Wyjątkowe czasy rodzą wyjątkowe potrzeby!
Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą cateringową, żebyście mogli Państwo zaspokoić swych Gości na domowym przyjęciu lub urozmaicić stół na wigilijnej kolacji.
Oferujemy zamówienie kompleksowego zestawu dań na przyjęcie (z zimną płytą serwowaną na półmiskach) lub zamówienia poszczególnych dań w formie wynosu.
Zapraszamy do zapoznania się z przykładowym menu poniżej!
Warianty Menu | Informacje ogólne
Zupy (minimalna ilość 8 porcji)
6zł/porcja
Tradycyjny rosół z makaronem
8zł/porcja
Staropolski żurek na wędzonce z jajkiem i białą kiełbasą
Kapuśniak z kiszonej kapusty na wędzonce
Krupnik na skrzydełku kurczaka z lubczykiem
Zupa pieczarkowa z pietruszką i czosnkowymi grzankami
10zł/porcja
Wigilijny barszczyk czerwony z uszkami
Wigilijna zupa grzybowa z łazankami
Zupa grzybowa ze śmietanką i makaronem
Krem z brokułów
Krem ze szparagów, podany z czosnkowymi grzankami
Krem z pomidorów z bazylią i grzankami
Zupa krem z pietruszki z grzankami i karmelizowaną gruszką
Zupa porowa z chipsem serowym i prażoną cebulką
Klasyczna węgierska zupa gulaszowa
Neapolitańska zupa marengo
Pikantna węgierska zupa pomidorowa z dodatkiem kiełbasy
Rozgrzewający barszczyk czerwony z mięsnym pasztecikiem
Rosół tyrolski z kulkami mięsnymi i makaronem naleśnikowym
Delikatne flaczki pieczarkowe z kulkami mięsnymi
Flaczki wołowe z papryką i majerankiem
Indyjska zupa z soczewicy
Wykwintna zupa marchwiowo-pomarańczowa z imbirem
Zupa kukurydziana z kurkami i komosą ryżową
II dania (minimalna ilość 8szt) (dodatki płatne osobno)
13zł/szt
Kotlet schabowy w chrupiącej panierce
Tradycyjny wieprzowy kotlet mielony
Tradycyjny karczek z grilla
Klopsiki w sosie pomidorowym
Pieczeń z karczku w sosie
Gulasz wieprzowy
Gulasz drobiowy
Pieczona noga z kurczaka
Filet z kurczaka grillowany
Filet z mintaja
Panierowane kotleciki rybne
15zł/szt
Schab rozmaitości
Wieprzowy Cordon Blue
Zrazy wieprzowe nadziane ogórkiem kiszonym
Poliki wieprzowe duszone w ciemnym piwie z czekoladą
Polędwiczka pieczona w sosie na bazie śliwek i bekonu
Delikatne polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowo- grzybowym
Filet z kurczaka duszony w sosie grzybowym
Wątróbka drobiowa w sosie Dijon
Siekany kotlet z indyka
Filet drobiowy zapiekany z pomidorem i mozzarellą
Klasyczny kotlet devolay
Pierś z kurczaka po hawajsku z żółtym serem i ananasem
Devolay po węgiersku z papryką i suszonym pomidorem
Pierś z kurczaka w sosie pieczarkowo-serowym
Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem i serem pleśniowym
17zł/szt
Pierś z kaczki w sosie żurawinowym
Karmelizowana pierś z kaczki podana z konfiturą z cebuli
Filet z indyka w sosie z zielonego pieprzu
Medalion z indyka z brzoskwinią
Filet z dorsza panierowany
Dorsz w sosie beszamelowym
Sola w gęstym sosie cytrynowym
Dodatki do II dania 3zł/os
Duszona marchewka z zielonym groszkiem
Buraczki zasmażane na maśle
Kapusta zasmażana na maśle
Kapusta z grzybami
Zestaw surówek
Dodatki 3zł/os
Ziemniaki gotowane
Kluski śląskie
Ryż gotowany
Dodatki-5zł/os:
Ryż z warzywami
Ryż jaśminowy
Ryż basmati
Kluski półfrancuskie
Gnocchi
Purre marchewkowe
Purre z groszkiem
Pierogi (minimalna ilość 8 porcji)
17zł/porcja
Pierogi z farszem mięsnym i skwarkami (6szt)
Pierogi ruskie z ziemniakami i białym serem (6szt)
Pierogi z farszem z kapusty kiszonej i grzybów (6szt)
Przystawki (minimalna ilość 2 półmiski z rodzaju):
20zł/półmisek
Śledź w oliwie z kolorową cebulką
Śledź w śmietanie
Sałatka grecka z serem feta, oliwkami i balsamicznym vinaigrette
Sałatka z kurczakiem
25zł/półmisek
Półmisek wędlin różnych
Półmisek wędlin pieczonych (schab i karczek)
Roladki z ciasta francuskiego ze szpinakiem
Jajko faszerowane pastą z tuńczyka
Jajko faszerowane pastą z pieczarek
Ryba po grecku
Tapasy drobiowe z sezamem i dipem czosnkowym
Galaretka drobiowa
Sałatka pieczarkowa
Sałatka jarzynowa
Śledź po kaszubsku
Tatar ze śledzia
30zł/półmisek
Rolada drobiowa z brokułem
Rolada drobiowa ze szpinakiem
Rolada wieprzowa nadziewana farszem z mięsa mielonego i pieczarek
Babeczka z nadzieniem z szynki i pieczarek
Koreczki boczkowe ze śliwką kalifornijską
Roladki z szynki zawijane z pastą jajeczną
Roladki z szynki zawijane ze szparagami
Sałatka Caprese
Sałatka z sera żółtego z ananasem i kukurydzą
Sałatka nicejska
40zł/półmisek
Babeczki z nadzieniem pikantnym
Polędwica z daktylami
Jajko faszerowane łososiem i kawiorem
Jajko faszerowane łososiem i kaparami
Karp w galarecie
Camembert w szynce prosciutto
Plastry szynki parmeńskiej z melonem miodowym na sałatach
Francuski warkocz nadziewany kurczakiem, brokułami i żółtym serem
Sałatka hawajska z wędzonym kurczakiem, kukurydzą i ananasem
Sałatka norweska (przekładana z łososiem)
50zł/półmisek
Patera wędzonego łososia
Cygaretki z wędzonego łososia z serkiem smakowym w sosie kaparowym
Rolada z łososia norweskiego
Łosoś w cieście francuskim z migdałami i malinowym sosem teryaki
Pierś z kaczki z gruszką i chery
Kurczak w pomarańczach
Drobne przekąski (lista udostępniona na życzenie)
(minimalna ilość 20szt z rodzaju)
Koreczki różne 3-4zł/szt
Vol au vent różne 3-4zł/szt
Tartinki różne 3-4zł/szt
Mini babeczki różne 3-4zł/szt
Desery (minimalna ilość 8szt)
Mus czekoladowy z bitą śmietaną i wisienką- 6zł/szt
Panna-Cotta na musie malinowym- 8zł/szt
Krem Tiramisu z wiśniami- 8zł/szt
Ciasta różne- 45zł/kg (minimalna ilość 1,5kg)
Dostawa gratis, przy zamówieniu min 1000zł
Dostawa na metalowych półmiskach
Możliwość wypożyczenia warnika, zastawy porcelanowej i sztućców
Potrawy Wigilijne
Zupy (minimalna ilość 8 porcji)
10zł/porcja
Wigilijny barszczyk czerwony z uszkami
Wigilijna zupa grzybowa z łazankami
II dania (minimalna ilość 8szt) (dodatki płatne osobno)
15zł/szt
Karp panierowany
17zł/szt
Filet z dorsza panierowany
Dorsz w sosie beszamelowym
Sola w gęstym sosie cytrynowym
Dodatki do II dania 3zł/os
Kapusta z grzybami
Kapusta z grochem
Zestaw surówek
Dodatki 3zł/os
Ziemniaki gotowane
Kluski śląskie
Ryż gotowany
Dodatki-3zł/szt:
Ziemniak w mundurku, zapiekany w folii
Pierogi (minimalna ilość 8 porcji)
17zł/porcja
Pierogi z farszem z kapusty kiszonej i grzybów (6szt)
Kompot wigilijny 10zł/litr (minimalna ilość 3 litry)
Przystawki (minimalna ilość 2 półmiski z rodzaju):
20zł/półmisek
Śledź w oliwie z kolorową cebulką
Śledź w śmietanie
Sałatka grecka z serem feta, oliwkami i balsamicznym vinaigrette
25zł/półmisek
Roladki z ciasta francuskiego ze szpinakiem
Jajko faszerowane pastą z tuńczyka
Jajko faszerowane pastą z pieczarek
Ryba po grecku
Sałatka pieczarkowa
Sałatka jarzynowa
Śledź po kaszubsku
Tatar ze śledzia
30zł/półmisek
Sałatka Caprese
Sałatka z sera żółtego z ananasem i kukurydzą
Sałatka nicejska
40zł/półmisek
Jajko faszerowane łososiem i kawiorem
Jajko faszerowane łososiem i kaparami
Karp w galarecie
Karp po żydowsku
Pstrąg w galarecie
Sałatka norweska (przekładana z łososiem)
50zł/półmisek
Patera wędzonego łososia
Cygaretki z wędzonego łososia z serkiem smakowym w sosie kaparowym
Rolada z łososia norweskiego
Łosoś w cieście francuskim z migdałami i malinowym sosem teryaki
Łosoś w galarecie
Tatar z wędzonego łososia
Drobne przekąski
(minimalna ilość 30szt z rodzaju)
Koreczki śledziowe z żółtym serem i marnowaną papryką 3,00zł/szt
Koreczki ser i winogrono 3,00zł/szt
Koreczki Caprese (mozzarella, pomidory, ogórek) 3,00/szt
Tartinki z grzybami i jajkiem 3,50zł/szt
Tartinki z pastą z tuńczyka 3,50zł/szt
Tartinki z serem pleśniowym brie i gruszką 3,50szt
Terrina z sandacza z warzywami 3,50zł/szt
Muszle makaronowe faszerowane sałatką z tuńczyka 3,50zł/szt
Vol au vent z musem z karpia i zieloną pietruszką 3,50zł/szt
Pasta z wędzonej ryby podana na pieczywie pumpernikiel z zieloną oliwką 3,50zł/szt
Pieczone pierożki z grzybami i serem, obsypane sezamem 3,50zł/szt
Galaretka z pstrągiem 4,00zł/szt
Babeczki nadziewane pastą z ryb wędzonych 4,00zł/szt
Cygaretki z łososia z serkiem smakowym 4,00zł/szt
Tartinki z musem z wędzonego łososia i koprem 4,00zł/szt
Szaszłyki z krewetkami marnowanymi w białym winie z pomidorami i oliwkami 4,00zł/szt
Desery (minimalna ilość 8szt)
Mus czekoladowy z bitą śmietaną i wisienką- 6zł/szt
Panna-Cotta na musie malinowym- 8zł/szt
Krem Tiramisu z wiśniami- 8zł/szt
Ciasta wigilijne- 45zł/kg (minimalna ilość 1,5kg)
Dostawa gratis, przy zamówieniu min 1000zł
Dostawa na metalowych półmiskach
Możliwość wypożyczenia warnika, zastawy porcelanowej i sztućców
Zupy
Zupa grzybowa z łazankami 300ml- 10zł
Barszczyk czerwony 300ml- 6zł
Zupa rybna 300ml- 10zł
Zimna płyta
Karp smażony (dzwonki) 100g- 8zł
Pierogi z kapustą i grzybami 6szt- 14zł
Pierogi z mięsem 6szt- 14zł
Pierogi ruskie 6szt- 14zł
Uszka z grzybami 6szt- 8 zł
Kapusta z grochem 100g- 3,50 zł
Kapusta z grzybami 100g- 4zł
Śledź w oleju z cebulką 100g- 8zł
Śledź w śmietanie 100g- 8zł
Karp w galarecie 100g- 8zł
Pstrąg w galarecie 100g- 10zł
Łosoś w galarecie 100g- 12zł
Karp po żydowsku 100g- 10zł
Rolada z łososia norweskiego 100g- 12zł
Ryba po grecku 100g- 8zł
Schab pieczony ze śliwką 100g- 6,5zł
Karczek pieczony po staropolsku 100g- 6,5zł
Kompot wigilijny
Kompot wigilijny z suszonych owoców 1 litr- 10zł
Dodatkowe informacje:
Zamówienia przyjmujemy do 21.12 (poniedziałek)
Odbiór zamówień 23.12 (środa) w godzinach 14-18 i 24.12 (czwartek) w godzinach 10-14
Minimalne zamówienie 300zł
Alkohol
Wódka:
– Żołądkowa Gorzka de Lux, Żubrówka biała, Krupnik – 32zł/butelka 0,5l
– Bols, Wyborowa, Luksusowa, Stock, Soplica – 35zł/butelka 0,5l
– Strumbras, Pan Tadeusz – 38zł/butelka 0,5l
– Absolut, Finlandia – 42zł/butelka 0,5l
Piwo (Lech, Żywiec, Tyskie i inne)
– 5zł/butelka 0,5l
Wino (rodzaje do ustalenia)
– 30zł/butelka 0,75l
Kształtowanie menu
Należy wybrać dania według własnego uznania, byleby łączna wartość imprezy była większa niż minimum
Dania wegetariańskie i wegańskie.
Na specjalne życzenie mogą zostać przygotowane nietypowe dania.
Podnajem sprzęt gastro
Udostępniamy możliwość wypożyczenia warnika, zastawy porcelanowej i sztućców
Napoje bezalkoholowe
Po uzgodnieniu jest możliwość dostarczenia także napoi bezalkoholowych
imprezy@saffron.com.pl | tel. 535 299 677
© 2021 Saffron Restauracja - Wesela * Bankiety * Przyjęcia * Obiady. Built using WordPress and the Mesmerize Theme