Warning: array_merge(): Argument #1 is not an array in /wp-content/plugins/elementor/includes/base/controls-stack.php on line 1184

Przyjęcia okolicznościowe

SAFFRON jest doskonałym miejscem na organizację różnego rodzaju przyjęć okolicznościowych.

W przygotowanej przez nas ofercie otrzymacie Państwo, przedstawione w przejrzystej formie, szczegółowe zestawienie wszystkich kosztów (menu od 96zł do 174zł/ osobę).

Zadbamy o wybór  smacznych i elegancko podanych potraw, gustowną dekorację stołów, obsługę na najwyższym poziomie, a przede wszystkim niepowtarzalną atmosferę.

Zachęcamy do kontaktu lub spotkania z nami podczas którego przedstawimy naszą pełną ofertę.
Zapraszamy do zapoznania się z przykładowym menu w cenie 96zł , 106zł , 119zł/os, 130zł/os, 143zł/os, 156zł/os

 

Wybór Menu

 Warianty Menu | Informacje ogólne

Poniżej przedstawiamy podstawowe informacje na temat organizacji z nami imprezy okolicznościowej, które pomogą Państwu wstępnie zorientować się w naszej ofercie oraz kwestiach organizacyjnych – ułatwiając przygotowanie przyjęcia.

∴ Pojemność sal ∴

• Sala jaśminowa – z dostępem do ogródka

– do 32 osób (bez miejsca do tańczenia)

• Sala waniliowa – z dostępem do ogródka

– do 45 osób (z miejscem do tańczenia)

– do 60osób (bez miejsca do tańczenia)

• Sala bankietowa – w tym opcja na cały lokal

– do 240 osób (z parkietem do tańczenia)

– do 500 osób (bez miejsca do tańczenia)

∴ Dostępność ogródków ∴

 Ogródek wewnętrzny dostępny jest jedynie dla Sali waniliowej i jaśminowej (od tamtej strony znajduje się też parking dla tych sal). Dla Sali bankietowej ogródek ten jest dostępny w przypadku, gdy na Sali waniliowej nie odbywa się żadna inna impreza.

• Ogródek zewnętrzny, od strony parkingu, dostępny dla wszystkich sal.

Minimalne ilości osób na imprezach ∴

Zależy od terminu imprezy. Informacje można uzyskać od obsługi.

∴ Imprezy taneczne ∴

Odbywają się w terminach, kiedy nie mamy imprez zamkniętych i tylko wówczas, gdy w ramach kilku lub jednej imprezy uzbiera się odpowiednia liczba osób.

∴ Zaliczka i płatność za imprezę ∴

• Zaliczka płacona jest w dniu zamawiania imprezy. Przy wpłacie zaliczki klient otrzymuje paragon z kasy fiskalnej, który stanowi dowód zamówienia imprezy. W przypadku większych imprez lub Komunii spisywana jest dodatkowo odpowiednia umowa. Jeżeli planowany budżet imprezy nie przekracza 5000zł, to zaliczka wynosi 500zł.  W przypadku imprez o wyższym budżecie wysokość zaliczki jest ustalana indywidualnie.

• Pozostałą kwotę należy wpłacić najpóźniej w dniu imprezy, po pierwszym ciepłym posiłku. Płatności można dokonywać gotówką, kartą lub przelewem.

∴ Płatność za dzieci ∴

Opłata za dzieci (2-12 lat) wynosi 50%, ale tylko wówczas, gdy jest 20 pełnopłatnych uczestników imprezy (w przypadku komunii 30). Dzieci do 2 lat nie płacą, ale należy je zgłosić w celu przygotowania miejsca i siedziska przy stole.

∴ Opieka nad dziećmi. ∴

Dzieci pozostają pod wyłączną opieką klienta, a obsługa restauracji nie jest i nie może być angażowana w pilnowanie najmłodszych naszych gości. Dlatego też, jeśli uznają Państwo, iż „dynamika sytuacji” będzie tego wymagać – prosimy o przewidzenie osoby, która obejmie dzieci swą pieczą.

∴ Muzyka ∴

Na nośnikach posiadamy muzykę relaksacyjną. Jeżeli klient życzy sobie inny rodzaj muzyki, to proszę o tym poinformować podczas ustalania menu. Wówczas, w zależności od  wybranej Sali, ustalimy na jakim nośniku klient przyniesie ,,swoją muzykę”.

∴ Ostateczne menu i liczba gości ∴

Wszystkie szczegóły ustalane muszą być najpóźniej tydzień przed imprezą. W przypadku Komunii i Wesel  jest to 2 tygodnie przed imprezą.

∴ Godziny podania posiłków ∴

Przy ostatecznym zamawianiu menu proszę podać zarówno godzinę, na którą są umówieni goście, jak i godzinę podania pierwszego posiłku. Pozwoli to przygotować salę na czas oraz usprawni wydawanie posiłków.

∴ Pakowanie niezjedzonych potraw ∴

Niezjedzone przez gości potrawy obsługa zapakuje w jednorazowe opakowania, które zapewnia Restauracja oraz zostanie ono wydane po imprezie.

∴ Ocena imprezy ∴

Po imprezie, prosimy o wystawienie oceny i komentarza na naszym profilu Facebook i na Google. Zachęcamy także do polubienia strony FB, gdzie publikujemy wszystkie aktualności.

Kolacja

Rosół z makaronem

do wyboru jedno danie mięsne :

Kotlet schabowy, Schab rozmaitości, Kotlet szwajcarski nadziewany serem i szynką, Zrazy wieprzowe w sosie, Pieczeń z karczku w sosie, Polędwiczka pieczona na bazie śliwek i bekonu, Filet z kurczaka zapiekany z pomidorem i serem mozzarella, Filet drobiowy po parysku zapiekany z ananasem i żółtym serem, Kotlet devolay pieczona noga z kurczaka

Dodatki (do wyboru jeden rodzaj):

Ziemniaki gotowane , Frytki , Kluski śląskie

Bukiet surówek

Deser

Deser lodowy z bitą śmietaną lub mus czekoladowy ze śmietana i wisienką


 

Przekąska ciepła (do wyboru jeden rodzaj):

Żurek, Krem brokułowy, Barszczyk czerwony z pasztecikiem, Grzybowa z makaronem, Flaki , Gulaszowa


 

Przekąski zimne
Półmisek różnych wędlin lub półmisek pieczonych wędlin
Jajko faszerowane pastą z pieczarek lub Roladki z ciasta francuskiego ze szpinakiem lub sałatka jarzynowa
Śledź w oliwie z cebulką lub Śledź w śmietanie lub Ryba po grecku

Dipy: musztarda. ketchup, chrzan, sos czosnkowy
Marynaty : ogórki konserwowe, papryka konserwowa, pieczarki marynowane
Pieczywo,  Masło


 

Napoje(bez ograniczeń)
Kawa, Herbata, Woda, Napoje gazowane i niegazowane

Kolacja
Rosół z makaronem

Półmisek mięs (do wyboru trzy rodzaje):

Kotlet schabowy, Schab rozmaitości, Kotlet szwajcarski nadziewany serem i szynką, Zrazy wieprzowe w sosie,
Pieczeń z karczku w sosie, Polędwiczka pieczona na bazie śliwek i bekonu, Filet z kurczaka zapiekany z pomidorem i serem mozarella,
Filet drobiowy po parysku zapiekany z ananasem i żółtym serem, Kotlet devolay pieczona noga z kurczaka

Dodatki (do wyboru  dwa rodzaje):

Ziemniaki gotowane, Frytki , Kluski śląskie

Bukiet surówek

Deser (do wyboru):

Deser lodowy na musie owocowym z czekoladą i płatkami migdałowymi,   Jabłuszko w szlafroczku z gałką lodów lub Panna-Cotta z musem malinowym


 

Przekąska ciepła (do wyboru jeden rodzaj):

Żurek, Krem brokułowy, Barszczyk czerwony z pasztecikiem, Grzybowa z makaronem, Flaki , Gulaszowa


 

Przekąski zimne
Półmisek różnych wędlin lub półmisek pieczonych wędlin
Jajko faszerowane pastą z pieczarek lub Roladki z ciasta francuskiego ze szpinakiem lub Sałatka jarzynowa
Śledź w oliwie z cebulką lub Śledź w śmietanie lub Ryba po grecku

Dipy: musztarda. ketchup, chrzan, sos czosnkowy
Marynaty : ogórki konserwowe, papryka konserwowa, pieczarki marynowane
Pieczywo,  Masło


 

Napoje(bez ograniczeń)
Kawa, Herbata, Woda, Napoje gazowane i niegazowane

Kolacja
Rosół z makaronem

Półmisek mięs (do wyboru trzy rodzaje):

Kotlet schabowy, Schab rozmaitości, Kotlet szwajcarski nadziewany serem i szynką, Zrazy wieprzowe w sosie,
Pieczeń z karczku w sosie, Polędwiczka pieczona na bazie śliwek i bekonu, Filet z kurczaka zapiekany z pomidorem i serem mozzarella,
Filet drobiowy po parysku zapiekany z ananasem i żółtym serem, Kotlet devolay pieczona noga z kurczaka

Dodatki (do wyboru  dwa rodzaje):

Ziemniaki gotowane, Frytki , Kluski śląskie

Bukiet surówek

Deser (do wyboru):

Deser lodowy na musie owocowym z czekoladą i płatkami migdałowymi,   Jabłuszko w szlafroczku z gałką lodów lub Panna-Cotta z musem malinowym


Przekąska ciepła (do wyboru jeden rodzaj):

Żurek, Krem brokułowy, Barszczyk czerwony z pasztecikiem, Grzybowa z makaronem, Flaki , Gulaszowa


Przekąski zimne
Półmisek różnych wędlin lub półmisek pieczonych wędlin
Jajko faszerowane pastą z pieczarek lub Roladki z ciasta francuskiego ze szpinakiem lub Sałatka jarzynowa
Śledź w oliwie z cebulką lub Śledź po Kaszubsku lub Tatar ze śledzia

Koreczki boczkowe ze śliwką kalifornijską lub Babeczki z nadzieniem z szynki i pieczarek
Sałatka grecka z serem feta, oliwkami i balsamicznym vinaigrette lub Sałatka pieczarkowa

Dipy: musztarda. ketchup, chrzan, sos czosnkowy
Marynaty : ogórki konserwowe, papryka konserwowa, pieczarki marynowane
Pieczywo,  Masło


 

Napoje(bez ograniczeń)
Kawa, Herbata, Woda, Napoje gazowane i niegazowane

Kolacja
Rosół z makaronem

Półmisek mięs (do wyboru trzy rodzaje):

Kotlet schabowy, Schab rozmaitości, Kotlet szwajcarski nadziewany serem i szynką, Zrazy wieprzowe w sosie,
Pieczeń z karczku w sosie, Polędwiczka pieczona na bazie śliwek i bekonu, Filet z kurczaka zapiekany z pomidorem i serem mozarella,
Filet drobiowy po parysku zapiekany z ananasem i żółtym serem, Kotlet devolay pieczona noga z kurczaka

Dodatki (do wyboru dwa rodzaje):

Ziemniaki gotowane, Frytki, Kluski śląskie

Bukiet surówek

Deser do wyboru:

Deser lodowy na musie owocowym z czekoladą i płatkami migdałowymi lub Jabłuszka w szlafroczku z gałką lodów lub Panna-Cotta z musem malinowym


 

Przekąska ciepła (do wyboru jeden rodzaj):

Żurek, Krem brokułowy, Barszczyk czerwony z pasztecikiem, Grzybowa z makaronem, Flaki , Gulaszowa


 

Przekąski zimne
Półmisek różnych wędlin lub połmisek pieczonych wędlin
Jajko faszerowane pastą z pieczarek lub Roladki z ciasta francuskiego ze szpinakiem lub Sasłatka jarzynowa
Śledź w oliwie z cebulką lub Śledź w śmietanie lub Ryba po grecku
Śledź po Kaszubsku lub Tatar ze śledzia
Koreczki boczkowe ze śliwką kalifornijską lub Babeczki z nadzieniem z szynki i pieczarek
Sałatka grecka z serem feta, oliwkami i balsamicznym vinaigrette lub Sałatka pieczarkowa
Sałatka nicejska lub Sałatka Caprese

Dipy: musztarda. ketchup, chrzan, sos czosnkowy
Marynaty: ogórki konserwowe, papryka konserwowa, pieczarki marynowane
Pieczywo, Masło


 

Napoje (bez ograniczeń)
Kawa, Herbata, Woda, Napoje gazowane i niegazowane

Rosół z makaronem

do wyboru trzy dania mięsne:

Kotlet schabowy, Schab rozmaitości, Kotlet szwajcarski nadziewany serem i szynką, Zrazy wieprzowe w sosie,
Pieczeń z karczku w sosie, Polędwiczka pieczona na bazie śliwek i bekonu, Filet z kurczaka zapiekany z pomidorem i serem mozzarella,
Filet drobiowy po parysku zapiekany z ananasem i żółtym serem, Kotlet devolay pieczona noga z kurczaka

do wyboru dwa dodatki:

Ziemniaki gotowane, Frytki, Kluski śląskie

Bukiet surówek

Deser
do wyboru:

Deser lodowy na musie owocowym z czekoladą i płatkami migdałowymi lub Jabłuszko w szlafroczku z gałką lodów lub Panna Cotta musem malinowym


 

Przekąska ciepła
do wyboru:

Żurek, Krem brokułowy, Barszczyk czerwony z pasztecikiem, Grzybowa z makaronem, Flaki, Gulaszowa


 

Przekąski zimne
Pierś z kaczki z gruszką i cherry lub Kurczak w pomarańczach
Babeczki z nadzieniem pikantnym lub Polędwica z daktylami
Rolada drobiowa z brokułem lub Rolada wieprzowa nadziewana farszem z mięsa mielonego i pieczarek
Carpacio z Łososia lub Rolada z Łososia norweskiego lub Patera wędzonego Łososia
Jajko faszerowane łososiem i kawiorem lub jajko faszerowane łososiem i kaparami
Sałatka hawajska z wędzonym kurczakiem, kukurydzą i ananasem lub Sałatka norweska

Dipy: musztarda, ketchup, chrzan, sos czosnkowy
Marynaty: ogórki konserwowe, papryka konserwowa, pieczarki marynowane
Pieczywo, Masło


 

Napoje
(bez ograniczeń)
Kawa, Herbata, Woda, Napoje gazowane i niegazowane

Rosół z makaronem

do wyboru trzy dania mięsne:

Kotlet schabowy, Schab rozmaitości, Kotlet szwajcarski nadziewany serem i szynką, Zrazy wieprzowe w sosie,
Pieczeń z karczku w sosie, Polędwiczka pieczona na bazie śliwek i bekonu, Filet z kurczaka zapiekany z pomidorem i serem mozzarella,
Filet drobiowy po parysku zapiekany z ananasem i żółtym serem, Kotlet devolay pieczona noga z kurczaka

do wyboru dwa dodatki:

Ziemniaki gotowane, Frytki, Kluski śląskie

Bukiet surówek

Deser
do wyboru:

Deser lodowy na musie owocowym z czekoladą i płatkami migdałowymi lub Jabłuszko w szlafroczku z gałką lodów lub Panna Cotta musem malinowym


 

Przekąska ciepła
do wyboru:

Żurek, Krem brokułowy, Barszczyk czerwony z pasztecikiem, Grzybowa z makaronem, Flaki, Gulaszowa


 

Przekąski zimne
Pierś z kaczki z gruszką i cherry lub Kurczak w pomarańczach lub Tatar wołowy
Babeczki z nadzieniem pikantnym lub Polędwica z daktylami
Rolada drobiowa z brokułem lub Rolada wieprzowa nadziewana farszem z mięsa mielonego i pieczarek

Śledź w oleju z cebulką lu Śledź po kaszubsku lub Tatar ze śledzia
Carpacio z Łososia lub Rolada z Łososia norweskiego lub Patera wędzonego Łososia
Jajko faszerowane łososiem i kawiorem lub Jajko faszerowane łososiem i kaparami 

Sałatka nicejska lub Sałatka Caprese
Sałatka hawajska z wędzonym kurczakiem, kukurydzą i ananasem lub Sałatka norweska

Dipy: musztarda, ketchup, chrzan, sos czosnkowy
Marynaty: ogórki konserwowe, papryka konserwowa, pieczarki marynowane
Pieczywo, Masło


 

Napoje
(bez ograniczeń)
Kawa, Herbata, Woda, Napoje gazowane i niegazowane

Ciasto ( cztery rodzaje) – 5zł/osoba

Ciasta w pudełku( prezent dla gości) –  20zł/ok 600g

Owoce świeże –   5zł/osoba

Tort  zwykły– 55 zł/kg

Tort z masy cukrowej – 65 zł/kg


Alkohol

Wódka:

-Żołądkowa Gorzka de Lux, Żubrówka biała, Krupnik – 32zł/butelka 0,5l

-Bols, Wyborowa, Luksusowa, Stock, Soplica – 35zł/butelka 0,5l

-Strumbras, Pan Tadeusz – 38zł/butelka 0,5l

– Absolut, Finlandia – 42zł/butelka 0,5l

Piwo (Lech, Żywiec, Tyskie i inne)
– 5zł/butelka 0,5l

Wino (rodzaje do ustalenia)
– 30zł/butelka 0,75l

 

Informacje o Menu


Zmiany w menu

Każde menu możemy dowolnie zmieniać, gdyż podane propozycje są jedynie przykładami.


Dania wegetariańskie i wegańskie.

Na specjalne życzenie mogą zostać przygotowane nietypowe dania. Nie dotyczy to jednak imprez typu Sylwester i Komunie.


Ilości dań głównych

Przy wyborze menu należy zwrócić uwagę czy w propozycji są 3 rodzaje kotletów, czy też tylko 1. W przypadku gdy do wyboru są 3 kotlety, to podawane jest 1,5 kotleta na osobę i 2 dodatki (do wyboru, np: frytki, ziemniaki). Wszystko to jest podawane na półmiskach.


Napoje bezalkoholowe bez ograniczeń

Na wszystkich imprezach napoje bezalkoholowe podawane są bez ograniczeń.


Własne jedzenie

W pełni przestrzegamy zaleceń i przepisów dotyczących higieny przygotowywania posiłków oraz selekcjonowania ich składników – dlatego też nie pozwalamy na wnoszenie przez naszych klientów własnych potraw i przekąsek oraz tortów, ciast i innych słodyczy.

Galeria

Sala Waniliowa | Sala Jaśminowa | Zdobienie stołów i potraw


Warning: array_merge(): Argument #1 is not an array in /wp-content/plugins/elementor/includes/base/controls-stack.php on line 1184

Kontakt

saffron.menadzer@gmail.com | tel. 535 299 677