fbpx

Catering

Wyjątkowe czasy rodzą wyjątkowe potrzeby!

Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą cateringową, żebyście mogli Państwo zaspokoić swych Gości na domowym przyjęciu lub urozmaicić stół na wigilijnej kolacji. 

 

Oferujemy zamówienie kompleksowego zestawu dań na przyjęcie (z zimną płytą serwowaną na półmiskach) lub zamówienia poszczególnych dań w formie wynosu.

Zapraszamy do zapoznania się z przykładowym menu poniżej!

 

Wybór Menu

 Warianty Menu | Informacje ogólne

Zupy (minimalna ilość 8 porcji)

6zł/porcja

Tradycyjny rosół z makaronem

 

8zł/porcja

Staropolski żurek na wędzonce z jajkiem i białą kiełbasą

Kapuśniak z kiszonej kapusty na wędzonce

Krupnik na skrzydełku kurczaka z lubczykiem

Zupa pieczarkowa z pietruszką i czosnkowymi grzankami

 

10zł/porcja

Wigilijny barszczyk czerwony z uszkami

Wigilijna zupa grzybowa z łazankami

Zupa grzybowa ze śmietanką i makaronem

Krem z brokułów

Krem ze szparagów, podany z czosnkowymi grzankami

Krem z pomidorów z bazylią i grzankami

Zupa krem z pietruszki z grzankami i karmelizowaną gruszką

Zupa porowa z chipsem serowym i prażoną cebulką

Klasyczna węgierska zupa gulaszowa

Neapolitańska zupa marengo

Pikantna węgierska zupa pomidorowa z dodatkiem kiełbasy

Rozgrzewający barszczyk czerwony z mięsnym pasztecikiem

Rosół tyrolski z kulkami mięsnymi i makaronem naleśnikowym

Delikatne flaczki pieczarkowe z kulkami mięsnymi

Flaczki wołowe z papryką i majerankiem

Indyjska zupa z soczewicy

Wykwintna zupa marchwiowo-pomarańczowa z imbirem

Zupa kukurydziana z kurkami  i komosą ryżową

II dania (minimalna ilość 8szt) (dodatki płatne osobno)

13zł/szt

Kotlet schabowy w chrupiącej panierce

Tradycyjny wieprzowy kotlet mielony                    

Tradycyjny karczek z grilla

Klopsiki w sosie pomidorowym

Pieczeń z karczku w sosie

Gulasz wieprzowy

Gulasz drobiowy

Pieczona noga z kurczaka

Filet z kurczaka grillowany

Filet z mintaja

Panierowane kotleciki rybne

15zł/szt

Schab rozmaitości

Wieprzowy Cordon Blue

Zrazy wieprzowe nadziane ogórkiem kiszonym

Poliki wieprzowe duszone w ciemnym piwie z czekoladą

Polędwiczka pieczona w sosie na bazie śliwek i bekonu

Delikatne polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowo- grzybowym

Filet z kurczaka duszony w sosie grzybowym

Wątróbka drobiowa w sosie Dijon

Siekany kotlet z indyka                      

Filet drobiowy zapiekany z pomidorem i mozzarellą

Klasyczny kotlet devolay

Pierś z kurczaka po hawajsku z żółtym serem i ananasem

Devolay po węgiersku z papryką i suszonym pomidorem

Pierś z kurczaka w sosie pieczarkowo-serowym

Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem i serem pleśniowym

17zł/szt

Pierś z kaczki w sosie żurawinowym

Karmelizowana pierś z kaczki podana z konfiturą z cebuli

Filet z indyka w sosie z zielonego pieprzu

Medalion z indyka z brzoskwinią

Filet z dorsza panierowany

Dorsz w sosie beszamelowym

Sola w gęstym sosie cytrynowym

 

Dodatki do II dania 3zł/os

Duszona marchewka z zielonym groszkiem

Buraczki zasmażane na maśle

Kapusta zasmażana na maśle

Kapusta z grzybami

Zestaw surówek

 

Dodatki 3zł/os

Ziemniaki gotowane

Kluski śląskie

Ryż gotowany

 

Dodatki-5zł/os:

Ryż z warzywami

Ryż jaśminowy

Ryż basmati

Kluski półfrancuskie

Gnocchi

Purre marchewkowe

Purre z groszkiem

 

Pierogi (minimalna ilość 8 porcji)

17zł/porcja

Pierogi z farszem mięsnym i skwarkami (6szt)

Pierogi ruskie z ziemniakami i białym serem (6szt)

Pierogi z farszem z kapusty kiszonej i grzybów (6szt)

Przystawki (minimalna ilość 2 półmiski z rodzaju):

20zł/półmisek

Śledź w oliwie z kolorową cebulką

Śledź w śmietanie

Sałatka grecka z serem feta, oliwkami i balsamicznym vinaigrette

Sałatka z kurczakiem

25zł/półmisek

Półmisek wędlin różnych

Półmisek wędlin pieczonych (schab i karczek)

Roladki z ciasta francuskiego ze szpinakiem

Jajko faszerowane pastą z tuńczyka

Jajko faszerowane pastą z pieczarek

Ryba po grecku

Tapasy drobiowe z sezamem i dipem czosnkowym

Galaretka drobiowa

Sałatka pieczarkowa

Sałatka jarzynowa

Śledź po kaszubsku

Tatar ze śledzia

30zł/półmisek

Rolada drobiowa z brokułem

Rolada drobiowa ze szpinakiem

Rolada wieprzowa nadziewana farszem z mięsa mielonego i pieczarek

Babeczka z nadzieniem z szynki i pieczarek

Koreczki boczkowe ze śliwką kalifornijską

Roladki z szynki zawijane  z pastą jajeczną

Roladki z szynki zawijane  ze szparagami

 Sałatka Caprese

Sałatka z sera żółtego z ananasem i kukurydzą

Sałatka nicejska

40zł/półmisek

Babeczki z nadzieniem pikantnym

Polędwica z daktylami

Jajko faszerowane łososiem i kawiorem

Jajko faszerowane łososiem i kaparami

Karp w galarecie

Camembert w szynce prosciutto

Plastry szynki parmeńskiej z melonem miodowym na sałatach

Francuski warkocz nadziewany kurczakiem, brokułami i żółtym serem

Sałatka hawajska z wędzonym kurczakiem, kukurydzą i ananasem

Sałatka norweska (przekładana z łososiem)

50zł/półmisek

Patera wędzonego łososia

Cygaretki z wędzonego łososia z serkiem smakowym w sosie kaparowym

Rolada z łososia norweskiego

Łosoś w cieście francuskim z migdałami i malinowym sosem teryaki

Pierś z kaczki z gruszką i chery

Kurczak w pomarańczach

Drobne przekąski (lista udostępniona na życzenie)

(minimalna ilość 20szt z rodzaju)

Koreczki różne 3-4zł/szt

Vol au vent różne 3-4zł/szt

Tartinki różne 3-4zł/szt

Mini babeczki różne 3-4zł/szt

Desery (minimalna ilość 8szt)

Mus czekoladowy z bitą śmietaną i wisienką- 6zł/szt

Panna-Cotta na musie malinowym- 8zł/szt

Krem Tiramisu z wiśniami- 8zł/szt

Ciasta różne- 45zł/kg (minimalna ilość 1,5kg)

 

Dostawa gratis, przy zamówieniu min 1000zł

Dostawa na metalowych półmiskach

Możliwość wypożyczenia warnika, zastawy porcelanowej i sztućców

Potrawy  Wigilijne

Zupy (minimalna ilość 8 porcji)

10zł/porcja

Wigilijny barszczyk czerwony z uszkami

Wigilijna zupa grzybowa z łazankami

II dania (minimalna ilość 8szt) (dodatki płatne osobno)

15zł/szt

Karp panierowany

17zł/szt

Filet z dorsza panierowany

Dorsz w sosie beszamelowym

Sola w gęstym sosie cytrynowym

Dodatki do II dania 3zł/os

Kapusta z grzybami

Kapusta z grochem

Zestaw surówek

Dodatki 3zł/os

Ziemniaki gotowane

Kluski śląskie

Ryż gotowany

Dodatki-3zł/szt:

Ziemniak w mundurku, zapiekany w folii

Pierogi (minimalna ilość 8 porcji)

17zł/porcja

Pierogi z farszem z kapusty kiszonej i grzybów (6szt)

Kompot wigilijny 10zł/litr (minimalna ilość 3 litry)

Przystawki (minimalna ilość 2 półmiski z rodzaju):

20zł/półmisek

Śledź w oliwie z kolorową cebulką

Śledź w śmietanie

Sałatka grecka z serem feta, oliwkami i balsamicznym vinaigrette

25zł/półmisek

Roladki z ciasta francuskiego ze szpinakiem

Jajko faszerowane pastą z tuńczyka

Jajko faszerowane pastą z pieczarek

Ryba po grecku

Sałatka pieczarkowa

Sałatka jarzynowa

Śledź po kaszubsku

Tatar ze śledzia

30zł/półmisek

Sałatka Caprese

Sałatka z sera żółtego z ananasem i kukurydzą

Sałatka nicejska

40zł/półmisek

Jajko faszerowane łososiem i kawiorem

Jajko faszerowane łososiem i kaparami

Karp w galarecie

Karp po żydowsku

Pstrąg w galarecie

Sałatka norweska (przekładana z łososiem)

50zł/półmisek

Patera wędzonego łososia

Cygaretki z wędzonego łososia z serkiem smakowym w sosie kaparowym

Rolada z łososia norweskiego

Łosoś w cieście francuskim z migdałami i malinowym sosem teryaki

Łosoś w galarecie

Tatar z wędzonego łososia

Drobne przekąski

(minimalna ilość 30szt z rodzaju)

Koreczki śledziowe z żółtym serem i marnowaną papryką 3,00zł/szt

Koreczki ser i winogrono 3,00zł/szt

Koreczki Caprese (mozzarella, pomidory, ogórek) 3,00/szt

Tartinki z grzybami i jajkiem 3,50zł/szt

Tartinki z  pastą z tuńczyka  3,50zł/szt

Tartinki z serem pleśniowym brie i gruszką 3,50szt

Terrina z sandacza z warzywami 3,50zł/szt

Muszle makaronowe faszerowane sałatką z tuńczyka 3,50zł/szt

Vol au vent z musem z karpia i zieloną pietruszką 3,50zł/szt

Pasta z wędzonej ryby podana na pieczywie pumpernikiel z zieloną oliwką 3,50zł/szt

Pieczone pierożki z grzybami i serem, obsypane sezamem 3,50zł/szt

Galaretka z pstrągiem 4,00zł/szt

Babeczki nadziewane pastą z ryb wędzonych 4,00zł/szt

Cygaretki z łososia z serkiem smakowym 4,00zł/szt

Tartinki z musem z wędzonego łososia i koprem 4,00zł/szt

Szaszłyki z krewetkami marnowanymi w białym winie z pomidorami i oliwkami 4,00zł/szt

 

Desery (minimalna ilość 8szt)

Mus czekoladowy z bitą śmietaną i wisienką- 6zł/szt

Panna-Cotta na musie malinowym- 8zł/szt

Krem Tiramisu z wiśniami- 8zł/szt

 

Ciasta wigilijne- 45zł/kg (minimalna ilość 1,5kg)

Dostawa gratis, przy zamówieniu min 1000zł

Dostawa na metalowych półmiskach

Możliwość wypożyczenia warnika, zastawy porcelanowej i sztućców

Zupy

Zupa grzybowa z łazankami 300ml- 10zł

Barszczyk czerwony 300ml-  6zł

Zupa rybna 300ml- 10zł

Zimna płyta

Karp smażony (dzwonki) 100g-  8zł

Pierogi z kapustą i grzybami 6szt- 14zł

Pierogi z mięsem 6szt- 14zł

Pierogi ruskie 6szt- 14zł

Uszka z grzybami 6szt- 8 zł

Kapusta z grochem 100g- 3,50 zł

Kapusta z grzybami 100g- 4zł

Śledź w oleju z cebulką 100g- 8zł

Śledź w śmietanie 100g- 8zł

Karp w galarecie 100g- 8zł

Pstrąg w galarecie 100g- 10zł

Łosoś w galarecie 100g- 12zł

Karp po żydowsku 100g- 10zł

Rolada z łososia norweskiego 100g- 12zł

Ryba po grecku 100g- 8zł

Schab pieczony ze śliwką 100g- 6,5zł

Karczek pieczony po staropolsku 100g- 6,5zł

Kompot wigilijny

Kompot wigilijny z suszonych owoców 1 litr- 10zł

 

 

Dodatkowe informacje:

Zamówienia przyjmujemy do 21.12 (poniedziałek)

Odbiór zamówień 23.12 (środa) w godzinach 14-18 i 24.12 (czwartek) w godzinach 10-14

Minimalne zamówienie 300zł

 

Alkohol

Wódka:

– Żołądkowa Gorzka de Lux, Żubrówka biała, Krupnik – 32zł/butelka 0,5l

– Bols, Wyborowa, Luksusowa, Stock, Soplica – 35zł/butelka 0,5l

– Strumbras, Pan Tadeusz – 38zł/butelka 0,5l

– Absolut, Finlandia – 42zł/butelka 0,5l

Piwo (Lech, Żywiec, Tyskie i inne)
– 5zł/butelka 0,5l

Wino (rodzaje do ustalenia)
– 30zł/butelka 0,75l

Informacje o Menu


Kształtowanie menu

Należy wybrać dania według własnego uznania, byleby łączna wartość imprezy była większa niż minimum


Dania wegetariańskie i wegańskie.

Na specjalne życzenie mogą zostać przygotowane nietypowe dania. 


Podnajem sprzęt gastro

Udostępniamy możliwość wypożyczenia warnika, zastawy porcelanowej i sztućców


Napoje bezalkoholowe 

Po uzgodnieniu jest możliwość dostarczenia także napoi bezalkoholowych


 

Kontakt

imprezy@saffron.com.pl | tel. 535 299 677