fbpx

Przyjęcia okolicznościowe

SAFFRON jest doskonałym miejscem na organizację różnego rodzaju przyjęć okolicznościowych.

W przygotowanej przez nas ofercie otrzymacie Państwo, przedstawione w przejrzystej formie, szczegółowe zestawienie wszystkich kosztów (menu od 98zł do 184zł/ osobę).

Zadbamy o wybór  smacznych i elegancko podanych potraw, gustowną dekorację stołów, obsługę na najwyższym poziomie, a przede wszystkim niepowtarzalną atmosferę.

Zachęcamy do kontaktu lub spotkania z nami podczas którego przedstawimy naszą pełną ofertę.
Zapraszamy do zapoznania się z przykładowym menu w cenie 106zł , 116zł , 129zł/os, 140zł/os, 153zł/os, 166zł/os

 

Wybór Menu

 Warianty Menu | Informacje ogólne

Kolacja

∴ Rosół z makaronem ∴

do wyboru jedno danie mięsne spośród:

∴ Kotlet schabowy, Schab rozmaitości, Kotlet szwajcarski nadziewany serem i szynką, Zrazy wieprzowe w sosie, Pieczeń z karczku w sosie, Polędwiczka pieczona na bazie śliwek i bekonu, Filet z kurczaka zapiekany z pomidorem i serem mozzarella, Filet drobiowy po parysku zapiekany z ananasem i żółtym serem, Kotlet devolay pieczona noga z kurczaka ∴

Dodatki (do wyboru jeden rodzaj):

∴ Ziemniaki gotowane lub Frytki lub Kluski śląskie ∴

∴ Bukiet surówek ∴

Deser

∴ Deser lodowy z bitą śmietaną lub mus czekoladowy ze śmietana i wisienką ∴


Przekąska ciepła (do wyboru jeden rodzaj):

∴ Żurek, Krem brokułowy, Barszczyk czerwony z pasztecikiem, Grzybowa z makaronem, Flaki, Gulaszowa ∴


Przekąski zimne
∴ Półmisek różnych wędlin lub półmisek pieczonych wędlin ∴
∴ Jajko faszerowane pastą z pieczarek lub Roladki z ciasta francuskiego ze szpinakiem lub sałatka jarzynowa ∴
∴ Śledź w oliwie z cebulką lub Śledź w śmietanie lub Ryba po grecku ∴

∴ Dipy: musztarda. ketchup, chrzan, sos czosnkowy ∴
∴ Marynaty : ogórki konserwowe, papryka konserwowa, pieczarki marynowane ∴
∴ Pieczywo,  Masło ∴


 

Napoje (bez ograniczeń):
∴ Kawa, Herbata ∴ Woda, Napoje gazowane i niegazowane ∴

Kolacja
∴ Rosół z makaronem ∴

Półmisek mięs – do wyboru trzy rodzaje spośród:

∴ Kotlet schabowy, Schab rozmaitości, Kotlet szwajcarski nadziewany serem i szynką, Zrazy wieprzowe w sosie,
Pieczeń z karczku w sosie, Polędwiczka pieczona na bazie śliwek i bekonu, Filet z kurczaka zapiekany z pomidorem i serem mozarella, Filet drobiowy po parysku zapiekany z ananasem i żółtym serem, Kotlet devolay pieczona noga z kurczaka ∴

Dodatki skrobiowe (do wyboru  dwa rodzaje):

∴ Ziemniaki gotowane, Frytki, Kluski śląskie ∴

∴ Bukiet surówek ∴

Deser (do wyboru):

∴ Deser lodowy na musie owocowym z czekoladą i płatkami migdałowymi,   Jabłuszko w szlafroczku z gałką lodów lub Panna-Cotta z musem malinowym ∴


Przekąska ciepła (do wyboru jeden rodzaj):

∴ Żurek, Krem brokułowy, Barszczyk czerwony z pasztecikiem, Grzybowa z makaronem, Flaki, Gulaszowa ∴


Przekąski zimne
∴ Półmisek różnych wędlin lub półmisek pieczonych wędlin ∴
∴ Jajko faszerowane pastą z pieczarek lub Roladki z ciasta francuskiego ze szpinakiem lub Sałatka jarzynowa ∴
∴ Śledź w oliwie z cebulką lub Śledź w śmietanie lub Ryba po grecku ∴

∴ Dipy: musztarda. ketchup, chrzan, sos czosnkowy ∴
∴ Marynaty : ogórki konserwowe, papryka konserwowa, pieczarki marynowane ∴
∴ Pieczywo,  Masło ∴


Napoje (bez ograniczeń)
∴ Kawa, Herbata, Woda ∴ Napoje gazowane i niegazowane ∴

Kolacja
∴ Rosół z makaronem ∴

Półmisek mięs (do wyboru trzy rodzaje):

∴ Kotlet schabowy, Schab rozmaitości, Kotlet szwajcarski nadziewany serem i szynką, Zrazy wieprzowe w sosie,
Pieczeń z karczku w sosie, Polędwiczka pieczona na bazie śliwek i bekonu, Filet z kurczaka zapiekany z pomidorem i serem mozzarella, Filet drobiowy po parysku zapiekany z ananasem i żółtym serem, Kotlet devolay pieczona noga z kurczaka ∴

Dodatki (do wyboru  dwa rodzaje):

∴ Ziemniaki gotowane, Frytki , Kluski śląskie ∴

∴ Bukiet surówek ∴

Deser (do wyboru):

∴ Deser lodowy na musie owocowym z czekoladą i płatkami migdałowymi,   Jabłuszko w szlafroczku z gałką lodów lub Panna-Cotta z musem malinowym ∴


Przekąska ciepła (do wyboru jeden rodzaj):

∴ Żurek, Krem brokułowy, Barszczyk czerwony z pasztecikiem, Grzybowa z makaronem, Flaki , Gulaszowa ∴


Przekąski zimne
∴ Półmisek różnych wędlin lub półmisek pieczonych wędlin ∴
∴ Jajko faszerowane pastą z pieczarek lub Roladki z ciasta francuskiego ze szpinakiem lub Sałatka jarzynowa ∴
∴ Śledź w oliwie z cebulką lub Śledź po Kaszubsku lub Tatar ze śledzia ∴

∴ Koreczki boczkowe ze śliwką kalifornijską lub Babeczki z nadzieniem z szynki i pieczarek ∴
∴ Sałatka grecka z serem feta, oliwkami i balsamicznym vinaigrette lub Sałatka pieczarkowa ∴

∴ Dipy: musztarda. ketchup, chrzan, sos czosnkowy ∴
∴ Marynaty: ogórki konserwowe, papryka konserwowa, pieczarki marynowane ∴
∴ Pieczywo,  Masło ∴


Napoje (bez ograniczeń)
∴ Kawa, Herbata ∴ Woda, Napoje gazowane i niegazowane ∴

Kolacja
∴ Rosół z makaronem ∴

Półmisek mięs (do wyboru trzy rodzaje):

∴ Kotlet schabowy, Schab rozmaitości, Kotlet szwajcarski nadziewany serem i szynką, Zrazy wieprzowe w sosie,
Pieczeń z karczku w sosie, Polędwiczka pieczona na bazie śliwek i bekonu, Filet z kurczaka zapiekany z pomidorem i serem mozarella, Filet drobiowy po parysku zapiekany z ananasem i żółtym serem, Kotlet devolay pieczona noga z kurczaka ∴

Dodatki (do wyboru dwa rodzaje):

∴ Ziemniaki gotowane, Frytki, Kluski śląskie ∴

∴ Bukiet surówek ∴

Deser do wyboru:

∴ Deser lodowy na musie owocowym z czekoladą i płatkami migdałowymi lub Jabłuszka w szlafroczku z gałką lodów lub Panna-Cotta z musem malinowym ∴


Przekąska ciepła (do wyboru jeden rodzaj):

∴ Żurek, Krem brokułowy, Barszczyk czerwony z pasztecikiem, Grzybowa z makaronem, Flaki, Gulaszowa ∴


Przekąski zimne
∴ Półmisek różnych wędlin lub połmisek pieczonych wędlin ∴
∴ Jajko faszerowane pastą z pieczarek lub Roladki z ciasta francuskiego ze szpinakiem lub Sałatka jarzynowa ∴
∴ Śledź w oliwie z cebulką lub Śledź w śmietanie lub Ryba po grecku ∴
∴ Śledź po Kaszubsku lub Tatar ze śledzia ∴
∴ Koreczki boczkowe ze śliwką kalifornijską lub Babeczki z nadzieniem z szynki i pieczarek ∴
∴ Sałatka grecka z serem feta, oliwkami i balsamicznym vinaigrette lub Sałatka pieczarkowa ∴
∴ Sałatka nicejska lub Sałatka Caprese ∴

∴ Dipy: musztarda. ketchup, chrzan, sos czosnkowy ∴
∴ Marynaty: ogórki konserwowe, papryka konserwowa, pieczarki marynowane∴
∴ Pieczywo, Masło ∴


Napoje (bez ograniczeń)
∴ Kawa, Herbata ∴ Woda, Napoje gazowane i niegazowane ∴

∴ Rosół z makaronem ∴

do wyboru trzy dania mięsne:

Kotlet schabowy, Schab rozmaitości, Kotlet szwajcarski nadziewany serem i szynką, Zrazy wieprzowe w sosie,
Pieczeń z karczku w sosie, Polędwiczka pieczona na bazie śliwek i bekonu, Filet z kurczaka zapiekany z pomidorem i serem mozzarella, Filet drobiowy po parysku zapiekany z ananasem i żółtym serem, Kotlet devolay pieczona noga z kurczaka

do wyboru dwa dodatki:

∴ Ziemniaki gotowane, Frytki, Kluski śląskie ∴

∴ Bukiet surówek ∴

Deser
do wyboru:

∴ Deser lodowy na musie owocowym z czekoladą i płatkami migdałowymi lub Jabłuszko w szlafroczku z gałką lodów lub Panna Cotta musem malinowym


Przekąska ciepła
do wyboru:

∴ Żurek, Krem brokułowy, Barszczyk czerwony z pasztecikiem, Grzybowa z makaronem, Flaki, Gulaszowa ∴


Przekąski zimne
∴ Pierś z kaczki z gruszką i cherry lub Kurczak w pomarańczach ∴
∴ Babeczki z nadzieniem pikantnym lub Polędwica z daktylami ∴
∴ Rolada drobiowa z brokułem lub Rolada wieprzowa nadziewana farszem z mięsa mielonego i pieczarek ∴
∴ Carpacio z Łososia lub Rolada z Łososia norweskiego lub Patera wędzonego Łososia ∴
Jajko faszerowane łososiem i kawiorem lub jajko faszerowane łososiem i kaparami
∴ Sałatka hawajska z wędzonym kurczakiem, kukurydzą i ananasem lub Sałatka norweska ∴

Dipy: musztarda, ketchup, chrzan, sos czosnkowy
∴ Marynaty: ogórki konserwowe, papryka konserwowa, pieczarki marynowane ∴
∴ Pieczywo, Masło ∴


Napoje (bez ograniczeń)
∴ Kawa, Herbata, ∴ Woda, Napoje gazowane i niegazowane ∴

Rosół z makaronem

do wyboru trzy dania mięsne:

Kotlet schabowy, Schab rozmaitości, Kotlet szwajcarski nadziewany serem i szynką, Zrazy wieprzowe w sosie,
Pieczeń z karczku w sosie, Polędwiczka pieczona na bazie śliwek i bekonu, Filet z kurczaka zapiekany z pomidorem i serem mozzarella,
Filet drobiowy po parysku zapiekany z ananasem i żółtym serem, Kotlet devolay pieczona noga z kurczaka

do wyboru dwa dodatki:

Ziemniaki gotowane, Frytki, Kluski śląskie

Bukiet surówek

Deser
do wyboru:

Deser lodowy na musie owocowym z czekoladą i płatkami migdałowymi lub Jabłuszko w szlafroczku z gałką lodów lub Panna Cotta musem malinowym


Przekąska ciepła
do wyboru:

Żurek, Krem brokułowy, Barszczyk czerwony z pasztecikiem, Grzybowa z makaronem, Flaki, Gulaszowa


Przekąski zimne
Pierś z kaczki z gruszką i cherry lub Kurczak w pomarańczach lub Tatar wołowy
Babeczki z nadzieniem pikantnym lub Polędwica z daktylami
Rolada drobiowa z brokułem lub Rolada wieprzowa nadziewana farszem z mięsa mielonego i pieczarek

Śledź w oleju z cebulką lu Śledź po kaszubsku lub Tatar ze śledzia
Carpacio z Łososia lub Rolada z Łososia norweskiego lub Patera wędzonego Łososia
Jajko faszerowane łososiem i kawiorem lub Jajko faszerowane łososiem i kaparami 

Sałatka nicejska lub Sałatka Caprese
Sałatka hawajska z wędzonym kurczakiem, kukurydzą i ananasem lub Sałatka norweska

Dipy: musztarda, ketchup, chrzan, sos czosnkowy
Marynaty: ogórki konserwowe, papryka konserwowa, pieczarki marynowane
Pieczywo, Masło


Napoje
(bez ograniczeń)
Kawa, Herbata, Woda, Napoje gazowane i niegazowane

Ciasto ( cztery rodzaje) – 6zł/osoba

Ciasta w pudełku( prezent dla gości) –  20zł/ok 600g

Owoce świeże – 6zł/osoba

Tort  zwykły – 60 zł/kg

Tort z masy cukrowej – 70 zł/kg

Fontanna czekoladowa
40-60 osób-10zł/osoba
60-100 osób-8zł/osoba
Powyżej 100osób- 6zł/osoba


Stół słodkości

Panna-Cotta lub Mus czekoladowy, lizaki, krówki, cukierki czekoladowe

6zł/osoba


Alkohol

Wódka:

– Żołądkowa Gorzka de Lux, Żubrówka biała, Krupnik – 32zł/butelka 0,5l

– Bols, Wyborowa, Luksusowa, Stock, Soplica – 35zł/butelka 0,5l

– Strumbras, Pan Tadeusz – 38zł/butelka 0,5l

– Absolut, Finlandia – 42zł/butelka 0,5l

Piwo (Lech, Żywiec, Tyskie i inne)
– 5zł/butelka 0,5l

Wino (rodzaje do ustalenia)
– 30zł/butelka 0,75l

Poniżej przedstawiamy podstawowe informacje na temat organizacji z nami imprezy okolicznościowej, które pomogą Państwu wstępnie zorientować się w naszej ofercie oraz kwestiach organizacyjnych – ułatwiając przygotowanie przyjęcia.

∴ Pojemność sal ∴

• Sala jaśminowa – z dostępem do ogródka

– do 32 osób (bez miejsca do tańczenia)

• Sala waniliowa – z dostępem do ogródka

– do 45 osób (z miejscem do tańczenia)

– do 60osób (bez miejsca do tańczenia)

• Sala bankietowa – w tym opcja na cały lokal

– do 240 osób (z parkietem do tańczenia)

– do 500 osób (bez miejsca do tańczenia)

∴ Dostępność ogródków ∴

 Ogródek wewnętrzny dostępny jest jedynie dla Sali waniliowej i jaśminowej (od tamtej strony znajduje się też parking dla tych sal). Dla Sali bankietowej ogródek ten jest dostępny w przypadku, gdy na Sali waniliowej nie odbywa się żadna inna impreza.

• Ogródek zewnętrzny, od strony parkingu, dostępny dla wszystkich sal.

∴ Oferowane zniżki ∴

Oferujemy zniżki w tygodniu (poniedziałek-piątek). Warunkiem otrzymania 10% rabatu jest minimalny budżet imprezy który
wynosi 2 500 zł.

∴ Minimalne ilości osób na imprezach ∴

Zależy od terminu imprezy. Informacje można uzyskać od obsługi.

∴ Imprezy taneczne ∴

Odbywają się w terminach, kiedy nie mamy imprez zamkniętych i tylko wówczas, gdy w ramach kilku lub jednej imprezy
uzbiera się odpowiednia liczba osób.

∴ Zaliczka i płatność za imprezę ∴

Zaliczka płacona jest w dniu zamawiania imprezy. Przy wpłacie zaliczki Klient otrzymuje paragon z kasy fiskalnej, który
stanowi dowód zamówienia imprezy. W przypadku większych imprez lub Komunii spisywana jest dodatkowo odpowiednia
umowa. Jeżeli planowany budżet imprezy nie przekracza 5 000 zł, to zaliczka wynosi 500 zł. W przypadku imprez o
wyższym budżecie wysokość zaliczki jest ustalana indywidualnie.
Pozostałą kwotę należy wpłacić najpóźniej w dniu imprezy, po pierwszym ciepłym posiłku. Płatności można dokonywać
gotówką, kartą lub przelewem.


∴ Płatność za dzieci ∴

Opłata za dzieci (2-12 lat) wynosi 50%, ale tylko wówczas, gdy jest 20 pełnopłatnych uczestników imprezy (w przypadku
Komunii 30). Dzieci do 2 lat nie płacą, ale należy je zgłosić w celu przygotowania miejsca i siedziska przy stole.

∴ Specjalne menu dla dzieci ∴

Oferujemy oddzielny stolik dla dzieci i specjalne menu. Warunkiem jest uczestniczenie w imprezie minimum 8 pociech.

∴ Opieka nad dziećmi ∴

Dzieci pozostają pod wyłączną opieką Klienta, a obsługa restauracji nie jest i nie może być angażowana w pilnowanie
najmłodszych naszych Gości. Dlatego też, jeśli uznają Państwo, iż „dynamika sytuacji” będzie tego wymagać – prosimy o
uwzględnienie osoby, która obejmie dzieci swą pieczą.

∴ Kącik zabaw dla dzieci ∴

Posiadamy zabawki edukacyjne dla dzieci (2-7lat) i udostępniamy go na życzenie Klienta. Nie dotyczy terminów
komunijnych.

∴ Wybór menu ∴

Przy wyborze menu należy zwrócić uwagę czy w propozycji są 3 rodzaje kotletów, czy też tylko 1. W przypadku gdy do
wyboru są 3 kotlety, to podawane jest 1,5 kotleta na osobę i 2 dodatki (do wyboru, np. frytki, ziemniaki). Wszystko to jest
podawane na półmiskach.

∴ Obiady domowe ∴

W naszej restauracji serwujemy obiady domowe, czynne wtorek- piątek w godz. 11.30-17.00. Możecie więc państwo
spróbować naszej kuchni jeszcze przed zamówieniem imprezy. Wszystkie posiłki przygotowywane są w naszej kuchni.
Produkty są dostarczane przez stałych, zaufanych dostawców.

∴ Własne jedzenie ∴

W pełni przestrzegamy zaleceń i przepisów dotyczących higieny przygotowywania posiłków oraz selekcjonowania ich
składników – dlatego też nie pozwalamy na wnoszenie przez naszych Klientów własnych potraw i przekąsek oraz tortów,
ciast i innych słodyczy.

∴ Zmiany w menu ∴

Każde menu możemy dowolnie zmieniać, gdyż podane propozycje są jedynie przykładami. Nie dotyczy to jednak imprez typu
Sylwester i Komunie.

∴ Dania wegetariańskie i wegańskie ∴

Na specjalne życzenie mogą zostać przygotowane nietypowe dania. Nie dotyczy to jednak imprez typu Sylwester i Komunie.

∴ Muzyka ∴

Na nośnikach posiadamy muzykę relaksacyjną. Jeżeli Klient życzy sobie inny rodzaj muzyki, to proszę o tym poinformować
podczas ustalania menu. Wówczas, w zależności od wybranej Sali, ustalimy na jakim nośniku Klient przyniesie ,,swoją
muzykę”.

∴ Dekoracje ∴

Jeżeli mają Państwo życzenie, to możemy przyozdobić salę, krzesła i stoły wiodącym kolorem. Prosimy o doprecyzowanie
tego punktu przy ostatecznym ustalaniu menu.

∴ Oprawa muzyczna i obsługa imprez ∴

Organizując u nas imprezę, możecie Państwo skorzystać z rekomendowanych przez nas zespołów muzycznych, DJ czy
animatorów. Możecie również przyprowadzić swoją obsługę imprezy. Opłata za każdą osobę z obsługi imprezy wynosi 50%.

∴ Ostateczne menu i liczba Gości ∴

Wszystkie szczegóły ustalane muszą być najpóźniej tydzień przed imprezą. W przypadku Komunii jest to 2 tygodnie przed
imprezą.

∴ Godziny podania posiłków ∴

Przy ostatecznym zamawianiu menu proszę podać zarówno godzinę, na którą są umówieni Goście, jak i godzinę podania
pierwszego posiłku. Pozwoli to przygotować salę na czas oraz usprawni wydawanie posiłków.

∴ Menu na stole ∴

Podczas każdej imprezy, na stole będą leżały karty informacyjne, na których podany będzie spis dań i godzinowy program
imprezy. Jeżeli Państwo nie życzą sobie takiego wydrukowanego programu wraz z menu, to proszę o informację przy
ustalaniu menu.

∴ Napoje bezalkoholowe bez ograniczeń ∴

Na wszystkich imprezach napoje bezalkoholowe podawane są bez ograniczeń. O ewentualnych brakach należy informować
obsługę (jeżeli ta ich nie dostrzegła).

∴ Prezenty dla Gości ∴ 

Podczas imprezy, każdy uczestnik otrzyma od naszej restauracji mały podarunek/pamiątkę.

∴ Pakowanie niezjedzonych potraw ∴

Niezjedzone przez Gości potrawy obsługa zapakuje w jednorazowe opakowania, które zapewnia Restauracja – zostaną one
wydane po imprezie.

∴ Ocena imprezy ∴

Po imprezie, prosimy o wystawienie oceny i komentarza na naszym profilu Facebook i na Google. Zachęcamy także do
polubienia strony FB, gdzie publikujemy wszystkie aktualności.

Informacje o Menu


Zmiany w menu

Każde menu możemy dowolnie zmieniać, gdyż podane propozycje są jedynie przykładami.


Dania wegetariańskie i wegańskie.

Na specjalne życzenie mogą zostać przygotowane nietypowe dania. Nie dotyczy to jednak imprez typu Sylwester i Komunie.


Ilości dań głównych

Przy wyborze menu należy zwrócić uwagę czy w propozycji są 3 rodzaje kotletów, czy też tylko 1. W przypadku gdy do wyboru są 3 kotlety, to podawane jest 1,5 kotleta na osobę i 2 dodatki (do wyboru, np: frytki, ziemniaki). Wszystko to jest podawane na półmiskach.


Napoje bezalkoholowe bez ograniczeń

Na wszystkich imprezach napoje bezalkoholowe podawane są bez ograniczeń.


Własne jedzenie

W pełni przestrzegamy zaleceń i przepisów dotyczących higieny przygotowywania posiłków oraz selekcjonowania ich składników – dlatego też nie pozwalamy na wnoszenie przez naszych klientów własnych potraw i przekąsek oraz tortów, ciast i innych słodyczy.

Galeria

Sala Waniliowa | Sala Jaśminowa | Zdobienie stołów i potraw

Kontakt

saffron.menadzer@gmail.com | tel. 535 299 677