fbpx

Komunia

Komunia to wyjątkowe wydarzenie w życiu każdego dziecka.
W Saffron zadbamy o to, żeby tak ważny dla Was dzień był przyjemny, niezapomniany i stanowił jak najpiękniejsze tło Waszej rodzinnej uroczystości.
Każde przyjęcie traktujemy indywidualnie i staramy się, by ten dzień był wyjątkowy zarówno dla dziecka jak i rodziców.

W naszej ofercie zapewniamy:
• wykwintne menu (do wyboru od 170,00 do 200,00zł)
• doświadczonych kucharzy
• uroczystą dekorację stołów
• profesjonalną obsługę kelnerską

Będzie nam miło spotkać się z Państwem w celu omówienia szczegółów.
Zapraszamy serdecznie!

Będzie nam miło spotkać się z Państwem w celu przedstawienia pełnej oferty i omówienia szczegółów.

Wybór Menu

 Warianty Menu | Informacje ogólne

Poniżej przedstawiamy podstawowe informacje na temat organizacji z nami imprezy okolicznościowej, które pomogą Państwu wstępnie zorientować się w naszej ofercie oraz kwestiach organizacyjnych – ułatwiając przygotowanie przyjęcia.

∴ Pojemność sal ∴

• Sala jaśminowa – z dostępem do ogródka

– do 32 osób (bez miejsca do tańczenia)

• Sala waniliowa – z dostępem do ogródka

– do 45 osób (z miejscem do tańczenia)

– do 60osób (bez miejsca do tańczenia)

• Sala bankietowa – w tym opcja na cały lokal

– do 240 osób (z parkietem do tańczenia)

– do 500 osób (bez miejsca do tańczenia)

∴ Dostępność ogródków ∴

 Ogródek wewnętrzny dostępny jest jedynie dla Sali waniliowej i jaśminowej (od tamtej strony znajduje się też parking dla tych sal). Dla Sali bankietowej ogródek ten jest dostępny w przypadku, gdy na Sali waniliowej nie odbywa się żadna inna impreza.

• Ogródek zewnętrzny, od strony parkingu, dostępny dla wszystkich sal.

Minimalne ilości osób na imprezach ∴

Zależy od terminu imprezy. Informacje można uzyskać od obsługi.

∴ Zaliczka i płatność za imprezę ∴

• Zaliczka płacona jest w dniu zamawiania imprezy. Przy wpłacie zaliczki klient otrzymuje paragon z kasy fiskalnej, który stanowi dowód zamówienia imprezy. W przypadku większych imprez lub Komunii spisywana jest dodatkowo odpowiednia umowa. Jeżeli planowany budżet imprezy nie przekracza 5000zł, to zaliczka wynosi 500zł.  W przypadku imprez o wyższym budżecie wysokość zaliczki jest ustalana indywidualnie.

• Pozostałą kwotę należy wpłacić najpóźniej w dniu imprezy, po pierwszym ciepłym posiłku. Płatności można dokonywać gotówką, kartą lub przelewem.

∴ Płatność za dzieci ∴

Opłata za dzieci (2-12 lat) wynosi 50%, ale tylko wówczas, gdy jest 20 pełnopłatnych uczestników imprezy (w przypadku komunii 30). Dzieci do 2 lat nie płacą, ale należy je zgłosić w celu przygotowania miejsca i siedziska przy stole.

∴ Opieka nad dziećmi. ∴

Dzieci pozostają pod wyłączną opieką klienta, a obsługa restauracji nie jest i nie może być angażowana w pilnowanie najmłodszych naszych gości. Dlatego też, jeśli uznają Państwo, iż „dynamika sytuacji” będzie tego wymagać – prosimy o przewidzenie osoby, która obejmie dzieci swą pieczą.

∴ Muzyka ∴

Na nośnikach posiadamy muzykę relaksacyjną. Jeżeli klient życzy sobie inny rodzaj muzyki, to proszę o tym poinformować podczas ustalania menu. Wówczas, w zależności od  wybranej Sali, ustalimy na jakim nośniku klient przyniesie ,,swoją muzykę”.

∴ Ostateczne menu i liczba gości ∴

Wszystkie szczegóły ustalane muszą być najpóźniej tydzień przed imprezą. W przypadku Komunii i Wesel  jest to 2 tygodnie przed imprezą.

∴ Godziny podania posiłków ∴

Przy ostatecznym zamawianiu menu proszę podać zarówno godzinę, na którą są umówieni goście, jak i godzinę podania pierwszego posiłku. Pozwoli to przygotować salę na czas oraz usprawni wydawanie posiłków.

∴ Pakowanie niezjedzonych potraw ∴

Niezjedzone przez gości potrawy obsługa zapakuje w jednorazowe opakowania, które zapewnia Restauracja oraz zostanie ono wydane po imprezie.

∴ Ocena imprezy ∴

Po imprezie, prosimy o wystawienie oceny i komentarza na naszym profilu Facebook i na Google. Zachęcamy także do polubienia strony FB, gdzie publikujemy wszystkie aktualności.

Obiad

Rosół z makaronem

Filet z kurczaka zapiekany z pomidorem i serem mozzarella
Ziemniaki gotowane
Bukiet surówek

Deser

Deser lodowy na musie owocowym z czekoladą i płatkami migdałowymi


 

Przekąska ciepła I
Barszcz czerwony z pasztecikiem


 

Przekąska ciepła II do wyboru:

Zupa gulaszowa, Żurek staropolski z jajkiem i kiełbasą


Przekąski zimne

Półmisek wędlin różnych
Pierś z kaczki z gruszką i cherry

Babeczka z nadzieniem z szynki i pieczarką
Rolada drobiowa z brokułami
Tatar ze śledzia
Cygaretki z wędzonego łososia z serkiem smakowym w sosie kaparowym
Sałatka grecka z serem feta, oliwkami i balsamicznym vinaigrette
Sałatka hawajska z wędzonym kurczakiem, kukurydzą i ananasem
Świeże warzywa
Pieczywo, Masło


 

Napoje (bez ograniczeń)
Kawa, Herbata, Woda, Napoje gazowane i niegazowane

Obiad

Rosół z makaronem

Półmisek mięs (3 rodzaje): Schab rozmaitości, Filet z kurczaka zapiekany z pomidorem i serem mozzarellą, Polędwiczki pieczona w sosie na bazie śliwek i bekonu
Ziemniaki gotowane, Kluski śląskie
Bukiet surówek

Deser

Deser lodowy na musie owocowym z czekoladą i płatkami migdałowymi


 

Przekąska ciepła I
Barszcz czerwony z pasztecikiem


 

Przekąska ciepła II do wyboru:

Zupa gulaszowa, Żurek staropolski z jajkiem i kiełbasą


 

Przekąski zimne
Półmisek wędlin różnych
Pierś z kaczki z gruszką i cherry
Rolada drobiowa z brokułami
Tatar ze śledzia
Babeczki z nadzieniem z szynki i pieczarek
Cygaretki z wędzonego łososia z serkiem smakowym w sosie kaparowym
Sałatka grecka z serem feta, oliwkami i balsamicznym vinaigrette
Sałatka hawajska z wędzonym kurczakiem, kukurydzą i ananasem
Świeże warzywa
Pieczywo, Masło


 

Napoje (bez ograniczeń)
Kawa, Herbata, Woda, Napoje gazowane i niegazowane

Obiad

Rosół z makaronem

Półmisek mięs (3 rodzaje): Schab rozmaitości, Filet z kurczaka zapiekany z pomidorem serem mozzarella, Polędwiczki pieczone w sosie na bazie śliwek i bekonu
Ziemniaki gotowane, Kluski śląskie
Bukiet surówek

Deser

Deser lodowy na musie owocowym z czekoladą i płatkami migdałowymi


 

Przekąska ciepła I
Barszcz czerwony z pasztecikiem


 

Przekąska ciepła II do wyboru:

Zupa gulaszowa, Żurek staropolski z jajkiem i kiełbasą


 

Przekąski zimne
Półmisek wędlin różnych
Pierś z kaczki z gruszką i cherry
Kurczak w pomarańczach
Babeczki  z nadzieniem z szynki i pieczarki
Rolada drobiowa z brokułami
Tatar ze śledzia
Jajko faszerowane łososiem i kawiorem
Cygaretki z wędzonego łososia  z serkiem smakowym w sosie kaparowym
Sałatka grecka z serem feta, oliwkami i balsamicznym vinaigrette
Sałatka Caprese
Sałatka hawajska z wędzonym kurczakiem, kukurydzą i ananasem
świeże warzywa
Pieczywo, Masło


 

Napoje (bez ograniczeń)
Kawa, Herbata, Woda, Napoje gazowane i niegazowane

Dodatki do Menu 

Ciasto ( cztery rodzaje) – 6zł/osoba

Ciasta w pudełku (prezent dla gości) – 20 zł/ok 600g

Owoce świeże – 6zł/osoba

Tort zwykły – 60zł/kg

Tort z masy cukrowej – 70zł/kg


Alkohol

Wódka:

-Żołądkowa Gorzka de Lux, Żubrówka biała, Krupnik – 32zł/butelka 0,5l

-Bols, Wyborowa, Luksusowa, Stock, Soplica – 35zł/butelka 0,5l

-Strumbras, Pan Tadeusz – 38zł/butelka 0,5l

– Absolut, Finlandia – 42zł/butelka 0,5l

Piwo (Lech, Żywiec, Tyskie i inne)
– 5zł/butelka 0,5l

Wino (rodzaje do ustalenia)
– 30zł/butelka 0,75l6

Informacje o Menu


Zmiany w menu

Dany wariant menu jest stały i nie podlega zmianom


Dania wegetariańskie i wegańskie.

Na specjalne życzenie mogą zostać przygotowane nietypowe dania. Nie dotyczy to jednak imprez typu Sylwester i Komunie.


Ilości dań głównych

Przy wyborze menu należy zwrócić uwagę czy w propozycji są 3 rodzaje kotletów, czy też tylko 1. W przypadku gdy do wyboru są 3 kotlety, to podawane jest 1,5 kotleta na osobę i 2 dodatki (do wyboru, np: frytki, ziemniaki). Wszystko to jest podawane na półmiskach.


Napoje bezalkoholowe bez ograniczeń

Na wszystkich imprezach napoje bezalkoholowe podawane są bez ograniczeń.


Własne jedzenie

W pełni przestrzegamy zaleceń i przepisów dotyczących higieny przygotowywania posiłków oraz selekcjonowania ich składników – dlatego też nie pozwalamy na wnoszenie przez naszych klientów własnych potraw i przekąsek oraz tortów, ciast i innych słodyczy.

Galeria

Sala Waniliowa | Sala Jaśminowa | Zdobienie stołów i potraw

Kontakt

saffron.menadzer@gmail.com | tel. 535 299 677