann-Cotta z musem malinowym
Przekąska ciepła
do wyboru :
Żurek , Krem brokułowy, Barszczyk czerwony z pasztecikiem, Grzybowa z makaronem, Flaki, Gulaszowa
Przekąska ciepła- nocna
do wyboru :
Żurek, Krem brokułowy, Barszczyk czerwony z pasztecikiem, Grzybowa z makaronem, Flaki, Gulaszowa
Przekąski zimne
Półmisek różnych wędlin lub półmisek pieczonych wędlin
Jajko faszerowane pastą z pieczarek lub Rolada z ciasta francuskiego ze szpinakiem lunbSałatka Jarzynowa
Śledź w oliwie z kolorową cebulką lub Tatar ze śledzia lub śledź po kaszubsku
Rolada z łososia norweskiego lub Tatar z łososia
Pierś z kaczki z gruszką i cherry lub Kurczak w pomarańczach
Rolada drobiowa z brokułem lub Rolada wieprzowa nadziewana farszem z mięsa mielonego i pieczarek
Roladki z szynki zawijane z pastą jajeczną lub Roladki szynki zawijane ze szparagami
Sałatka hawajska z wędzonym kurczakiem, kukurydzą i ananasem lub Sałatka norweska
Dipy: musztarda, ketchup, chrzan, sos czosnkowy
Marynaty : ogórki konserwowe, papryka konserwowa, pieczarki marynowane
Pieczywo, Masło
Stół deserowy
Ciasto (cztery rodzaje)
Napoje (bez ograniczeń)
Kawa, Herbata, Woda, Napoje gazowane i niegazowane
Dodatki do menu
Ciasto ( cztery rodzaje) – 6 zł/osoba
Ciasta w pudełku (prezent dla gości) – 20 zł/ok 600g
Owoce świeże – 6 zł/osoba
Tort zwykły – 60 zł/kg
Tort z masy cukrowej – 70 zł/kg
Fontanna czekoladowa
40-60 osób-10zł/osoba
60-100 osób-8zł/osoba
Powyżej 100osób- 6zł/osoba
Stół słodkości
Panna-Cotta lub Mus czekoladowy, lizaki, krówki, cukierki czekoladowe
6zł/osoba
Alkohol
Wódka:
-Żołądkowa Gorzka de Lux, Żubrówka biała, Krupnik – 32zł/butelka 0,5l
-Bols, Wyborowa, Luksusowa, Stock, Soplica – 35zł/butelka 0,5l
-Strumbras, Pan Tadeusz – 38zł/butelka 0,5l
– Absolut, Finlandia – 42zł/butelka 0,5l
Piwo (Lech, Żywiec, Tyskie i inne)
– 5zł/butelka 0,5l
Wino (rodzaje do ustalenia)
– 30zł/butelka 0,75l6