fbpx

Przyjęcia okolicznościowe

SAFFRON jest doskonałym miejscem na organizację różnego rodzaju przyjęć okolicznościowych.

W przygotowanej przez nas ofercie otrzymacie Państwo, przedstawione w przejrzystej formie, szczegółowe zestawienie wszystkich kosztów (menu od 98zł do 184zł/ osobę).

Zadbamy o wybór  smacznych i elegancko podanych potraw, gustowną dekorację stołów, obsługę na najwyższym poziomie, a przede wszystkim niepowtarzalną atmosferę.

Zachęcamy do kontaktu lub spotkania z nami podczas którego przedstawimy naszą pełną ofertę.
Zapraszamy do zapoznania się z przykładowym menu w cenie 106zł , 116zł , 129zł/os, 140zł/os, 153zł/os, 166zł/os

 

Wybór Menu

 Warianty Menu | Informacje ogólne

Kolacja

∴ Rosół z makaronem ∴

do wyboru jedno danie mięsne spośród:

∴ Kotlet schabowy, Schab rozmaitości, Kotlet szwajcarski nadziewany serem i szynką, Zrazy wieprzowe w sosie, Pieczeń z karczku w sosie, Polędwiczka pieczona na bazie śliwek i bekonu, Filet z kurczaka zapiekany z pomidorem i serem mozzarella, Filet drobiowy po parysku zapiekany z ananasem i żółtym serem, Kotlet devolay pieczona noga z kurczaka ∴

Dodatki (do wyboru jeden rodzaj):

∴ Ziemniaki gotowane lub Frytki lub Kluski śląskie ∴

∴ Bukiet surówek ∴

Deser

∴ Deser lodowy z bitą śmietaną lub mus czekoladowy ze śmietana i wisienką ∴


Przekąska ciepła (do wyboru jeden rodzaj):

∴ Żurek, Krem brokułowy, Barszczyk czerwony z pasztecikiem, Grzybowa z makaronem, Flaki, Gulaszowa ∴


Przekąski zimne
∴ Półmisek różnych wędlin lub półmisek pieczonych wędlin ∴
∴ Jajko faszerowane pastą z pieczarek lub Roladki z ciasta francuskiego ze szpinakiem lub sałatka jarzynowa ∴
∴ Śledź w oliwie z cebulką lub Śledź w śmietanie lub Ryba po grecku ∴

∴ Dipy: musztarda. ketchup, chrzan, sos czosnkowy ∴
∴ Marynaty : ogórki konserwowe, papryka konserwowa, pieczarki marynowane ∴
∴ Pieczywo,  Masło ∴


 

Napoje (bez ograniczeń):
∴ Kawa, Herbata ∴ Woda, Napoje gazowane i niegazowane ∴

Kolacja
∴ Rosół z makaronem ∴

Półmisek mięs – do wyboru trzy rodzaje spośród:

∴ Kotlet schabowy, Schab rozmaitości, Kotlet szwajcarski nadziewany serem i szynką, Zrazy wieprzowe w sosie,
Pieczeń z karczku w sosie, Polędwiczka pieczona na bazie śliwek i bekonu, Filet z kurczaka zapiekany z pomidorem i serem mozarella, Filet drobiowy po parysku zapiekany z ananasem i żółtym serem, Kotlet devolay pieczona noga z kurczaka ∴

Dodatki skrobiowe (do wyboru  dwa rodzaje):

∴ Ziemniaki gotowane, Frytki, Kluski śląskie ∴

∴ Bukiet surówek ∴

Deser (do wyboru):

∴ Deser lodowy na musie owocowym z czekoladą i płatkami migdałowymi,   Jabłuszko w szlafroczku z gałką lodów lub Panna-Cotta z musem malinowym ∴


Przekąska ciepła (do wyboru jeden rodzaj):

∴ Żurek, Krem brokułowy, Barszczyk czerwony z pasztecikiem, Grzybowa z makaronem, Flaki, Gulaszowa ∴


Przekąski zimne
∴ Półmisek różnych wędlin lub półmisek pieczonych wędlin ∴
∴ Jajko faszerowane pastą z pieczarek lub Roladki z ciasta francuskiego ze szpinakiem lub Sałatka jarzynowa ∴
∴ Śledź w oliwie z cebulką lub Śledź w śmietanie lub Ryba po grecku ∴

∴ Dipy: musztarda. ketchup, chrzan, sos czosnkowy ∴
∴ Marynaty : ogórki konserwowe, papryka konserwowa, pieczarki marynowane ∴
∴ Pieczywo,  Masło ∴


Napoje (bez ograniczeń)
∴ Kawa, Herbata, Woda ∴ Napoje gazowane i niegazowane ∴

Kolacja
∴ Rosół z makaronem ∴

Półmisek mięs (do wyboru trzy rodzaje):

∴ Kotlet schabowy, Schab rozmaitości, Kotlet szwajcarski nadziewany serem i szynką, Zrazy wieprzowe w sosie,
Pieczeń z karczku w sosie, Polędwiczka pieczona na bazie śliwek i bekonu, Filet z kurczaka zapiekany z pomidorem i serem mozzarella, Filet drobiowy po parysku zapiekany z ananasem i żółtym serem, Kotlet devolay pieczona noga z kurczaka ∴

Dodatki (do wyboru  dwa rodzaje):

∴ Ziemniaki gotowane, Frytki , Kluski śląskie ∴

∴ Bukiet surówek ∴

Deser (do wyboru):

∴ Deser lodowy na musie owocowym z czekoladą i płatkami migdałowymi,   Jabłuszko w szlafroczku z gałką lodów lub Panna-Cotta z musem malinowym ∴


Przekąska ciepła (do wyboru jeden rodzaj):

∴ Żurek, Krem brokułowy, Barszczyk czerwony z pasztecikiem, Grzybowa z makaronem, Flaki , Gulaszowa ∴


Przekąski zimne
∴ Półmisek różnych wędlin lub półmisek pieczonych wędlin ∴
∴ Jajko faszerowane pastą z pieczarek lub Roladki z ciasta francuskiego ze szpinakiem lub Sałatka jarzynowa ∴
∴ Śledź w oliwie z cebulką lub Śledź po Kaszubsku lub Tatar ze śledzia ∴

∴ Koreczki boczkowe ze śliwką kalifornijską lub Babeczki z nadzieniem z szynki i pieczarek ∴
∴ Sałatka grecka z serem feta, oliwkami i balsamicznym vinaigrette lub Sałatka pieczarkowa ∴

∴ Dipy: musztarda. ketchup, chrzan, sos czosnkowy ∴
∴ Marynaty: ogórki konserwowe, papryka konserwowa, pieczarki marynowane ∴
∴ Pieczywo,  Masło ∴


Napoje (bez ograniczeń)
∴ Kawa, Herbata ∴ Woda, Napoje gazowane i niegazowane ∴

Kolacja
∴ Rosół z makaronem ∴

Półmisek mięs (do wyboru trzy rodzaje):

∴ Kotlet schabowy, Schab rozmaitości, Kotlet szwajcarski nadziewany serem i szynką, Zrazy wieprzowe w sosie,
Pieczeń z karczku w sosie, Polędwiczka pieczona na bazie śliwek i bekonu, Filet z kurczaka zapiekany z pomidorem i serem mozarella, Filet drobiowy po parysku zapiekany z ananasem i żółtym serem, Kotlet devolay pieczona noga z kurczaka ∴

Dodatki (do wyboru dwa rodzaje):

∴ Ziemniaki gotowane, Frytki, Kluski śląskie ∴

∴ Bukiet surówek ∴

Deser do wyboru:

∴ Deser lodowy na musie owocowym z czekoladą i płatkami migdałowymi lub Jabłuszka w szlafroczku z gałką lodów lub Panna-Cotta z musem malinowym ∴


Przekąska ciepła (do wyboru jeden rodzaj):

∴ Żurek, Krem brokułowy, Barszczyk czerwony z pasztecikiem, Grzybowa z makaronem, Flaki, Gulaszowa ∴


Przekąski zimne
∴ Półmisek różnych wędlin lub połmisek pieczonych wędlin ∴
∴ Jajko faszerowane pastą z pieczarek lub Roladki z ciasta francuskiego ze szpinakiem lub Sałatka jarzynowa ∴
∴ Śledź w oliwie z cebulką lub Śledź w śmietanie lub Ryba po grecku ∴
∴ Śledź po Kaszubsku lub Tatar ze śledzia ∴
∴ Koreczki boczkowe ze śliwką kalifornijską lub Babeczki z nadzieniem z szynki i pieczarek ∴
∴ Sałatka grecka z serem feta, oliwkami i balsamicznym vinaigrette lub Sałatka pieczarkowa ∴
∴ Sałatka nicejska lub Sałatka Caprese ∴

∴ Dipy: musztarda. ketchup, chrzan, sos czosnkowy ∴
∴ Marynaty: ogórki konserwowe, papryka konserwowa, pieczarki marynowane∴
∴ Pieczywo, Masło ∴


Napoje (bez ograniczeń)
∴ Kawa, Herbata ∴ Woda, Napoje gazowane i niegazowane ∴

∴ Rosół z makaronem ∴

do wyboru trzy dania mięsne:

Kotlet schabowy, Schab rozmaitości, Kotlet szwajcarski nadziewany serem i szynką, Zrazy wieprzowe w sosie,
Pieczeń z karczku w sosie, Polędwiczka pieczona na bazie śliwek i bekonu, Filet z kurczaka zapiekany z pomidorem i serem mozzarella, Filet drobiowy po parysku zapiekany z ananasem i żółtym serem, Kotlet devolay pieczona noga z kurczaka

do wyboru dwa dodatki:

∴ Ziemniaki gotowane, Frytki, Kluski śląskie ∴

∴ Bukiet surówek ∴

Deser
do wyboru:

∴ Deser lodowy na musie owocowym z czekoladą i płatkami migdałowymi lub Jabłuszko w szlafroczku z gałką lodów lub Panna Cotta musem malinowym


Przekąska ciepła
do wyboru:

∴ Żurek, Krem brokułowy, Barszczyk czerwony z pasztecikiem, Grzybowa z makaronem, Flaki, Gulaszowa ∴


Przekąski zimne
∴ Pierś z kaczki z gruszką i cherry lub Kurczak w pomarańczach ∴
∴ Babeczki z nadzieniem pikantnym lub Polędwica z daktylami ∴
∴ Rolada drobiowa z brokułem lub Rolada wieprzowa nadziewana farszem z mięsa mielonego i pieczarek ∴
∴ Carpacio z Łososia lub Rolada z Łososia norweskiego lub Patera wędzonego Łososia ∴
Jajko faszerowane łososiem i kawiorem lub jajko faszerowane łososiem i kaparami
∴ Sałatka hawajska z wędzonym kurczakiem, kukurydzą i ananasem lub Sałatka norweska ∴

Dipy: musztarda, ketchup, chrzan, sos czosnkowy
∴ Marynaty: ogórki konserwowe, papryka konserwowa, pieczarki marynowane ∴
∴ Pieczywo, Masło ∴


Napoje (bez ograniczeń)
∴ Kawa, Herbata, ∴ Woda, Napoje gazowane i niegazowane ∴

Rosół z makaronem

do wyboru trzy dania mięsne:

Kotlet schabowy, Schab rozmaitości, Kotlet szwajcarski nadziewany serem i szynką, Zrazy wieprzowe w sosie,
Pieczeń z karczku w sosie, Polędwiczka pieczona na bazie śliwek i bekonu, Filet z kurczaka zapiekany z pomidorem i serem mozzarella,
Filet drobiowy po parysku zapiekany z ananasem i żółtym serem, Kotlet devolay pieczona noga z kurczaka

do wyboru dwa dodatki:

Ziemniaki gotowane, Frytki, Kluski śląskie

Bukiet surówek

Deser
do wyboru:

Deser lodowy na musie owocowym z czekoladą i płatkami migdałowymi lub Jabłuszko w szlafroczku z gałką lodów lub Panna Cotta musem malinowym


Przekąska ciepła
do wyboru:

Żurek, Krem brokułowy, Barszczyk czerwony z pasztecikiem, Grzybowa z makaronem, Flaki, Gulaszowa


Przekąski zimne
Pierś z kaczki z gruszką i cherry lub Kurczak w pomarańczach lub Tatar wołowy
Babeczki z nadzieniem pikantnym lub Polędwica z daktylami
Rolada drobiowa z brokułem lub Rolada wieprzowa nadziewana farszem z mięsa mielonego i pieczarek

Śledź w oleju z cebulką lu Śledź po kaszubsku lub Tatar ze śledzia
Carpacio z Łososia lub Rolada z Łososia norweskiego lub Patera wędzonego Łososia
Jajko faszerowane łososiem i kawiorem lub Jajko faszerowane łososiem i kaparami 

Sałatka nicejska lub Sałatka Caprese
Sałatka hawajska z wędzonym kurczakiem, kukurydzą i ananasem lub Sałatka norweska

Dipy: musztarda, ketchup, chrzan, sos czosnkowy
Marynaty: ogórki konserwowe, papryka konserwowa, pieczarki marynowane
Pieczywo, Masło


Napoje
(bez ograniczeń)
Kawa, Herbata, Woda, Napoje gazowane i niegazowane

Ciasto ( cztery rodzaje) – 6zł/osoba

Ciasta w pudełku( prezent dla gości) –  20zł/ok 600g

Owoce świeże – 6zł/osoba

Tort  zwykły – 60 zł/kg

Tort z masy cukrowej – 70 zł/kg


Alkohol

Wódka:

– Żołądkowa Gorzka de Lux, Żubrówka biała, Krupnik – 32zł/butelka 0,5l

– Bols, Wyborowa, Luksusowa, Stock, Soplica – 35zł/butelka 0,5l

– Strumbras, Pan Tadeusz – 38zł/butelka 0,5l

– Absolut, Finlandia – 42zł/butelka 0,5l

Piwo (Lech, Żywiec, Tyskie i inne)
– 5zł/butelka 0,5l

Wino (rodzaje do ustalenia)
– 30zł/butelka 0,75l

Poniżej przedstawiamy podstawowe informacje na temat organizacji z nami imprezy okolicznościowej, które pomogą Państwu wstępnie zorientować się w naszej ofercie oraz kwestiach organizacyjnych – ułatwiając przygotowanie przyjęcia.

∴ Pojemność sal ∴

• Sala jaśminowa – z dostępem do ogródka

– do 32 osób (bez miejsca do tańczenia)

• Sala waniliowa – z dostępem do ogródka

– do 45 osób (z miejscem do tańczenia)

– do 60osób (bez miejsca do tańczenia)

• Sala bankietowa – w tym opcja na cały lokal

– do 240 osób (z parkietem do tańczenia)

– do 500 osób (bez miejsca do tańczenia)

∴ Dostępność ogródków ∴

 Ogródek wewnętrzny dostępny jest jedynie dla Sali waniliowej i jaśminowej (od tamtej strony znajduje się też parking dla tych sal). Dla Sali bankietowej ogródek ten jest dostępny w przypadku, gdy na Sali waniliowej nie odbywa się żadna inna impreza.

• Ogródek zewnętrzny, od strony parkingu, dostępny dla wszystkich sal.

Minimalne ilości osób na imprezach ∴

Zależy od terminu imprezy. Informacje można uzyskać od obsługi.

∴ Imprezy taneczne ∴

Odbywają się w terminach, kiedy nie mamy imprez zamkniętych i tylko wówczas, gdy w ramach kilku lub jednej imprezy uzbiera się odpowiednia liczba osób.

∴ Zaliczka i płatność za imprezę ∴

• Zaliczka płacona jest w dniu zamawiania imprezy. Przy wpłacie zaliczki klient otrzymuje paragon z kasy fiskalnej, który stanowi dowód zamówienia imprezy. W przypadku większych imprez lub Komunii spisywana jest dodatkowo odpowiednia umowa. Jeżeli planowany budżet imprezy nie przekracza 5000zł, to zaliczka wynosi 500zł.  W przypadku imprez o wyższym budżecie wysokość zaliczki jest ustalana indywidualnie.

• Pozostałą kwotę należy wpłacić najpóźniej w dniu imprezy, po pierwszym ciepłym posiłku. Płatności można dokonywać gotówką, kartą lub przelewem.

∴ Płatność za dzieci ∴

Opłata za dzieci (2-12 lat) wynosi 50%, ale tylko wówczas, gdy jest 20 pełnopłatnych uczestników imprezy (w przypadku komunii 30). Dzieci do 2 lat nie płacą, ale należy je zgłosić w celu przygotowania miejsca i siedziska przy stole.

∴ Opieka nad dziećmi. ∴

Dzieci pozostają pod wyłączną opieką klienta, a obsługa restauracji nie jest i nie może być angażowana w pilnowanie najmłodszych naszych gości. Dlatego też, jeśli uznają Państwo, iż „dynamika sytuacji” będzie tego wymagać – prosimy o przewidzenie osoby, która obejmie dzieci swą pieczą.

∴ Muzyka ∴

Na nośnikach posiadamy muzykę relaksacyjną. Jeżeli klient życzy sobie inny rodzaj muzyki, to proszę o tym poinformować podczas ustalania menu. Wówczas, w zależności od  wybranej Sali, ustalimy na jakim nośniku klient przyniesie ,,swoją muzykę”.

∴ Ostateczne menu i liczba gości ∴

Wszystkie szczegóły ustalane muszą być najpóźniej tydzień przed imprezą. W przypadku Komunii i Wesel  jest to 2 tygodnie przed imprezą.

∴ Godziny podania posiłków ∴

Przy ostatecznym zamawianiu menu proszę podać zarówno godzinę, na którą są umówieni goście, jak i godzinę podania pierwszego posiłku. Pozwoli to przygotować salę na czas oraz usprawni wydawanie posiłków.

∴ Pakowanie niezjedzonych potraw ∴

Niezjedzone przez gości potrawy obsługa zapakuje w jednorazowe opakowania, które zapewnia Restauracja oraz zostanie ono wydane po imprezie.

∴ Ocena imprezy ∴

Po imprezie, prosimy o wystawienie oceny i komentarza na naszym profilu Facebook i na Google. Zachęcamy także do polubienia strony FB, gdzie publikujemy wszystkie aktualności.

Informacje o Menu


Zmiany w menu

Każde menu możemy dowolnie zmieniać, gdyż podane propozycje są jedynie przykładami.


Dania wegetariańskie i wegańskie.

Na specjalne życzenie mogą zostać przygotowane nietypowe dania. Nie dotyczy to jednak imprez typu Sylwester i Komunie.


Ilości dań głównych

Przy wyborze menu należy zwrócić uwagę czy w propozycji są 3 rodzaje kotletów, czy też tylko 1. W przypadku gdy do wyboru są 3 kotlety, to podawane jest 1,5 kotleta na osobę i 2 dodatki (do wyboru, np: frytki, ziemniaki). Wszystko to jest podawane na półmiskach.


Napoje bezalkoholowe bez ograniczeń

Na wszystkich imprezach napoje bezalkoholowe podawane są bez ograniczeń.


Własne jedzenie

W pełni przestrzegamy zaleceń i przepisów dotyczących higieny przygotowywania posiłków oraz selekcjonowania ich składników – dlatego też nie pozwalamy na wnoszenie przez naszych klientów własnych potraw i przekąsek oraz tortów, ciast i innych słodyczy.

Galeria

Sala Waniliowa | Sala Jaśminowa | Zdobienie stołów i potraw

Kontakt

saffron.menadzer@gmail.com | tel. 535 299 677