fbpx

Studniówka

Zapraszamy na wyjątkowy Bal Studniówkowy w SAFFRON.
Oferujemy przestronną salę na 240 osób z parkietem do tańca.


W cenie zapewniamy:
• wykwintne menu (do wyboru od 118,00zł do 174,00zł)
• uroczystą dekorację stołów i krzeseł
• profesjonalną obsługę kelnerską
• doświadczonych kucharzy
• stały nadzór menadżera
• wynajem sali
• parking
• szatnię

Będzie nam niezmiernie miło spotkać się z Państwem w celu przedstawienia pełnej oferty i omówienia szczegółów.

Wybór Menu

 Warianty Menu | Informacje ogólne

Poniżej przedstawiamy podstawowe informacje na temat organizacji z nami imprezy okolicznościowej, które pomogą Państwu wstępnie zorientować się w naszej ofercie oraz kwestiach organizacyjnych – ułatwiając przygotowanie przyjęcia.

∴ Pojemność sal ∴

• Sala jaśminowa – z dostępem do ogródka

– do 32 osób (bez miejsca do tańczenia)

• Sala waniliowa – z dostępem do ogródka

– do 45 osób (z miejscem do tańczenia)

– do 60osób (bez miejsca do tańczenia)

• Sala bankietowa – w tym opcja na cały lokal

– do 240 osób (z parkietem do tańczenia)

– do 500 osób (bez miejsca do tańczenia)

∴ Dostępność ogródków ∴

 Ogródek wewnętrzny dostępny jest jedynie dla Sali waniliowej i jaśminowej (od tamtej strony znajduje się też parking dla tych sal). Dla Sali bankietowej ogródek ten jest dostępny w przypadku, gdy na Sali waniliowej nie odbywa się żadna inna impreza.

∴ Zaliczka i płatność za imprezę ∴

• Zaliczka płacona jest w dniu zamawiania imprezy. Przy wpłacie zaliczki klient otrzymuje paragon z kasy fiskalnej, który stanowi dowód zamówienia imprezy. W przypadku większych imprez lub Komunii spisywana jest dodatkowo odpowiednia umowa. Jeżeli planowany budżet imprezy nie przekracza 5000zł, to zaliczka wynosi 500zł.  W przypadku imprez o wyższym budżecie wysokość zaliczki jest ustalana indywidualnie.

• Pozostałą kwotę należy wpłacić najpóźniej w dniu imprezy, po pierwszym ciepłym posiłku. Płatności można dokonywać gotówką, kartą lub przelewem.

∴ Ostateczne menu i liczba gości ∴

Wszystkie szczegóły ustalane muszą być najpóźniej tydzień przed imprezą. W przypadku Komunii i Wesel  jest to 2 tygodnie przed imprezą.

∴ Godziny podania posiłków ∴

Przy ostatecznym zamawianiu menu proszę podać zarówno godzinę, na którą są umówieni goście, jak i godzinę podania pierwszego posiłku. Pozwoli to przygotować salę na czas oraz usprawni wydawanie posiłków.

∴ Pakowanie niezjedzonych potraw ∴

Niezjedzone przez gości potrawy obsługa zapakuje w jednorazowe opakowania, które zapewnia Restauracja oraz zostanie ono wydane po imprezie.

∴ Ocena imprezy ∴

Po imprezie, prosimy o wystawienie oceny i komentarza na naszym profilu Facebook i na Google. Zachęcamy także do polubienia strony FB, gdzie publikujemy wszystkie aktualności.

Kolacja

Rosół z makaronem

 

Kotlet schabowy

Ziemniaki gotowane

Bukiet surówek

 

Deser (do wyboru):

Deser lodowy z bitą śmietaną lub Mus czekoladowy z bitą śmietaną i wisienką


 

Przekąska ciepła- nocna
do wyboru :

Żurek , Krem brokułowy, Barszczyk czerwony z pasztecikiem, Grzybowa z makaronem, Flaki , Gulaszowa


 

Przekąski zimne
Półmisek różnych wędlin lub półmisek pieczonych wędlin
Jajko faszerowane pastą z pieczarek lub Rolada z ciasta francuskiego ze szpinakiem
Śledź w oliwie z kolorową cebulką lub śledź w śmietanie lub ryba po grecku
Sałatka grecka z serem feta, oliwkami i balsamicznym vinaigrette lub Sałatka pieczarkowa
Dipy: musztarda, ketchup, chrzan, sos czosnkowy
Marynaty : ogórki konserwowe, papryka konserwowa, pieczarki marynowane
Pieczywo, Masło


 

Stół deserowy
Ciasto (cztery rodzaje)


 

Napoje (bez ograniczeń)
Kawa, Herbata, Woda, Napoje gazowane i niegazowane

Kolacja

Rosół z makaronem

do wyboru danie mięsne:

Kotlet schabowy, Schab rozmaitości, Kotlet szwajcarski nadziewany serem i szynką, Zrazy wieprzowe w sosie,
Pieczeń z karczku w sosie, Polędwiczka pieczona na bazie śliwek i bekonu, Filet z kurczaka zapiekany z pomidorem i serem mozarella,
Filet drobiowy po parysku zapiekany z ananasem i żółtym serem, Kotlet devolay pieczona noga z kurczaka

do wyboru dodatek:

Ziemniaki gotowane lub Kluski śląskie

Deser (do wyboru):

Deser lodowy na musie owocowym z czekoladą i płatkami migdałowymi
Jabłuszko w szlafroczku z gałką lodów

Panna-Cotta na musie malinowym


 

Przekąska ciepła do wyboru:

Żurek, Krem brokułowy, Barszcz czerwony z pasztecikiem, Grzybowa z makaronem, Flaki, Gulaszowa


 

Przekąska ciepła – nocna:

Żurek, Krem brokułowy, Barszcz czerwony z pasztecikiem, Grzybowa z makaronem, Flaki, Gulaszowa


 

Przekąski zimne

Półmisek różnych wędlin lub półmisek pieczonych wędlin
Jajko faszerowane pastą z pieczarek lub Rolada z ciasta francuskiego ze szpinakiem lub sałatka warzywna
Rolada drobiowa z brokułem lub Rolada wieprzowa nadziewana farszem z mięsa mielonego i pieczarek

Babeczki z nadzieniem z szynki lub Koreczki boczkowe ze śliwką kalifornijską

Roladki z szynki zawijane z pastą jajeczną lub Roladki szynki zawijane ze szparagami

Sałatka nicejska lub Saatka Caprese
Śledź w oliwie z kolorową cebulką lub Śledź po kaszubsku lub Tatar ze śledzia

Dipy: musztarda, ketchup, chrzan, sos czosnkowy
Marynaty : ogórki konserwowe, papryka konserwowa, pieczarki marynowane
Pieczywo, Masło


 

Stół deserowy
Ciasto (cztery rodzaje)


 

Napoje (bez ograniczeń)
Kawa, herbata, woda, napoje gazowane i niegazowane

Kolacja

Rosół z makaronem

 

do wyboru trzy dania mięsne:

Kotlet schabowy, Schab rozmaitości, Kotlet szwajcarski nadziewany serem i szynką, Zrazy wieprzowe w sosie,
Pieczeń z karczku w sosie, Polędwiczka pieczona na bazie śliwek i bekonu, Filet z kurczaka zapiekany z pomidorem i serem mozzarella,
Filet drobiowy po parysku zapiekany z ananasem i żółtym serem, Kotlet devolay pieczona noga z kurczaka

do wyboru dwa dodatki:

Ziemniaki gotowane , Frytki, Kluski Śląskie

Bukiet surówek

 

Deser (do wyboru):

Deser lodowy na zimnym musie owocowym z czekoladą i płatkami migdałowymi lub Jabłuszko w szlafroczku z gałką lodów lun Pann-Cotta z musem malinowym


 

Przekąska ciepła
do wyboru :

Żurek , Krem brokułowy, Barszczyk czerwony z pasztecikiem, Grzybowa z makaronem, Flaki, Gulaszowa


 

Przekąska ciepła- nocna
do wyboru :

Żurek, Krem brokułowy, Barszczyk czerwony z pasztecikiem, Grzybowa z makaronem, Flaki, Gulaszowa


 

Przekąski zimne
Półmisek różnych wędlin lub półmisek pieczonych wędlin
Jajko faszerowane pastą z pieczarek lub Rolada z ciasta francuskiego ze szpinakiem lunbSałatka Jarzynowa
Śledź w oliwie z kolorową cebulką lub Tatar ze śledzia lub śledź po kaszubsku

Rolada z łososia norweskiego lub Tatar z łososia

Pierś z kaczki z gruszką i cherry lub Kurczak w pomarańczach

Rolada drobiowa z brokułem lub Rolada wieprzowa nadziewana farszem z mięsa mielonego i pieczarek

Roladki z szynki zawijane z pastą jajeczną lub Roladki szynki zawijane ze szparagami
Sałatka hawajska z wędzonym kurczakiem, kukurydzą i ananasem lub Sałatka norweska

Dipy: musztarda, ketchup, chrzan, sos czosnkowy
Marynaty : ogórki konserwowe, papryka konserwowa, pieczarki marynowane
Pieczywo, Masło


 

Stół deserowy
Ciasto (cztery rodzaje)


 

Napoje (bez ograniczeń)
Kawa, Herbata, Woda, Napoje gazowane i niegazowane

Ciasto ( cztery rodzaje) – 5zł/osoba

Ciasta w pudełku (prezent dla gości) – 20 zł/ok 600g

Owoce świeże – 5zł/osoba

Tort zwykły – 55 zł/kg

Tort z masy cukrowej – 65zł/kg


 

Alkohol


Wódka:

-Żołądkowa Gorzka de Lux, Żubrówka biała, Krupnik – 32zł/butelka 0,5l

-Bols, Wyborowa, Luksusowa, Stock, Soplica – 35zł/butelka 0,5l

-Strumbras, Pan Tadeusz – 38zł/butelka 0,5l

– Absolut, Finlandia – 42zł/butelka 0,5l

Piwo (Lech, Żywiec, Tyskie i inne)
– 5zł/butelka 0,5l

Wino (rodzaje do ustalenia)
– 30zł/butelka 0,75l

Informacje o Menu


Zmiany w menu

Każde menu możemy dowolnie zmieniać, gdyż podane propozycje są jedynie przykładami.


Dania wegetariańskie i wegańskie.

Na specjalne życzenie mogą zostać przygotowane nietypowe dania. Nie dotyczy to jednak imprez typu Sylwester i Komunie.


Ilości dań głównych

Przy wyborze menu należy zwrócić uwagę czy w propozycji są 3 rodzaje kotletów, czy też tylko 1. W przypadku gdy do wyboru są 3 kotlety, to podawane jest 1,5 kotleta na osobę i 2 dodatki (do wyboru, np: frytki, ziemniaki). Wszystko to jest podawane na półmiskach.


Napoje bezalkoholowe bez ograniczeń

Na wszystkich imprezach napoje bezalkoholowe podawane są bez ograniczeń.


Własne jedzenie

W pełni przestrzegamy zaleceń i przepisów dotyczących higieny przygotowywania posiłków oraz selekcjonowania ich składników – dlatego też nie pozwalamy na wnoszenie przez naszych klientów własnych potraw i przekąsek oraz tortów, ciast i innych słodyczy.

Galeria

Sala Bankietowa | Zdobienie stołów i potraw

Kontakt

saffron.menadzer@gmail.com | tel. 535 299 677