fbpx

Chrzciny

Chrzest to bardzo ważny dzień dla maluszka i jego rodziców, ale również doskonała okazja do rodzinnego spotkania. Elegancka atmosfera Saffron oraz indywidalne, staranne podejście do każdego przyjęcia sprawią, że ten dzień będzie dla Was wyjątkowy.

W naszej ofercie zapewniamy:
• wykwintne menu do wyboru od 79,00zł do 201,00zł (poniżej przedstawiamy przykładowe menu w cenie 79,00 zł , 84,00 zł, 98,00 zł, 110,00 zł, 128,00 zł, 141,00 zł i 170,00 zł, 201,00 zł / os.)
• doświadczonych kucharzy
• uroczystą dekorację stołów
• profesjonalną obsługę kelnerską

Będzie nam miło spotkać się z Państwem w celu przedstawienia pełnej oferty i omówienia szczegółów.

Wybór Menu

 Warianty Menu | Informacje ogólne

Poniżej przedstawiamy podstawowe informacje na temat organizacji z nami imprezy okolicznościowej, które pomogą Państwu wstępnie zorientować się w naszej ofercie oraz kwestiach organizacyjnych – ułatwiając przygotowanie przyjęcia.

∴ Pojemność sal ∴

• Sala jaśminowa – z dostępem do ogródka

– do 32 osób (bez miejsca do tańczenia)

• Sala waniliowa – z dostępem do ogródka

– do 45 osób (z miejscem do tańczenia)

– do 60osób (bez miejsca do tańczenia)

• Sala bankietowa – w tym opcja na cały lokal

– do 240 osób (z parkietem do tańczenia)

– do 500 osób (bez miejsca do tańczenia)

∴ Dostępność ogródków ∴

 Ogródek wewnętrzny dostępny jest jedynie dla Sali waniliowej i jaśminowej (od tamtej strony znajduje się też parking dla tych sal). Dla Sali bankietowej ogródek ten jest dostępny w przypadku, gdy na Sali waniliowej nie odbywa się żadna inna impreza.

• Ogródek zewnętrzny, od strony parkingu, dostępny dla wszystkich sal.

∴ Oferowane zniżki ∴

Oferujemy zniżki w tygodniu (poniedziałek-piątek). Warunkiem otrzymania 10% rabatu jest minimalny budżet imprezy który
wynosi 2 500 zł.

∴ Minimalne ilości osób na imprezach ∴

Zależy od terminu imprezy. Informacje można uzyskać od obsługi.

∴ Imprezy taneczne ∴

Odbywają się w terminach, kiedy nie mamy imprez zamkniętych i tylko wówczas, gdy w ramach kilku lub jednej imprezy
uzbiera się odpowiednia liczba osób.

∴ Zaliczka i płatność za imprezę ∴

Zaliczka płacona jest w dniu zamawiania imprezy. Przy wpłacie zaliczki Klient otrzymuje paragon z kasy fiskalnej, który
stanowi dowód zamówienia imprezy. W przypadku większych imprez lub Komunii spisywana jest dodatkowo odpowiednia
umowa. Jeżeli planowany budżet imprezy nie przekracza 5 000 zł, to zaliczka wynosi 500 zł. W przypadku imprez o
wyższym budżecie wysokość zaliczki jest ustalana indywidualnie.
Pozostałą kwotę należy wpłacić najpóźniej w dniu imprezy, po pierwszym ciepłym posiłku. Płatności można dokonywać
gotówką, kartą lub przelewem.


∴ Płatność za dzieci ∴

Opłata za dzieci (2-12 lat) wynosi 50%, ale tylko wówczas, gdy jest 20 pełnopłatnych uczestników imprezy (w przypadku
Komunii 30). Dzieci do 2 lat nie płacą, ale należy je zgłosić w celu przygotowania miejsca i siedziska przy stole.

∴ Specjalne menu dla dzieci ∴

Oferujemy oddzielny stolik dla dzieci i specjalne menu. Warunkiem jest uczestniczenie w imprezie minimum 8 pociech.

∴ Opieka nad dziećmi ∴

Dzieci pozostają pod wyłączną opieką Klienta, a obsługa restauracji nie jest i nie może być angażowana w pilnowanie
najmłodszych naszych Gości. Dlatego też, jeśli uznają Państwo, iż „dynamika sytuacji” będzie tego wymagać – prosimy o
uwzględnienie osoby, która obejmie dzieci swą pieczą.

∴ Kącik zabaw dla dzieci ∴

Posiadamy zabawki edukacyjne dla dzieci (2-7lat) i udostępniamy go na życzenie Klienta. Nie dotyczy terminów
komunijnych.

∴ Wybór menu ∴

Przy wyborze menu należy zwrócić uwagę czy w propozycji są 3 rodzaje kotletów, czy też tylko 1. W przypadku gdy do
wyboru są 3 kotlety, to podawane jest 1,5 kotleta na osobę i 2 dodatki (do wyboru, np. frytki, ziemniaki). Wszystko to jest
podawane na półmiskach.

∴ Obiady domowe ∴

W naszej restauracji serwujemy obiady domowe, czynne wtorek- piątek w godz. 11.30-17.00. Możecie więc państwo
spróbować naszej kuchni jeszcze przed zamówieniem imprezy. Wszystkie posiłki przygotowywane są w naszej kuchni.
Produkty są dostarczane przez stałych, zaufanych dostawców.

∴ Własne jedzenie ∴

W pełni przestrzegamy zaleceń i przepisów dotyczących higieny przygotowywania posiłków oraz selekcjonowania ich
składników – dlatego też nie pozwalamy na wnoszenie przez naszych Klientów własnych potraw i przekąsek oraz tortów,
ciast i innych słodyczy.

∴ Zmiany w menu ∴

Każde menu możemy dowolnie zmieniać, gdyż podane propozycje są jedynie przykładami. Nie dotyczy to jednak imprez typu
Sylwester i Komunie.

∴ Dania wegetariańskie i wegańskie ∴

Na specjalne życzenie mogą zostać przygotowane nietypowe dania. Nie dotyczy to jednak imprez typu Sylwester i Komunie.

∴ Muzyka ∴

Na nośnikach posiadamy muzykę relaksacyjną. Jeżeli Klient życzy sobie inny rodzaj muzyki, to proszę o tym poinformować
podczas ustalania menu. Wówczas, w zależności od wybranej Sali, ustalimy na jakim nośniku Klient przyniesie ,,swoją
muzykę”.

∴ Dekoracje ∴

Jeżeli mają Państwo życzenie, to możemy przyozdobić salę, krzesła i stoły wiodącym kolorem. Prosimy o doprecyzowanie
tego punktu przy ostatecznym ustalaniu menu.

∴ Oprawa muzyczna i obsługa imprez ∴

Organizując u nas imprezę, możecie Państwo skorzystać z rekomendowanych przez nas zespołów muzycznych, DJ czy
animatorów. Możecie również przyprowadzić swoją obsługę imprezy. Opłata za każdą osobę z obsługi imprezy wynosi 50%.

∴ Ostateczne menu i liczba Gości ∴

Wszystkie szczegóły ustalane muszą być najpóźniej tydzień przed imprezą. W przypadku Komunii jest to 2 tygodnie przed
imprezą.

∴ Godziny podania posiłków ∴

Przy ostatecznym zamawianiu menu proszę podać zarówno godzinę, na którą są umówieni Goście, jak i godzinę podania
pierwszego posiłku. Pozwoli to przygotować salę na czas oraz usprawni wydawanie posiłków.

∴ Menu na stole ∴

Podczas każdej imprezy, na stole będą leżały karty informacyjne, na których podany będzie spis dań i godzinowy program
imprezy. Jeżeli Państwo nie życzą sobie takiego wydrukowanego programu wraz z menu, to proszę o informację przy
ustalaniu menu.

∴ Napoje bezalkoholowe bez ograniczeń ∴

Na wszystkich imprezach napoje bezalkoholowe podawane są bez ograniczeń. O ewentualnych brakach należy informować
obsługę (jeżeli ta ich nie dostrzegła).

∴ Prezenty dla Gości ∴ 

Podczas imprezy, każdy uczestnik otrzyma od naszej restauracji mały podarunek/pamiątkę.

∴ Pakowanie niezjedzonych potraw ∴

Niezjedzone przez Gości potrawy obsługa zapakuje w jednorazowe opakowania, które zapewnia Restauracja – zostaną one
wydane po imprezie.

∴ Ocena imprezy ∴

Po imprezie, prosimy o wystawienie oceny i komentarza na naszym profilu Facebook i na Google. Zachęcamy także do
polubienia strony FB, gdzie publikujemy wszystkie aktualności.

Obiad


Rosół z makaronem

Do wyboru danie:

Kotlet schabowy, Karczek z grilla, Kotlet mielony,

 Pieczeń z karczku w sosie, Klopsiki w sosie pomidorowym, Gulasz wieprzowy, Gulasz drobiowy,

Nugetsy z kurczaka, Pieczona noga z kurczaka, Filet z kurczaka grillowany,

Filet z mintaja, panierowane Kotleciki rybne

Do wyboru dodatek:

Ziemniaki gotowane, Frytki, Kluski śląskie, Ryż gotowany

Bukiet surówek

Deser (do wybory):

Deser lodowy z bitą śmietaną lub Mus czekoladowy z bitą śmietaną i wisienką

Napoje (bez ograniczeń)


Kawa, Herbata, Woda, Napoje niegazowane

Przystawka

Do wyboru:

Schab pieczony nadziewany ze  śliwką kalifornijską,  Karczek pieczony po staropolsku z żurawina,

 Rolada francuska z jajkiem i szpinakiem

Obiad


Rosół z makaronem

Do wyboru danie:

Kotlet schabowy, Karczek z grilla, Kotlet mielony,

 Pieczeń z karczku w sosie, Klopsiki w sosie pomidorowym, Gulasz wieprzowy, Gulasz drobiowy,

Nugetsy z kurczaka, Pieczona noga z kurczaka, Filet z kurczaka grillowany,

Filet z mintaja, panierowane Kotleciki rybne

Do wyboru dodatek:

Ziemniaki gotowane, Frytki, Kluski śląskie, Ryż gotowany

Bukiet surówek

Deser (do wyboru):

Deser lodowy z bitą śmietaną lub Mus czekoladowy z bitą śmietaną i wisienką

Napoje (bez ograniczeń)


Kawa, Herbata, Woda, Napoje niegazowane

Przystawka

Do wyboru:

Rolada drobiowa z brokułem, Rolada wieprzowa nadziewana farszem z mięsa mielonego i pieczarek,

Babeczka z nadzieniem z szynki i pieczarek

 

Obiad

Rosół z makaronem

 

Do wyboru trzy dania (za dopłatą możliwość innych dań):

Kotlet schabowy, Karczek z grilla, Kotlet mielony,

 Pieczeń z karczku w sosie, Klopsiki w sosie pomidorowym, Gulasz wieprzowy, Gulasz drobiowy,

Nugetsy z kurczaka, Pieczona noga z kurczaka, Filet z kurczaka grillowany,

Filet z mintaja, panierowane Kotleciki rybne

 

Do wyboru dwa dodatki (za dopłatą możliwość innych dodatków):

Ziemniaki gotowane, Frytki, Kluski śląskie, Ryż gotowany

 

Bukiet surówek

Deser (do wyboru):

Deser lodowy z bitą śmietaną lub Mus czekoladowy z bitą śmietaną i wisienką

 

Napoje

(bez ograniczeń)

Kawa, Herbata, Woda, Napoje gazowane i niegazowane

Obiad


Rosół z makaronem

Do wyboru danie (za dopłatą możliwość innych dań):

Kotlet schabowy, Karczek z grilla, Kotlet mielony,

 Pieczeń z karczku w sosie, Klopsiki w sosie pomidorowym, Gulasz wieprzowy, Gulasz drobiowy,

Nugetsy z kurczaka, Pieczona noga z kurczaka, Filet z kurczaka grillowany,

Filet z mintaja, panierowane Kotleciki rybne

Do wyboru dodatek (za dopłatą możliwość innych dodatków)

Ziemniaki gotowane, Frytki, Kluski śląskie, Ryż gotowany
Bukiet surówek

Deser
do wyboru:

Deser lodowy z bitą śmietaną lub Mus czekoladowy z bitą śmietaną i wisienką


Przekąski zimne:

Półmiski różnych wędlin lub Półmiski pieczonych wędlin

Jajko faszerowane pastą z pieczarek lub Roladki z ciasta francuskiego ze szpinakiem lub sałatka jarzynowa

Śledź w oliwie z cebulką lub Śledź w śmietanie lub Ryba po grecku

Dipy: musztarda, keczup, chrzan, sos czosnkowy

Marynaty: ogórki konserwowe, papryka konserwowa, pieczarki marynowane lub Warzywa świeże (maj-październik)

Pieczywo,  Masło


Napoje
(bez ograniczeń)
Kawa, Herbata, Woda, Napoje gazowane i niegazowane

Obiad
Rosół z makaronem

Do wyboru trzy dania (za dopłatą możliwość innych dań):

Kotlet schabowy, Karczek z grilla, Kotlet mielony,

 Pieczeń z karczku w sosie, Klopsiki w sosie pomidorowym, Gulasz wieprzowy, Gulasz drobiowy,

Nugetsy z kurczaka, Pieczona noga z kurczaka, Filet z kurczaka grillowany,

Filet z mintaja, Panierowane Kotleciki rybne

 

Do wyboru dwa dodatki (za dopłatą możliwość innych dodatków):

Ziemniaki gotowane, Frytki, Kluski śląskie, ryż gotowany


Bukiet surówek

Deser
do wyboru:

Deser lodowy na musie owocowym z czekoladą i płatkami migdałowymi lub Jabłuszko w szlafroczku z gałką lodów

Krem Tiramisu z wiśniami lub Panna-Cotta z musem malinowym i wisienką


Przekąska ciepła

Do wyboru (za dopłatą możliwość innych zup)

Żurek, Krem brokułowy, Pieczarkowa, Kapuśniak, Krupnik


Przekąski zimne

 (za dopłatą możliwość innych przekąsek)

Półmiski różnych wędlin lub Półmiski pieczonych wędlin

Jajko faszerowane pastą z pieczarek lub Roladki z ciasta francuskiego ze szpinakiem lub sałatka jarzynowa

Śledź w oliwie z cebulką lub Śledź w śmietanie lub Ryba po grecku

Dipy: musztarda, keczup, chrzan, sos czosnkowy

Marynaty: ogórki konserwowe, papryka konserwowa, pieczarki marynowane lub Warzywa świeże (maj-październik)

Pieczywo, Masło


Napoje
(bez ograniczeń)
Kawa, Herbata, Woda, Napoje gazowane i niegazowane

Obiad

Obiad
Rosół z makaronem

Do wyboru trzy dania (za dopłatą możliwość innych dań):

Kotlet schabowy, Karczek z grilla, Kotlet mielony,

 Pieczeń z karczku w sosie, Klopsiki w sosie pomidorowym, Gulasz wieprzowy, Gulasz drobiowy

Nugetsy z kurczaka, Pieczona noga z kurczaka, Filet z kurczaka grillowany,

Filet z mintaja, panierowane Kotleciki rybne

do wyboru dwa dodatki (za dopłatą możliwość innych dodatków):

Ziemniaki gotowane, Frytki, Kluski śląskie, Ryż gotowany

Bukiet surówek

Deser
do wyboru:

Deser lodowy na musie owocowym z czekoladą i płatkami migdałowymi lub Jabłuszka w szlafroczku z gałką lodów

Krem Tiramisu z wiśniami lub Panna-Cotta z musem malinowym


Przekąska ciepła

do wyboru (za dopłatą możliwość innych zup)

Żurek, Krem brokułowy, Pieczarkowa, Kapuśniak, Krupnik


Przekąski zimne(możliwość innych przekąsek):

Półmiski różnych wędlin lub Półmiski pieczonych wędlin

Jajko faszerowane pastą z pieczarek lub Roladki z ciasta francuskiego ze szpinakiem lub sałatka jarzynowa

Śledź w oleju z cebulką lub Śledź po kaszubsku lub Tatar ze śledzia

Koreczki boczkowe ze śliwką kalifornijską lub Babeczki z nadzieniem z szynki i pieczarek

Sałatka grecka z serem feta, oliwkami i balsamicznym vinaigrette lub Sałatka z kurczakiem lub Sałatka pieczarkowa

Dipy: musztarda, keczup, chrzan, sos czosnkowy

Marynaty: ogórki konserwowe, papryka konserwowa, pieczarki marynowane lub Warzywa świeże (maj-październik)

Pieczywo, Masło


Napoje
(bez ograniczeń)
Kawa, Herbata, Woda, Napoje gazowane i niegazowane

Rosół z makaronem

do wyboru trzy dania (możliwość innych dań):

Schab rozmaitości, Cordon blue, Poliki wieprzowe duszone w ciemnym piwie z czekoladą,  Polędwiczka pieczona na bazie śliwek i bekonu,

Filet z kurczaka duszony w sosie grzybowym, Filet z kurczaka zapiekany z pomidorem i serem mozarella,

Pierś z kurczaka po hawajsku z żółtym serem i ananasem, Kotlet devolay

do wyboru dwa dodatki

Ziemniaki gotowane, Frytki, Kluski śląskie, Gnocchi, Ryż Basmati, Ryż z warzywami, Purre marchewkowe

Bukiet surówek

Deser
do wyboru:

Deser lodowy na musie owocowym z czekoladą i płatkami migdałowymi lub Jabłuszko w szlafroczku z gałką lodów

Krem Tiramisu z wiśniami lub Panna-Cotta z musem malinowym i wisienką


Przekąska ciepła

do wyboru (możliwość wyboru innych zup):

Żurek, Flaki, Krem ze szparagów, Krem z pomidorów, Zupa Marengo, Barszczyk czerwony z pasztecikiem, Gulaszowa


Przekąski zimne (możliwość innych przekąsek)

Pierś z kaczki z gruszką i cherry lub Kurczak w pomarańczach lub Tatar wołowy

Babeczki z nadzieniem pikantnym lub Polędwica z daktylami

Rolada drobiowa z brokułem lub Rolada wieprzowa nadziewana farszem z mięsa mielonego i pieczarek

Carpacio z Łososia lub Rolada z Łososia norweskiego lub Patera wędzonego Łososia

Jajko faszerowane łososiem i kawiorem lub Jajko faszerowane łososiem i kaparami

Sałatka hawajska z wędzonym kurczakiem, kukurydzą i ananasem lub Sałatka norweska

Dipy: musztarda, keczup, chrzan, sos czosnkowy

Marynaty: ogórki konserwowe, papryka konserwowa, pieczarki marynowane lub Warzywa świeże (maj-październik)

Pieczywo, Masło


Napoje
(bez ograniczeń)
Kawa, Herbata, Woda, Napoje gazowane i niegazowane

Rosół z makaronem

Do wyboru trzy dania (możliwość innych dań):

Schab rozmaitości, Cordon blue, Poliki wieprzowe duszone w ciemnym piwie z czekoladą,  Polędwiczka pieczona na bazie śliwek i bekonu,

Filet z kurczaka duszony w sosie grzybowym, Filet z kurczaka zapiekany z pomidorem i serem mozarella,

Pierś z kurczaka po hawajsku z żółtym serem i ananasem, Kotlet devolay

Do wyboru dwa dodatki

Ziemniaki gotowane, Frytki, Kluski śląskie, Gnocchi, Ryż Basmati, Ryż z warzywami, Purre marchewkowe

Bukiet surówek

Deser
do wyboru:

Deser lodowy na musie owocowym z czekoladą i płatkami migdałowymi lub Jabłuszka w szlafroczku z gałką lodów

Krem Tiramisu z wiśniami lub Panna-Cotta z musem malinowym


Przekąska ciepła

Do wyboru (możliwość wyboru innych zup):

Żurek, Flaki, Krem ze szparagów, Krem z pomidorów, Zupa Marengo, Barszczyk czerwony z pasztecikiem, Gulaszowa


Przekąski zimne

(możliwość innych przekąsek)

Pierś z kaczki z gruszką i cherry lub Kurczak w pomarańczach lub Tatar wołowy

Babeczki z nadzieniem pikantnym lub Polędwica z daktylami

Rolada drobiowa z brokułem lub Rolada wieprzowa nadziewana farszem z mięsa mielonego i pieczarek

Camembert w szynce prosciutto lub Plastry szynki parmeńskiej z melonem miodowym na sałatach

Carpacio z Łososia lub Rolada z Łososia norweskiego lub Patera wędzonego Łososia

Cygaretki z wędzonego łososia z serkiem smakowym w sosie kaparowym lub Łosoś w cieście francuskim z migdałami i malinowym sosem teryaki

Jajko faszerowane łososiem i kawiorem lub Jajko faszerowane łososiem i kaparami

Śledź w oliwie z cebulką lub Śledź po kaszubsku lub Tatar ze śledzia

Sałatka nicejska lub Sałatka Caprese

Sałatka hawajska z wędzonym kurczakiem, kukurydzą i ananasem lub Sałatka norweska

Dipy: musztarda, keczup, chrzan, sos czosnkowy

Marynaty: ogórki konserwowe, papryka konserwowa, pieczarki marynowane lub Warzywa świeże (maj-październik)


Napoje
(bez ograniczeń)
Kawa, Herbata, Woda, Napoje gazowane i niegazowane

Ciasto ( cztery rodzaje) – 6zł/osoba

Ciasta w pudełku (prezent dla gości) – 20 zł/ok 600g

Owoce świeże – 6zł/osoba

Tort zwykły – 60 zł/kg

Tort z masy cukrowej – 70zł/kg

Fontanna czekoladowa
40-60 osób-10zł/osoba
60-100 osób-8zł/osoba
Powyżej 100osób- 6zł/osoba

Stół słodkości

Panna-Cotta lub Mus czekoladowy, lizaki, krówki, cukierki czekoladowe

6zł/osoba


Alkohol

Wódka:

-Żołądkowa Gorzka de Lux, Żubrówka biała, Krupnik – 32zł/butelka 0,5l

-Bols, Wyborowa, Luksusowa, Stock, Soplica – 35zł/butelka 0,5l

-Strumbras, Pan Tadeusz – 38zł/butelka 0,5l

– Absolut, Finlandia – 42zł/butelka 0,5l

Piwo (Lech, Żywiec, Tyskie i inne)
– 5zł/butelka 0,5l

Wino (rodzaje do ustalenia)
– 30zł/butelka 0,75l6

Informacje o Menu


Zmiany w menu

Każde menu możemy dowolnie zmieniać, gdyż podane propozycje są jedynie przykładami.


Dania wegetariańskie i wegańskie.

Na specjalne życzenie mogą zostać przygotowane nietypowe dania. Nie dotyczy to jednak imprez typu Sylwester i Komunie.


Ilości dań głównych

Przy wyborze menu należy zwrócić uwagę czy w propozycji są 3 rodzaje kotletów, czy też tylko 1. W przypadku gdy do wyboru są 3 kotlety, to podawane jest 1,5 kotleta na osobę i 2 dodatki (do wyboru, np: frytki, ziemniaki). Wszystko to jest podawane na półmiskach.


Napoje bezalkoholowe bez ograniczeń

Na wszystkich imprezach napoje bezalkoholowe podawane są bez ograniczeń.


Własne jedzenie

W pełni przestrzegamy zaleceń i przepisów dotyczących higieny przygotowywania posiłków oraz selekcjonowania ich składników – dlatego też nie pozwalamy na wnoszenie przez naszych klientów własnych potraw i przekąsek oraz tortów, ciast i innych słodyczy.

Galeria

Sala Waniliowa | Sala Jaśminowa | Zdobienie stołów i potraw

Kontakt

imprezy@saffron.com.pl | tel. 535 299 677