fbpx

Imprezy całonocne

SAFFRON jest idealnym miejscem na organizację imprez integracyjnych, bankietów, czy spotkań firmowych.

Naszym Gościom oferujemy przestronną salę do 240 osób z parkietem do tańca oraz dwie kameralne salki na 60 i 30 osób. Wygodne i subtelnie udekorowane wnętrze zapewniają niepowtarzalną atmosferę w której nasi Goście czują się komfortowo.

Doskonale dopasowane menu do Państwa potrzeb, wyjątkowa atmosfera, profesjonalna obsługa i nasze doświadczenie sprawią, że z pewnością sprostamy Państwa oczekiwaniom.

W naszej ofercie zapewniamy:
• wykwintne menu (do wyboru od 123,00zł do 180,00zł/ osobę)
• uroczystą dekorację stołów i krzeseł
• profesjonalną obsługę kelnerską
• doświadczonych kucharzy
• stały nadzór menadżera
• wynajem sali
• bezpłatny parking
• szatnię

W cemie zapewniamy możliwość skorzystania z projektora wraz z dużym ekranem projekcyjnym.

Będzie nam niezmiernie miło spotkać się z Państwem w celu przedstawienia pełnej oferty i omówienia szczegółów.

Wybór Menu

 Warianty Menu | Informacje ogólne

Kolacja

Rosół z makaronem

 

Kotlet schabowy

Ziemniaki gotowane

Bukiet surówek

 

Deser (do wyboru):

Deser lodowy z bitą śmietaną lub

Mus czekoladowy z bitą śmietana i wisienką


 

Przekąska ciepła- nocna
do wyboru:

Żurek , Krem brokułowy, Barszczyk czerwony z pasztecikiem, Grzybowa z makaronem, Flaki , Gulaszowa


 

Przekąski zimne:
Półmisek różnych wędlin lub półmisek pieczonych wędlin
Jajko faszerowane pastą z pieczarek lub Rolada z ciasta francuskiego ze szpinakiem
Śledź w oliwie z kolorową cebulką lub śledź w śmietanie lub ryba po grecku
Sałatka grecka z serem feta, oliwkami i balsamicznym vinaigrette lub Sałatka pieczarkowa
Dipy: musztarda, ketchup, chrzan, sos czosnkowy
Marynaty : ogórki konserwowe, papryka konserwowa, pieczarki marynowane
Pieczywo, Masło


 

Stół deserowy
Ciasto (cztery rodzaje)


 

Napoje (bez ograniczeń)
Kawa, Herbata, Woda, Napoje gazowane i niegazowane

Kolacja

Rosół z makaronem

 

Kotlet schabowy

Ziemniaki gotowane

Bukiet surówek

 

Deser (do wyboru):

Deser lodowy z bitą śmietaną lub

Mus czekoladowy z bitą śmietaną i wisienką


Przekąska ciepła
do wyboru:

Żurek , Krem brokułowy, Barszczyk czerwony z pasztecikiem, Grzybowa z makaronem, Flaki, Gulaszowa


 

Przekąska ciepła- nocna
do wyboru :

Żurek , Krem brokułowy, Barszczyk czerwony z pasztecikiem, Grzybowa z makaronem, Flaki, Gulaszowa


 

Przekąski zimne
Półmisek różnych wędlin lub półmisek pieczonych wędlin
Jajko faszerowane pastą z pieczarek lub Rolada z ciasta francuskiego ze szpinakiem
Śledź w oliwie z kolorową cebulką lub śledź w śmietanie lub ryba po grecku
Koreczki boczkowe ze śliwką kalifornijską lub Babeczka z nadzieniem z szynki i pieczarek
Sałatka grecka z serem feta, oliwkami i balsamicznym vinaigrette lub Sałatka pieczarkowa

Dipy: musztarda, ketchup, chrzan, sos czosnkowy
Marynaty : ogórki konserwowe, papryka konserwowa, pieczarki marynowane
Pieczywo, Masło


 

Stół deserowy

Ciasto (cztery rodzaje)


 

Napoje (bez ograniczeń)
Kawa, Herbata, Woda, Napoje gazowane i niegazowane

Kolacja

Rosół z makaronem

 

do wyboru trzy dania mięsne:

Kotlet schabowy, Schab rozmaitości, Kotlet szwajcarski nadziewany serem i szynką, Zrazy wieprzowe w sosie,
Pieczeń z karczku w sosie, Polędwiczka pieczona na bazie śliwek i bekonu, Filet z kurczaka zapiekany z pomidorem i serem mozarella,
Filet drobiowy po parysku zapiekany z ananasem i żółtym serem, Kotlet devolay pieczona noga z kurczaka

do wyboru dwa dodatki:

Ziemniaki gotowane , Frytki, Kluski Śląskie

Bukiet surówek

 

Deser (do wyboru):

Deser lodowy na zimnym musie owocowym z czekoladą i płatkami migdałowymi lub

Jabłuszko w szlafroczku z gałką lodów lun

Panna-Cotta z musem malinowym


 

Przekąska ciepła
do wyboru :

Żurek , Krem brokułowy, Barszczyk czerwony z pasztecikiem, Grzybowa z makaronem, Flaki, Gulaszowa


 

Przekąska ciepła- nocna
do wyboru :

Żurek, Krem brokułowy, Barszczyk czerwony z pasztecikiem, Grzybowa z makaronem, Flaki, Gulaszowa


 

Przekąski zimne
Półmisek różnych wędlin lub półmisek pieczonych wędlin
Jajko faszerowane pastą z pieczarek lub Rolada z ciasta francuskiego ze szpinakiem lub Sałatka Jarzynowa
Śledź w oliwie z kolorową cebulką lub Tatar ze śledzia lub śledź po kaszubsku

Rolada drobiowa z brokułem lub Rolada wieprzowa nadziewana faszem z mięsa mielonego i pieczarek
Koreczki boczkowe ze śliwką kalifornijską lub Babeczka z nadzieniem z szynki

Roladki z szynki zawijane z pastą jajeczną lub Roladki szynki zawijane ze szparagami
Sałatka hawajska z gotowanym kurczakiem lub Sałatka norweska

Dipy: musztarda, ketchup, chrzan, sos czosnkowy
Marynaty : ogórki konserwowe, papryka konserwowa, pieczarki marynowane
Pieczywo, Masło


 

Stół deserowy
Ciasto (cztery rodzaje)


 

Napoje (bez ograniczeń)
Kawa, Herbata, Woda, Napoje gazowane i niegazowane

Ciasto ( cztery rodzaje) – 6zł/osoba

Ciasta w pudełku (prezent dla gości) – 20 zł/ok 600g

Owoce świeże – 6zł/osoba

Tort zwykły – 60 zł/kg

Tort z masy cukrowej – 70zł/kg

Fontanna czekoladowa
40-60 osób-10zł/osoba
60-100 osób-8zł/osoba
Powyżej 100osób- 6zł/osoba


Stół słodkości

Panna-Cotta lub Mus czekoladowy, lizaki, krówki, cukierki czekoladowe

6zł/osoba


 

Alkohol

Wódka:

-Żołądkowa Gorzka de Lux, Żubrówka biała, Krupnik – 32zł/butelka 0,5l

-Bols, Wyborowa, Luksusowa, Stock, Soplica – 35zł/butelka 0,5l

-Strumbras, Pan Tadeusz – 38zł/butelka 0,5l

– Absolut, Finlandia – 42zł/butelka 0,5l

Piwo (Lech, Żywiec, Tyskie i inne)
– 5zł/butelka 0,5l

Wino (rodzaje do ustalenia)
– 30zł/butelka 0,75l

Poniżej przedstawiamy podstawowe informacje na temat organizacji z nami imprezy okolicznościowej, które pomogą Państwu wstępnie zorientować się w naszej ofercie oraz kwestiach organizacyjnych – ułatwiając przygotowanie przyjęcia.

∴ Pojemność sal ∴

• Sala jaśminowa – z dostępem do ogródka

– do 32 osób (bez miejsca do tańczenia)

• Sala waniliowa – z dostępem do ogródka

– do 45 osób (z miejscem do tańczenia)

– do 60osób (bez miejsca do tańczenia)

• Sala bankietowa – w tym opcja na cały lokal

– do 240 osób (z parkietem do tańczenia)

– do 500 osób (bez miejsca do tańczenia)

∴ Dostępność ogródków ∴

 Ogródek wewnętrzny dostępny jest jedynie dla Sali waniliowej i jaśminowej (od tamtej strony znajduje się też parking dla tych sal). Dla Sali bankietowej ogródek ten jest dostępny w przypadku, gdy na Sali waniliowej nie odbywa się żadna inna impreza.

• Ogródek zewnętrzny, od strony parkingu, dostępny dla wszystkich sal.

∴ Oferowane zniżki ∴

Oferujemy zniżki w tygodniu (poniedziałek-piątek). Warunkiem otrzymania 10% rabatu jest minimalny budżet imprezy który
wynosi 2 500 zł.

∴ Minimalne ilości osób na imprezach ∴

Zależy od terminu imprezy. Informacje można uzyskać od obsługi.

∴ Imprezy taneczne ∴

Odbywają się w terminach, kiedy nie mamy imprez zamkniętych i tylko wówczas, gdy w ramach kilku lub jednej imprezy
uzbiera się odpowiednia liczba osób.

∴ Zaliczka i płatność za imprezę ∴

Zaliczka płacona jest w dniu zamawiania imprezy. Przy wpłacie zaliczki Klient otrzymuje paragon z kasy fiskalnej, który
stanowi dowód zamówienia imprezy. W przypadku większych imprez lub Komunii spisywana jest dodatkowo odpowiednia
umowa. Jeżeli planowany budżet imprezy nie przekracza 5 000 zł, to zaliczka wynosi 500 zł. W przypadku imprez o
wyższym budżecie wysokość zaliczki jest ustalana indywidualnie.
Pozostałą kwotę należy wpłacić najpóźniej w dniu imprezy, po pierwszym ciepłym posiłku. Płatności można dokonywać
gotówką, kartą lub przelewem.


∴ Płatność za dzieci ∴

Opłata za dzieci (2-12 lat) wynosi 50%, ale tylko wówczas, gdy jest 20 pełnopłatnych uczestników imprezy (w przypadku
Komunii 30). Dzieci do 2 lat nie płacą, ale należy je zgłosić w celu przygotowania miejsca i siedziska przy stole.

∴ Specjalne menu dla dzieci ∴

Oferujemy oddzielny stolik dla dzieci i specjalne menu. Warunkiem jest uczestniczenie w imprezie minimum 8 pociech.

∴ Opieka nad dziećmi ∴

Dzieci pozostają pod wyłączną opieką Klienta, a obsługa restauracji nie jest i nie może być angażowana w pilnowanie
najmłodszych naszych Gości. Dlatego też, jeśli uznają Państwo, iż „dynamika sytuacji” będzie tego wymagać – prosimy o
uwzględnienie osoby, która obejmie dzieci swą pieczą.

∴ Kącik zabaw dla dzieci ∴

Posiadamy zabawki edukacyjne dla dzieci (2-7lat) i udostępniamy go na życzenie Klienta. Nie dotyczy terminów
komunijnych.

∴ Wybór menu ∴

Przy wyborze menu należy zwrócić uwagę czy w propozycji są 3 rodzaje kotletów, czy też tylko 1. W przypadku gdy do
wyboru są 3 kotlety, to podawane jest 1,5 kotleta na osobę i 2 dodatki (do wyboru, np. frytki, ziemniaki). Wszystko to jest
podawane na półmiskach.

∴ Obiady domowe ∴

W naszej restauracji serwujemy obiady domowe, czynne wtorek- piątek w godz. 11.30-17.00. Możecie więc państwo
spróbować naszej kuchni jeszcze przed zamówieniem imprezy. Wszystkie posiłki przygotowywane są w naszej kuchni.
Produkty są dostarczane przez stałych, zaufanych dostawców.

∴ Własne jedzenie ∴

W pełni przestrzegamy zaleceń i przepisów dotyczących higieny przygotowywania posiłków oraz selekcjonowania ich
składników – dlatego też nie pozwalamy na wnoszenie przez naszych Klientów własnych potraw i przekąsek oraz tortów,
ciast i innych słodyczy.

∴ Zmiany w menu ∴

Każde menu możemy dowolnie zmieniać, gdyż podane propozycje są jedynie przykładami. Nie dotyczy to jednak imprez typu
Sylwester i Komunie.

∴ Dania wegetariańskie i wegańskie ∴

Na specjalne życzenie mogą zostać przygotowane nietypowe dania. Nie dotyczy to jednak imprez typu Sylwester i Komunie.

∴ Muzyka ∴

Na nośnikach posiadamy muzykę relaksacyjną. Jeżeli Klient życzy sobie inny rodzaj muzyki, to proszę o tym poinformować
podczas ustalania menu. Wówczas, w zależności od wybranej Sali, ustalimy na jakim nośniku Klient przyniesie ,,swoją
muzykę”.

∴ Dekoracje ∴

Jeżeli mają Państwo życzenie, to możemy przyozdobić salę, krzesła i stoły wiodącym kolorem. Prosimy o doprecyzowanie
tego punktu przy ostatecznym ustalaniu menu.

∴ Oprawa muzyczna i obsługa imprez ∴

Organizując u nas imprezę, możecie Państwo skorzystać z rekomendowanych przez nas zespołów muzycznych, DJ czy
animatorów. Możecie również przyprowadzić swoją obsługę imprezy. Opłata za każdą osobę z obsługi imprezy wynosi 50%.

∴ Ostateczne menu i liczba Gości ∴

Wszystkie szczegóły ustalane muszą być najpóźniej tydzień przed imprezą. W przypadku Komunii jest to 2 tygodnie przed
imprezą.

∴ Godziny podania posiłków ∴

Przy ostatecznym zamawianiu menu proszę podać zarówno godzinę, na którą są umówieni Goście, jak i godzinę podania
pierwszego posiłku. Pozwoli to przygotować salę na czas oraz usprawni wydawanie posiłków.

∴ Menu na stole ∴

Podczas każdej imprezy, na stole będą leżały karty informacyjne, na których podany będzie spis dań i godzinowy program
imprezy. Jeżeli Państwo nie życzą sobie takiego wydrukowanego programu wraz z menu, to proszę o informację przy
ustalaniu menu.

∴ Napoje bezalkoholowe bez ograniczeń ∴

Na wszystkich imprezach napoje bezalkoholowe podawane są bez ograniczeń. O ewentualnych brakach należy informować
obsługę (jeżeli ta ich nie dostrzegła).

∴ Prezenty dla Gości ∴ 

Podczas imprezy, każdy uczestnik otrzyma od naszej restauracji mały podarunek/pamiątkę.

∴ Pakowanie niezjedzonych potraw ∴

Niezjedzone przez Gości potrawy obsługa zapakuje w jednorazowe opakowania, które zapewnia Restauracja – zostaną one
wydane po imprezie.

∴ Ocena imprezy ∴

Po imprezie, prosimy o wystawienie oceny i komentarza na naszym profilu Facebook i na Google. Zachęcamy także do
polubienia strony FB, gdzie publikujemy wszystkie aktualności.

Informacje o Menu


Zmiany w menu

Każde menu możemy dowolnie zmieniać, gdyż podane propozycje są jedynie przykładami.


Dania wegetariańskie i wegańskie.

Na specjalne życzenie mogą zostać przygotowane nietypowe dania. Nie dotyczy to jednak imprez typu Sylwester i Komunie.


Ilości dań głównych

Przy wyborze menu należy zwrócić uwagę czy w propozycji są 3 rodzaje kotletów, czy też tylko 1. W przypadku gdy do wyboru są 3 kotlety, to podawane jest 1,5 kotleta na osobę i 2 dodatki (do wyboru, np: frytki, ziemniaki). Wszystko to jest podawane na półmiskach.


Napoje bezalkoholowe bez ograniczeń

Na wszystkich imprezach napoje bezalkoholowe podawane są bez ograniczeń.


Własne jedzenie

W pełni przestrzegamy zaleceń i przepisów dotyczących higieny przygotowywania posiłków oraz selekcjonowania ich składników – dlatego też nie pozwalamy na wnoszenie przez naszych klientów własnych potraw i przekąsek oraz tortów, ciast i innych słodyczy.

Galeria

Sala Bankietowa | Zdobienie stołów i potraw

Kontakt

imprezy@saffron.com.pl | tel. 535 299 677