Menu 111 zł
Obiad
Rosół z makaronem
Do wyboru danie (możliwość wyboru innych dań)
Kotlet schabowy, Karczek z grilla, Kotlet mielony,
Pieczeń z karczku w sosie, Klopsiki w sosie pomidorowym, Gulasz wieprzowy, Gulasz drobiowy
Nugetsy z kurczaka, Pieczona noga z kurczaka, Filet z kurczaka grillowany
Do wyboru dodatek (możliwość wyboru innych dodatków)
Ziemniaki gotowane, Frytki, Kluski śląskie, Ryż gotowany
Bukiet surówek
Deser
Deser lodowy z bitą śmietaną lub Mus czekoladowy z bitą śmietaną i wisienką
Przekąska ciepła
Do wyboru (za dopłatą możliwość innych zup):
Żurek, Krem brokułowy, Pieczarkowa, Kapuśniak, Krupnik
Przekąski zimne
(możliwość wyboru innych przystawek)
Półmiski różnych wędlin lub Półmiski pieczonych wędlin
Jajko faszerowane pastą z pieczarek lub Roladki z ciasta francuskiego ze szpinakiem lub sałatka jarzynowa
Śledź w oliwie z cebulką lub Śledź w śmietanie lub Ryba po grecku
Dipy: Musztarda, Keczup, Chrzan, Sos czosnkowy
Marynaty: Ogórki konserwowe, Papryka konserwowa, Pieczarki marynowane lub Warzywa świeże (maj-październik)
Pieczywo, Masło
Napoje (bez ograniczeń):
Kawa, Herbata, Woda, Napoje gazowane i niegazowane
Menu 129 zł
Obiad
Rosół z makaronem
do wyboru trzy dania (możliwość wyboru innych dań)
Kotlet schabowy, Karczek z grilla, Kotlet mielony,
Pieczeń z karczku w sosie, Klopsiki w sosie pomidorowym, Gulasz wieprzowy, Gulasz drobiowy
Nugetsy z kurczaka, Pieczona noga z kurczaka, Filet z kurczaka grillowany
do wyboru dwa dodatki (możliwość wyboru innych dodatków)
Ziemniaki gotowane, Frytki, Kluski śląskie, Ryż gotowany
Bukiet surówek
Deser
Deser lodowy na musie owocowym z czekoladą i płatkami migdałowymi lub Jabłuszko w szlafroczku z gałką lodów
Krem Tiramisu z wiśniami lub Panna-Cotta z musem malinowym i wisienką
Przekąska ciepła
do wyboru (możliwość wyboru innych zup)
Żurek, Grzybowa, pieczarkowa, Kapuśniak, Krupnik
Przekąski zimne
(możliwość wyboru innych przekąsek)
Półmiski różnych wędlin lub Półmiski pieczonych wędlin
Jajko faszerowane pastą z pieczarek lub Roladki z ciasta francuskiego ze szpinakiem lub sałatka jarzynowa
Śledź w oliwie z cebulką lub Śledź w śmietanie lub Ryba po grecku
Dipy: Musztarda, Keczup, Chrzan, Sos czosnkowy
Marynaty: Ogórki konserwowe, Papryka konserwowa, Pieczarki marynowane lub Warzywa świeże (maj-październik)
Pieczywo, Masło
Napoje (bez ograniczeń)
Kawa, Herbata, Woda, Napoje gazowane i niegazowane
Menu 142 zł
Kolacja
Rosół z makaronem
do wyboru trzy dania (za dopłatą możliwość innych dań):
Kotlet schabowy, Karczek z grilla, Kotlet mielony,
Pieczeń z karczku w sosie, Klopsiki w sosie pomidorowym, Gulasz wieprzowy, Gulasz drobiowy
Nugetsy z kurczaka, Pieczona noga z kurczaka, Filet z kurczaka grillowany,
Filet z mintaja, panierowane Kotleciki rybne
Do wyboru dwa dodatki (za dopłatą możliwość innych dodatków):
Ziemniaki gotowane, Frytki, Kluski śląskie, Ryż gotowany
Bukiet surówek
Deser (do wyboru):
Deser lodowy na musie owocowym z czekoladą i płatkami migdałowymi lub Jabłuszka w szlafroczku z gałką lodów
Krem Tiramisu z wiśniami lub Panna-Cotta z musem malinowym
Przekąska ciepła
Do wyboru (za dopłatą możliwość innych zup)
Żurek, Krem brokułowy, Pieczarkowa, Kapuśniak, Krupnik
Przekąski zimne
(możliwość innych przekąsek)
Półmiski różnych wędlin lub Półmiski pieczonych wędlin
Jajko faszerowane pastą z pieczarek lub Roladki z ciasta francuskiego ze szpinakiem lub sałatka jarzynowa
Śledź w oleju z cebulką lub Śledź po kaszubsku lub Tatar ze śledzia
Koreczki boczkowe ze śliwką kalifornijską lub Babeczki z nadzieniem z szynki i pieczarek
Sałatka grecka z serem feta, oliwkami i balsamicznym vinaigrette lub Sałatka z kurczakiem lub Sałatka pieczarkowa
Dipy: Musztarda, Keczup, Chrzan, Sos czosnkowy
Marynaty: Ogórki konserwowe, Papryka konserwowa, Pieczarki marynowane lub Warzywa świeże (maj-październik)
Pieczywo, Masło
Napoje (bez ograniczeń)
Kawa, Herbata, Woda, Napoje gazowane i niegazowane
Menu 158 zł
Kolacja
Rosół z makaronem
do wyboru trzy dania (możliwość innych dań):
Schab rozmaitości, Cordon blue, Poliki wieprzowe duszone w ciemnym piwie z czekoladą, Polędwiczka pieczona na bazie śliwek i bekonu
Filet z kurczaka duszony w sosie grzybowym, Filet z kurczaka zapiekany z pomidorem i serem mozarella,
Pierś z kurczaka po hawajsku z żółtym serem i ananasem, Kotlet devolay
do wyboru dwa dodatki:
Ziemniaki gotowane, Frytki, Kluski śląskie, Gnocchi, Ryż Basmati, Ryż z warzywami, Purre marchewkowe
Bukiet surówek
Deser do wyboru:
Deser lodowy na musie owocowym z czekoladą i płatkami migdałowymi lub Jabłuszka w szlafroczku z gałką lodów
Krem Tiramisu z wiśniami lub Panna-Cotta z musem malinowym
Przekąska ciepła
do wyboru (możliwość wyboru innych zup)
Żurek, Flaki, Krem ze szparagów, Krem z pomidorów, Zupa Marengo, Barszczyk czerwony z pasztecikiem, Gulaszowa
Przekąski zimne
(możliwość innych przekąsek)
Półmiski różnych wędlin lub Półmiski pieczonych wędlin
Jajko faszerowane pastą z pieczarek lub Roladki z ciasta francuskiego ze szpinakiem lub Sałatka jarzynowa
Śledź w oliwie z cebulką lub Śledź w śmietanie lub Ryba po grecku
Śledź po Kaszubsku lub Tatar ze śledzia
Koreczki boczkowe ze śliwką kalifornijską lub Babeczki z nadzieniem z szynki i pieczarek
Sałatka grecka z serem feta, oliwkami i balsamicznym vinaigrette lub Sałatka z kurczakiem lub Sałatka pieczarkowa
Sałatka nicejska lub Sałatka Caprese
Dipy: Musztarda, Keczup, Chrzan, Sos czosnkowy
Marynaty: Ogórki konserwowe, Papryka konserwowa, Pieczarki marynowane lub Warzywa świeże (maj-październik)
Pieczywo, Masło
Napoje (bez ograniczeń)
Kawa, Herbata, Woda, Napoje gazowane i niegazowane
Menu 171 zł
Kolacja
Rosół z makaronem
Do wyboru trzy dania (możliwość innych dań):
Schab rozmaitości, Cordon blue, Poliki wieprzowe duszone w ciemnym piwie z czekoladą, Polędwiczka pieczona na bazie śliwek i bekonu
Filet z kurczaka duszony w sosie grzybowym, Filet z kurczaka zapiekany z pomidorem i serem mozarella,
Pierś z kurczaka po hawajsku z żółtym serem i ananasem, Kotlet devolay
Do wyboru dwa dodatki:
Ziemniaki gotowane, Frytki, Kluski śląskie, Gnocchi, Ryż Basmati, Ryż z warzywami, Purre marchewkowe
Bukiet surówek
Deser
do wyboru:
Deser lodowy na musie owocowym z czekoladą i płatkami migdałowymi lub Jabłuszko w szlafroczku z gałką lodów
Krem Tiramisu z wiśniami lub Panna-Cotta z musem malinowym i wisienką
Przekąska ciepła
Do wyboru (możliwość wyboru innych zup):
Żurek, Flaki, Krem ze szparagów, Krem z pomidorów, Zupa Marengo, Barszczyk czerwony z pasztecikiem, Gulaszowa
Przekąski zimne
(możliwość innych przekąsek)
Pierś z kaczki z gruszką i cherry lub Kurczak w pomarańczach lub Tatar wołowy
Babeczki z nadzieniem pikantnym lub Polędwica z daktylami
Rolada drobiowa z brokułem lub Rolada wieprzowa nadziewana farszem z mięsa mielonego i pieczarek
Carpacio z Łososia lub Rolada z Łososia norweskiego lub Patera wędzonego Łososia
Jajko faszerowane łososiem i kawiorem lub Jajko faszerowane łososiem i kaparami
Sałatka hawajska z wędzonym kurczakiem, kukurydzą i ananasem lub Sałatka norweska
Dipy: Musztarda, Keczup, Chrzan, Sos czosnkowy
Marynaty: Ogórki konserwowe, Papryka konserwowa, Pieczarki marynowane lub Warzywa świeże (maj-październik)
Pieczywo, Masło
Napoje (bez ograniczeń)
Kawa, Herbata, Woda, Napoje gazowane i niegazowane
Menu 202 zł
Kolacja
Rosół z makaronem
do wyboru trzy dania (możliwość innych dań):
Schab rozmaitości, Cordon blue, Poliki wieprzowe duszone w ciemnym piwie z czekoladą, Polędwiczka pieczona na bazie śliwek i bekonu
Filet z kurczaka duszony w sosie grzybowym, Filet z kurczaka zapiekany z pomidorem i serem mozarella,
Pierś z kurczaka po hawajsku z żółtym serem i ananasem, Kotlet devolay
do wyboru dwa dodatki:
Ziemniaki gotowane, Frytki, Kluski śląskie, Gnocchi, Ryż Basmati, Ryż z warzywami, Purre marchewkowe
Bukiet surówek
Deser
do wyboru:
Deser lodowy na musie owocowym z czekoladą i płatkami migdałowymi lub Jabłuszka w szlafroczku z gałką lodów
Krem Tiramisu z wiśniami lub Panna-Cotta z musem malinowym
Przekąska ciepła
do wyboru (możliwość wyboru innych zup):
Żurek, Flaki, Krem ze szparagów, Krem z pomidorów, Zupa Marengo, Barszczyk czerwony z pasztecikiem, Gulaszowa
Przekąski zimne
(możliwość innych przekąsek)
Pierś z kaczki z gruszką i cherry lub Kurczak w pomarańczach lub Tatar wołowy
Babeczki z nadzieniem pikantnym lub Polędwica z daktylami
Rolada drobiowa z brokułem lub Rolada wieprzowa nadziewana farszem z mięsa mielonego i pieczarek
Camembert w szynce prosciutto lub Plastry szynki parmeńskiej z melonem miodowym na sałatach
Carpacio z Łososia lub Rolada z Łososia norweskiego lub Patera wędzonego Łososia
Cygaretki z wędzonego łososia z serkiem smakowym w sosie kaparowym lub Łosoś w cieście francuskim z migdałami i malinowym sosem teryaki
Jajko faszerowane łososiem i kawiorem lub Jajko faszerowane łososiem i kaparami
Śledź w oliwie z cebulką lub Śledź po kaszubsku lub Tatar ze śledzia
Sałatka nicejska lub Sałatka Caprese
Sałatka hawajska z wędzonym kurczakiem, kukurydzą i ananasem lub Sałatka norweska
Dipy: musztarda, keczup, chrzan, sos czosnkowy
Marynaty: ogórki konserwowe, papryka konserwowa, pieczarki marynowane lub warzywa świeże (maj-październik)
Pieczywo, Masło
Napoje
(bez ograniczeń)
Kawa, Herbata, Woda, Napoje gazowane i niegazowane
Dodatki do menu
Ciasto ( cztery rodzaje) – 6zł/osoba
Ciasta w pudełku( prezent dla gości) – 20zł/ok 600g
Owoce świeże – 6zł/osoba
Tort zwykły – 60 zł/kg
Tort z masy cukrowej – 70 zł/kg
Fontanna czekoladowa
40-60 osób-10zł/osoba
60-100 osób-8zł/osoba
Powyżej 100osób- 6zł/osoba
Stół słodkości
Panna-Cotta lub Mus czekoladowy, lizaki, krówki, cukierki czekoladowe
6zł/osoba
Alkohol
Wódka:
– Żołądkowa Gorzka de Lux, Żubrówka biała, Krupnik – 32zł/butelka 0,5l
– Bols, Wyborowa, Luksusowa, Stock, Soplica – 35zł/butelka 0,5l
– Strumbras, Pan Tadeusz – 38zł/butelka 0,5l
– Absolut, Finlandia – 42zł/butelka 0,5l
Piwo (Lech, Żywiec, Tyskie i inne)
– 5zł/butelka 0,5l
Wino (rodzaje do ustalenia)
– 30zł/butelka 0,75l
Informacje organizacyjne
Poniżej przedstawiamy podstawowe informacje na temat organizacji z nami imprezy okolicznościowej, które pomogą Państwu wstępnie zorientować się w naszej ofercie oraz kwestiach organizacyjnych – ułatwiając przygotowanie przyjęcia.
∴ Pojemność sal ∴
• Sala jaśminowa – z dostępem do ogródka
– do 32 osób (bez miejsca do tańczenia)
• Sala waniliowa – z dostępem do ogródka
– do 45 osób (z miejscem do tańczenia)
– do 60osób (bez miejsca do tańczenia)
• Sala bankietowa – w tym opcja na cały lokal
– do 240 osób (z parkietem do tańczenia)
– do 500 osób (bez miejsca do tańczenia)
∴ Dostępność ogródków ∴
• Ogródek wewnętrzny dostępny jest jedynie dla Sali waniliowej i jaśminowej (od tamtej strony znajduje się też parking dla tych sal). Dla Sali bankietowej ogródek ten jest dostępny w przypadku, gdy na Sali waniliowej nie odbywa się żadna inna impreza.
• Ogródek zewnętrzny, od strony parkingu, dostępny dla wszystkich sal.
∴ Oferowane zniżki ∴
Oferujemy zniżki w tygodniu (poniedziałek-piątek). Warunkiem otrzymania 10% rabatu jest minimalny budżet imprezy który
wynosi 2 500 zł.
∴ Minimalne ilości osób na imprezach ∴
Zależy od terminu imprezy. Informacje można uzyskać od obsługi.
∴ Imprezy taneczne ∴
Odbywają się w terminach, kiedy nie mamy imprez zamkniętych i tylko wówczas, gdy w ramach kilku lub jednej imprezy
uzbiera się odpowiednia liczba osób.
∴ Zaliczka i płatność za imprezę ∴
Zaliczka płacona jest w dniu zamawiania imprezy. Przy wpłacie zaliczki Klient otrzymuje paragon z kasy fiskalnej, który
stanowi dowód zamówienia imprezy. W przypadku większych imprez lub Komunii spisywana jest dodatkowo odpowiednia
umowa. Jeżeli planowany budżet imprezy nie przekracza 5 000 zł, to zaliczka wynosi 500 zł. W przypadku imprez o
wyższym budżecie wysokość zaliczki jest ustalana indywidualnie.
Pozostałą kwotę należy wpłacić najpóźniej w dniu imprezy, po pierwszym ciepłym posiłku. Płatności można dokonywać
gotówką, kartą lub przelewem.
∴ Płatność za dzieci ∴
Opłata za dzieci (2-12 lat) wynosi 50%, ale tylko wówczas, gdy jest 20 pełnopłatnych uczestników imprezy (w przypadku
Komunii 30). Dzieci do 2 lat nie płacą, ale należy je zgłosić w celu przygotowania miejsca i siedziska przy stole.
∴ Specjalne menu dla dzieci ∴
Oferujemy oddzielny stolik dla dzieci i specjalne menu. Warunkiem jest uczestniczenie w imprezie minimum 8 pociech.
∴ Opieka nad dziećmi ∴
Dzieci pozostają pod wyłączną opieką Klienta, a obsługa restauracji nie jest i nie może być angażowana w pilnowanie
najmłodszych naszych Gości. Dlatego też, jeśli uznają Państwo, iż „dynamika sytuacji” będzie tego wymagać – prosimy o
uwzględnienie osoby, która obejmie dzieci swą pieczą.
∴ Kącik zabaw dla dzieci ∴
Posiadamy zabawki edukacyjne dla dzieci (2-7lat) i udostępniamy go na życzenie Klienta. Nie dotyczy terminów
komunijnych.
∴ Wybór menu ∴
Przy wyborze menu należy zwrócić uwagę czy w propozycji są 3 rodzaje kotletów, czy też tylko 1. W przypadku gdy do
wyboru są 3 kotlety, to podawane jest 1,5 kotleta na osobę i 2 dodatki (do wyboru, np. frytki, ziemniaki). Wszystko to jest
podawane na półmiskach.
∴ Obiady domowe ∴
W naszej restauracji serwujemy obiady domowe, czynne wtorek- piątek w godz. 11.30-17.00. Możecie więc państwo
spróbować naszej kuchni jeszcze przed zamówieniem imprezy. Wszystkie posiłki przygotowywane są w naszej kuchni.
Produkty są dostarczane przez stałych, zaufanych dostawców.
∴ Własne jedzenie ∴
W pełni przestrzegamy zaleceń i przepisów dotyczących higieny przygotowywania posiłków oraz selekcjonowania ich
składników – dlatego też nie pozwalamy na wnoszenie przez naszych Klientów własnych potraw i przekąsek oraz tortów,
ciast i innych słodyczy.
∴ Zmiany w menu ∴
Każde menu możemy dowolnie zmieniać, gdyż podane propozycje są jedynie przykładami. Nie dotyczy to jednak imprez typu
Sylwester i Komunie.
∴ Dania wegetariańskie i wegańskie ∴
Na specjalne życzenie mogą zostać przygotowane nietypowe dania. Nie dotyczy to jednak imprez typu Sylwester i Komunie.
∴ Muzyka ∴
Na nośnikach posiadamy muzykę relaksacyjną. Jeżeli Klient życzy sobie inny rodzaj muzyki, to proszę o tym poinformować
podczas ustalania menu. Wówczas, w zależności od wybranej Sali, ustalimy na jakim nośniku Klient przyniesie ,,swoją
muzykę”.
∴ Dekoracje ∴
Jeżeli mają Państwo życzenie, to możemy przyozdobić salę, krzesła i stoły wiodącym kolorem. Prosimy o doprecyzowanie
tego punktu przy ostatecznym ustalaniu menu.
∴ Oprawa muzyczna i obsługa imprez ∴
Organizując u nas imprezę, możecie Państwo skorzystać z rekomendowanych przez nas zespołów muzycznych, DJ czy
animatorów. Możecie również przyprowadzić swoją obsługę imprezy. Opłata za każdą osobę z obsługi imprezy wynosi 50%.
∴ Ostateczne menu i liczba Gości ∴
Wszystkie szczegóły ustalane muszą być najpóźniej tydzień przed imprezą. W przypadku Komunii jest to 2 tygodnie przed
imprezą.
∴ Godziny podania posiłków ∴
Przy ostatecznym zamawianiu menu proszę podać zarówno godzinę, na którą są umówieni Goście, jak i godzinę podania
pierwszego posiłku. Pozwoli to przygotować salę na czas oraz usprawni wydawanie posiłków.
∴ Menu na stole ∴
Podczas każdej imprezy, na stole będą leżały karty informacyjne, na których podany będzie spis dań i godzinowy program
imprezy. Jeżeli Państwo nie życzą sobie takiego wydrukowanego programu wraz z menu, to proszę o informację przy
ustalaniu menu.
∴ Napoje bezalkoholowe bez ograniczeń ∴
Na wszystkich imprezach napoje bezalkoholowe podawane są bez ograniczeń. O ewentualnych brakach należy informować
obsługę (jeżeli ta ich nie dostrzegła).
∴ Prezenty dla Gości ∴
Podczas imprezy, każdy uczestnik otrzyma od naszej restauracji mały podarunek/pamiątkę.
∴ Pakowanie niezjedzonych potraw ∴
Niezjedzone przez Gości potrawy obsługa zapakuje w jednorazowe opakowania, które zapewnia Restauracja – zostaną one
wydane po imprezie.
∴ Ocena imprezy ∴
Po imprezie, prosimy o wystawienie oceny i komentarza na naszym profilu Facebook i na Google. Zachęcamy także do
polubienia strony FB, gdzie publikujemy wszystkie aktualności.